07 mars 2009

Dags att skiljas


Kära amerikanska liberaler, vänsterfolk, socialt framstegsvänliga, socialister, marxister och Obama anhängare,

Vi har hängt ihop sedan slutet av 1950-talet, men det senaste valet har fått mig att inse att jag vill ha skilsmässa. Jag vet att vi tolererat varandra under många år av hänsyn till kommande generationer, men tyvärr har detta förhållande nått sitt slut. Våra två ideologiska sidor av vad som är rätt och fel för Amerika kan inte jämkas. Så låt oss avsluta det nu, medan vi kan göra det i vänliga ordalag. Vi kan le, skaka hand, skylla på oförsonliga meningsskiljaktigheter och var och en går sin egen väg.

Så här är ett förslag till skilsmässoavtal.

Våra två grupper kan rättvist dela upp landets yta, varje sida får en egen del.
Det kommer att bli svårt, men jag är säker på att båda sidor kan nå en vänskaplig överenskommelse. Efter detta bör det vara relativt lätt. Våra respektive företrädare kan enkelt dela andra tillgångar, eftersom båda sidor har så skilda önskemål och olika smak.
Vi tycker inte om fördelningspolitik så ni kan ha den kvar. Ni är välkommen att behålla alla liberala domare och ACLU. Och eftersom ni hatar vapen och krig, tar vi alla skjutvapen, polisen, The National Rifle Association och militären.
Ni kan behålla Oprah, Michael Moore och Rosie O'Donnell. Men ni kommer att vara ansvarig för att hitta ett biodieseldrivet fordon stort nog för att köra omkring med dem.

Vi kommer att behålla kapitalismen, de giriga företag, läkemedelsföretagen, Wal-Mart och Wall Street. Ni kan få uteliggarna, gängen, hippies och illegala invandrare. Vi kommer att behålla de sexiga hockey mammorna från Alaska, alla giriga VD och alla rednecks. Vi kommer att behålla biblarna och vi låter er i ta NBC och Hollywood.

Ni kan gulla med Iran och Palestina och vi kommer att behålla rätten att invadera och klubba ner de som hotar oss. Ni kan ha kvar "fred-till-varje-pris-demonstarnterna".
När våra allierade eller vår livsstil är under attack, kommer vi att försvara dem. Ni behöver inte oroa er för det. Vi kommer att behålla våra judisk-kristna värderingar. Ni är välkommen att ta till er islam, Scientologi, humanism och Shirley MacLaine. Ni kan också få FN, men vi kommer inte längre att betala räkningen.

Vi kommer att behålla stadsjeepar, lastbilar och överdimensionerade lyxbilar. Ni kan få de kompakta småbilarna och varje Subaru stationsvagn ni kan hitta.
Ni kan ge alla sjukvård, om ni kan hitta någon praktiserande läkare. Vi kommer att fortsätta att anse att sjukvården är ett privilegium och inte en rättighet.
Vi kommer att behålla "The Battle Hymn of the Republic" och nationalsången, och jag är säker på att ni kommer vara lyckliga över att ersätta dem med "Imagine". Jag skulle vilja lära världen att sjunga "Kumbaya" eller "We are the world."
Vi kommer att praktisera "trickle-down" ekonomi; den politik som hävdar att hela befolkningen vinner på skattelättnader för företag och individer, och ni kan anstränga er att lyckas med "trickle-up" fattigdom. Och eftersom det retar er, kommer vi att behålla vår historia, vårt namn och vår flagga.

Med vänliga hälsningar,
John J Wall
Amerikansk juridikstuderande.


P.S. Ni kan också behålla Barbara Streisand och Jane Fonda


6 Kommentarer:

Cykelsmeden sa...

"Vi kommer att behålla biblarna och vi låter er i ta NBC och Hollywood." Den passus bekymrer mig lidt. Hvem skal have Koranen? Hvem skal have Darwins samlede værker? Hvem skal have lærebøgerne i fysik, kemi, biologi og genetik?

Berit sa...

Han säger faktiskt :"Ni är välkommen att ta till er islam, Scientologi, humanism och Shirley MacLaine." så det innefattar koranen.
Resten får du fundera ut själv, cykelsmeden :)

Anonym sa...

Jag ansöker härmed om medborgarskap i den kommunist- och islamistbefriade nya republiken.
Dom andra kan fortsätta med att utrota sig själva på den heliga mångkulturens altare. När kvinnorna blir stenade och tvingas se ut som pepparkvarnar så kommer dom bittert ångra sitt passiva medlöperi. FN kan dom behålla helt då det snart inleder den sista fasen i sin Dhimmifiering.

Anonym sa...

Ha, ha. Bra, Berit ! Även om du inte skapade det, så VALDE du det.

/Jocke

Berit sa...

Nej Jocke där har du fel. Om du syftar på Obama så valde jag det INTE.
Valresultatet i USA är ett typexempel på hur majoriteten, vilken består av människor som INTE betalar inkomstskatt, kan rösta sig till förmåner från de som producerar i samhället.
50% av skattebetalarna står för 96% av alla skatter!
Det är därför jag anser att rätten att rösta ska fördelas efter hur mycket skatt man betalar.
Ge alla vuxna en röst var, bara för att de råkar bo här, och ge sedan fler röster till de som betalar mer skatt.

Knute sa...

As if Things Weren't Bad Enough, Russian Professor Predicts End of U.S.

In Moscow, Igor Panarin's Forecasts Are All the Rage; America 'Disintegrates' in 2010

http://online.wsj.com/article/SB123051100709638419.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.