24 mars 2009

1968: en del blev hippies, andra blev terrorister

Nu har det varit galapremiär på dokumentärfilmen om Blekingegadeligan, den marxistiska och fanatiska grupp i Danmark som under 1970- och 80-talen genomförde flera spektakulära rån med många miljoner kronor i byte och en dödad polis, ett mord som aldrig klarats upp, skriver Sydsvenskan.

Det sista påståendet är inte riktigt sant: av två identifierade män var den ene mördaren, men eftersom lagen säger att ingen ska riskera att dömas oskyldig, så utnyttjade de det välkända kryphålet och höll tyst under rättegången och gick båda fria. Rätta mig om jag har tagit miste, det var en ganska tilltrasslad härva av händelser inte minst på grund av vänsterflygelns inblandning.

För den mördade polismannens familj och kollegor måste filmen kännas smaklös, blodpölar och häftig musik, medan mördaren går på bio.

Läs vidare >>

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Och de allra flesta blev/förblev vanliga hederliga gnegare som kämpade för mat och husrum och betalade skatt och avgifter i det oändliga.

Och blev arbetslösa och förnedrade och ... till sist fattigpensionärer och ...

Syster

Kalle sa...

Du skriver "av två identifierade män var den ene mördaren". Vilka är då dessa två män och vem anser du vara mördaren? Niels Jørgensen? Jan Weimann?

Jag har läst de bägge böckerna av Peter Øvig Knudsen och där nämner han inte något om detta. Jag vet att Carsten Nielsen körde bilen, så honom utesluter jag som den som sköt. Vem av de fyra andra var det då som gjorde det?


Svara till avanti112@hotmail.com

Knute sa...

Sören Krarup skriver om det:

http://hodja.wordpress.com/2008/01/04/en-politimorder-iblandt-os/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.