23 februari 2009

Vredens sommar

Storbritanniens polis förbereder sig för en "Vredens Sommar" som en följd av den ekonomiska nedgången och man väntar sig att fler människor ger sig ut på gatorna för att demonstrera mot finansiella institutioner.
Människor, som tidigare inte skulle ha övervägt att gå med i demonstrationer men som nu förlorat sina hem, besparingar och arbeten, kommer att bli "fotsoldater" i en våg av potentiellt våldsamma massprotester.

Banker, i synnerhet de som fortfarande betalar stora bonus, trots att de tagit emot miljarder av skattebetalarnas pengar, hade blivit enkla att ge sig på. Likaså multinationella företag och andra finansiella institut som man i populistisk anda ger skulden för den ekonomiska krisen.

Vi har sett oroligheter över hela Europa. Grekiska jordbrukare har blockerat vägar i protest mot sjunkande priser på jordbruksprodukter, en miljon arbetare i Frankrike gick med i demonstrationer för att kräva ett bättre skydd vad gäller jobb och löner och isländska demonstranter drabbade samman med polis i Reykjavik.
I Storbritannien deltog hundratals arbetare i vilda strejker vid oljeraffinaderier förra månaden därför att man använde utländsk arbetskraft.

Rapporter visar också att "kända aktivister" återvänder till gatan och polisen hävdar att de kommer att underblåsa oroligheterna.
"Dessa människor är duktiga på att motivera människor, men de har inte haft tillräckligt många " fotsoldater" för att faktiskt utföra protester. Nedgången i ekonomin, arbetslöshet, återtagande av egendom, ändrar det. Människor vädrar sin ilska i massprotester.

Man väntar sig också stora demonstrationer i år om miljöfrågor, med speciellt obevekliga gröna aktivister tillsammans med medelklassmedborgare, över frågor som expansion av flygplatsen på Heathrow och Stansted.
Arga demonstrationer mot ekonomin kan öppna dörren för kraftfulla koalitioner inte bara i Storbritannien.

Många av dessa protesterande är inget annat än "användbara idioter" och deras aktioner åstadkommer mer av det som orsakade problemen till att börja med, nämligen politikers inblandning och styrning av den privata ekonomiska marknaden.
Den enda lösningen på dilemmat är en bantning av regeringsmakt och politikers inflytande och det enda som kan påverka dem är hotet om att de inte blir omvalda och att de förlorar sina privilegier. Men hur påverkar man någon att såga av den gren de sitter på?


Det finns konservativa grupper som inte gapar och skriker på gatorna utan försöker organisera likatänkande för att påverka politiker. En organiseras av Newt Gingrich, en annan Herman Cain.

2 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Tack för ett bra inlägg! Det kändes bra att få ett hopp om att det man gör då man försöker stöda människor och försöker vara verksam med opinionsbildning, kanske också leder någonstans. Ibland tappar jag nästan modet!

Anonym sa...

Hoppas verkligen inte att de nya
demonstranterna gör gemensam sak med extemvänstern utan att dom marscherar
under egen flagg istället.

/Mike

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.