10 februari 2009

Vilka är mordbrännarna i Australien?"AUSTRALIEN har pekats ut som ett mål för "skogsjihad" av en grupp muslimska extremister som uppmanar muslimer att avsiktligt anlägga skogsbränder som ett vapen för terror," skrev tidningen The Age i september.

En webbsida uppmanar muslimer i Australien, USA, Europa och Ryssland att "starta skogsbränder". Webbsidan som är publicerad av en grupp kallad Al-Ikhlas islamiska nätverk, hävdar på arabiska att skogsbränder är en effektiv form av terrorism som motiveras i islamisk lag enligt läran om "öga för öga".

"Tänk om, efter alla förluster som orsakats av en sådan händelse, en jihadist-organisation tog på sig ansvaret för skogsbränderna", står det på hemsidan. "Man kan knappast föreställa sig nivån av rädsla som tar tag i människor i USA, i Europa, i Ryssland och i Australien."

Gruppen hävdar att idén om skogsbränder kommer från den fängslade al-Qaida-ledaren Abu Musab al-Suri. Al-Suri hade uppmanat terrorister att använda svavelsyra och bensin för att starta skogsbränder.

Adam Dolnik, forskningschef vid University of Wollongong Centrum för transnationellt brottsförebyggande, sa att skogsbränder (till skillnad från självmordsbombande) i allmänhet inte anses vara en ärorik typ av angrepp från jihadister.

Dr Dolnik sa att han hade iakttagit en ökning av jihadi-webbplatser som kräver en förenkling av terroristattackerna, eftersom de mer komplexa insatserna hade misslyckas. Men skogsbränder betraktas fortfarande som mindre effektiva än andra operationer eftersom regeringarna lätt kunde förneka terrorismen som orsak."

Med andra ord, om inga islamister lyckas ta åt sig äran så har de misslyckats med sitt uppsåt att skrämmas. Om de är gärningsmännen. Det enda som står klart är att många av bränderna är anlagda och att de är långt fler än vanligt.

Tips Ulla Lauridsen

12 Kommentarer:

Anonym sa...

Skulle det visa sig att det är islamister som ligger bakom dessa bränder så kommer det ta hus i helvete i Australien. Dom är inte lika ryggradslösa som vi är i Sverige så muslimer och andra invandrare kommer det få det hett om öronen, om uttrycket ursäktas.

Det australienska folkets vrede kommer att slå emot dessa fega as som en järnnäve.

Anonym sa...

No more drama, typiskt att några få ska späda på Islamfobin hos folk. Är det inte dags att lämna "islamisterna" ifred och börja jaga all sorts extremism istället? Istället för att dela upp allt som ett rutnät så bör man göra en enklare uppdelning, extremister mot vanligt hederligt folk.

Se på Sverige, AFA och NSF (eller nuvarande Folk Fronten) är lika dåliga och förstör lika mycket. Det spelar inte någon roll vilken ideologi eller tro de gömmer sig bakom.

Anonym sa...

Islamisternas inflytande växer genom invandring och hög nativitet, dvs det är svårt att göra något åt med nuvarande invandringspolitik. De övriga extremisterna (kommunister, nazister mm) måste övertyga övriga om sin politik för att växa. Det känns rätt långsökt att de skulle lyckas med det i någon större omfattning.
Därför upplever nog många islamisterna som ett mycket värre hot mot vår livsstil än andra extremister.
/Lunkentuff

Anonym sa...

Anonym,

har du ingen fantasi så du kan hitta på ett nick?

"Skulle det visa sig" är ett uttryck man använder när man inte vet all fakta och inte tvärsäkert vill peka ut en viss grupp. Det var inget försök att späda på Islamofobin. Det behövs inte för det gör islamisterna så bra på egen hand.

Det finns många fascistorganisationer som ska bekämpas men det känns inte relevant att radda upp alla när jag kommenterar ett inlägg där islamister nämns som misstänkta till dessa mordbränder. Hade AFA varit framme så hade jag kommenterat dom istället.

