09 februari 2009

Syndabockar

"Hälsa, skydd av barn, bekämpande av fattigdom, hjälp till resenärer, gemenskap, hjälp till mödrar; Detta är uppgifter för det Nationella Socialistiska Folkets Välgörenhetsparti. Bli medlem!"

Dagens kollektivist är förtjust i att nedvärdera "Laissez Faire" Kapitalismen som de ger skulden för det nuvarande ekonomiska / finansiella tillstånd som vi befinner oss i. Samtidigt hejar de fram ett ledande system som de alltid påstår att de Konservativa förespråkar, nämligen Fascism. Vår så kallade "blandade ekonomi", som beskriver den nuvarande situationen i USA, är ren fascism och definieras som ett ekonomiskt system formellt ägt av privatpersoner, men som i själva verket kontrolleras och regleras av statliga myndigheter.

Dagens amerikanska ekonomiska system är en "blandad [fascistisk] ekonomi", inte laissez-faire kapitalism.

Och även om alla de fakta som presenteras av dem som vill skylla på "kapitalismen" vore absolut sanna, skulle det inte innebära att man kan fördöma kapitalismen. Kapitalismen är ett system där absurda, självdestruktiva beteenden allvarligt straffar den som är skyldig till dem. Dessa människor lider förluster, går i konkurs, och förlorar sin förmåga till ytterligare betydande ekonomiskt inflytande. Deras exempel tjänar som en läxa för andra att undvika sådant uppförande.

Men vi är mycket långt ifrån kapitalismen i dag, speciellt inte kapitalismen i sin logiskt konsekventa form av laissez-faire kapitalismen. Vad vi har idag är en "blandad ekonomi", det vill säga en allvarligt försvårad, förvrängd form av kapitalism. I ett sådant system, kan oansvarigt beteende fortgå tack vare statliga subventioner, skydd genom monopol/privilegium och ett undertryckande av konkurrensen, och nu också med hjälp av regeringens "bailouts."

En blandad ekonomi är en ekonomi som fortfarande är kapitalistisk i sin grundläggande struktur, men där regeringen ingriper med makt för att tvinga fram åtgärder som är emot individens intresse och/eller förbjuder åtgärder som är av personligt intresse .

I en blandad [fascistisk] ekonomi, måste alla stora och medelstora företag frukta vad regeringen kan göra. De behöver skydd i form av politiska förbindelser.
De säkrar detta skydd genom att utnämna fd. regeringstjänstemän till styrelsemedlemmar. De ger dessa tjänstemän höga konsultarvoden och ger också kampanjbidrag till kandidater för offentliga ämbeten. På detta sätt köper de det skydd de behöver. Mer här...
Kom ihåg; De politiker som hävdar "mer av samma sak" som lösningen till de problem de själva skapat leder oss tveklöst längs vägen till Nationell Socialism.

Faktum är att Rahm Emanuel's klyscha "Låt aldrig en allvarlig kris gå till spillo" är exakt hur det nationella socialisterna kom till makten i Tyskland 1933.


2 Kommentarer:

Anonym sa...

Mitt i prick!

Anonym sa...

Angaande overfallet paa en Nationaldemokrat av AFA's stormtrupper.

Laes AFA's egna kommentarer om oeverfallaet. Att polisen inte arresterar dom forstar jag inte (fast det ar klart, vald mot svenskar, speciellt SD och ND ar ju tillatet och uppmuntras ju av media).

http://afa-stockholm.antifa.se/index.php?subaction=showfull&id=1234215792&archive=

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.