02 februari 2009

Vad Obama menar med sitt tal om hopp och förändring

Kurt Lundgren läser Obamas memoarer:

På sidan 104 i den pockeutgåva som jag läst kommer Obama fram till att allt vad den vite mannen, ”vitingen” som Obama kallar honom, än tar sig till så förtrycker vitingen den svarte mannen. Obama spårar här en ny världskarta:

”Om läraren, rektorn eller tränaren kände för att spotta dig i ansiktet så kunde han göra det för han hade makten och inte du.”

”Om han bestämde sig för att låta bli, om han behandlade dig som en människa... så var det därför att du redan tillhörde honom...”

... ”varje åtskillnad mellan bra och dåliga vita är därför meningslös...”

Det finns alltså inga goda människor om de är vita, alla är dåliga och onda. Tänk om jag som vit skrivit något dylikt om de svarta, gula, eller bruna - vore jag inte rasist då?

Det enda som talar till Obama när han är i denna sinnesstämning är Malcolm X, ”som var krigisk i sin disciplin... ”

”Mot slutet av sitt liv upptäckte Malcolm X att vita kunde leva vid han sida som bröder i islam... det tycktes innebära ett visst hopp om försoning, så var det ett hopp förlagt till en framtid i ett fjärran land...”

Islam var alltså hoppet, då...

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Knute
Läs min kommentar hos Kurt, nr 14, så har du uppslag till ett par inlägg till om Berry Obama.

Israels lilla vink om vad som ligger i ”pipen” är inte heller småpotatis.

Länk till uttalandet av Israels Australiska ambassadör, om du klickar mitt namn.
Det är inte helt oväntat, när USA,s president säljer ut Israels existens till Iran och när västvärldens alla vänstervridna / indoktrinerade, ändå betraktar Israels självklara rätt att försvara sej som demokratisk nation som ett brott.
Då kan man lika gärna, ta all skit på en gång, och förhindra att landet jämnas med marken av Iran med hjälp av USA.

Vad Iran svarade på Obamas svekfulla uttalande?
Wimp, i kortverson. Dom är galna.
// Leif

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Börjar undra om inte alla foliehattar som har varnat för att president Hussein egentligen är antikrist om dom trots allt inte har rätt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.