Anonym sa...

Det som skulle kunna tala emot dylik terrorverksamhet från nämnda "misstänkta" jihadister torde vara pappskallars förmodade lättantändlighet. ; )

Kritisk tänkare sa...

Kolla vad de skriver på Fox News!

Kritisk tänkare sa...

Australiens premiärminister lovar att mordbrännarna skall få "ruttna i fängelse":

Daily Mail

Uppenbarligen finns bevis på anlagda bränder, men inte någon på att jihadister ligger bakom - ännu. Däremot tror man att al-Qaida kan komma att använda skogs- och präriebränder som vapen i framtiden.

Anonym sa...

Jag läste detta på Jihad i Malmös eminenta blog, Ranstorp har ju tydligt besrkivit hur ett fåtal islamister påverkar 50-60 tusen i Rosengården till att bli ett av Sveriges mest omnämda problemområde. Islamisterna är ett reellt hot mot vårt samhälle. Och varför i hela världen namn tillåts det fortsätta som ingenting har hänt. Vi vet allt vi behöver veta om deras verksamhet. Vänd tåget mot mellanöstern igen innan det är försent, eller spika galgar al a Sven Stolpe.

PST, norska SÄPO, utger årligen en hotbildsanalys. I den senaste upplagan konstaterar de:Hotet mot Norge kom även 2008 från islamismen.Något högerextremt hot finns inte och vänsterextremismen ses främst som ett ordningsproblem.

Peter B

Anonym sa...

Låter mest som om man försöker hitta "utsocknes" syndabockar för skogsbränderna. Ändå finns det gott om inhemska pervon som njuter av att tända på och se hur bränderna utvecklas.
Om skogsbränder skulle vara en del av en islamistisk strategi så skulle det nog vara en av de mest misslyckade kampmetoderna i världshistorien.
Visst är islamister ovanligt korkade men så korkade....?
Lasse

Anonym sa...

I DN kan man läsa att skogsbränderna är ett resultat av klimatförändringen...
Bara så ni vet vad vi förväntas tycka om saken i (S)verige.
Om, säger om det nu är jihadfolk som startat en del av bränderna, så är det en utmärkt metod. Billig, enekel att använda (ingen IQ behövs) inga motsträviga martyrer erfordras och kostar mycket i ansträngning och pengar för de utsatta..
/WR

Anonym sa...

Kommentar postad av Leif på Östra Ölands fria horisont:

I TV sofforna hos tokmedia sitter climatkonsulter (var kommer alla mytomaner ifrån?). Man hävdar att bränderna i Australien är vårat fel. Vi människor, har förstört klimatet och Australien kommer nu bli mer benägna att ta sitt klimatansvar.

Ee Jaha..
Så man pinnar över till Australisk media, för att kolla.

Å se, i Australien pågår en diskussion om att ”Sossarna” som styr tillsammans med ett gäng ”grönisar” har förbjudit den gamla traditionen från aboriginerna att svedjebränna bort brandhotet. Man har också förbjudit husägare att ta bort träd i närheten ( gräns på 6m ) av sina hus. Allt för att värna klimat och miljö.
Svedjebränning orsakar CO2 utsläpp och de elaka husägarna vill tar bort eukalyptusträd, som regeringen, vill värna.
Husägarna vet däremot att eukalyptusoljan gör träden till rena bensindunkar.
Nästan rätt, Tokmedia!

http://kurtlundgren.webblogg.se/2009/february/sven-otto-littorin-svart-gubbsjuk.html

Anonym sa...

#Anonym
Är det inte dags att lämna "islamisterna" ifred och börja jaga all sorts extremism istället.

Rosengårdsintifada,Köpenhamnsintifada, Parisintifadaen,flagg-och kyrkonedbränningar i mellanøstern m.m.Har visat, att Islam har en speciell förkärlek för eld.
Därför behöver man väl inte lämna AFA och andra facistgrupper i fred.
Dom har samma pyromaniska læggning

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.