30 mars 2009

De börjar få nog

Obama håller presskonferens nu där han ignorerar de stora tidningarna som Washington Post, Washington Times och Wall StreetJournal.
I stället tar han 13 förplanerade frågor från Ebony, Univision och Stars and Stripes och liknande små tidningar.

Journalisters uppgift är att vara folkets röst och ställa frågor om vad som försiggår och utreda och förklara och presidentens uppgift är att presentera sin politik.
Amerikanska folket har tappat tilltron till Washington och presidenten letar febrilt efter nya möjligheter att hantera den växande ilskan och oron och återfinna något av sin popularitet.

Vi ska hålla i minne att 47 % av amerikanerna INTE röstade på Obama och många av de som röstade på honom för att "ge hoppet en chans" ångrar det redan.

Det är inte bara i USA som man plockar fram hö-gafflarna. Från Storbritannien ser vi stora demonstrationer inför G-20 mötet.
Med tanke på storleken och omfattningen av de prövningar som Obama- administrationen försöker tvinga världen att anta, är det troligt att oron kommer att växa till en öppen revolt i många länder.
Washington säger att våra problem beror på en brist på konsumtion. Därför är lösningen att regeringen ska spendera pengar. Men om amerikanen är pank för att han handlat för mycket, hur kan regering ha pengar att sprida ut? De enda pengar regeringen har är det man drar in från oss i form av beskattning.
För att skjuta upp omedelbara skattehöjningar planerar man att låna mer från utlandet. Om våra utländska långivare vägra ställa upp längre kommer en stor del av pengarna att tryckas i stället.
Angela Merkel och spanske finansministern Pedro Solbes har redan höjt sina röster och förklarat att "ingen ska tala om för dem att de måste spendera mer pengar"

David Hannans kritik av Gordon Brown kunde lika gärna riktas till Barack Obama.

Att trycka upp mer pengar är detsamma som beskattning, fast i annan form.
I stället för att råna medborgarna på deras inarbetade slantar rånar man dem genom att göra pengarna mindre värda.
Många är fortfarande så okunniga att de tror att bara regeringen skickar ut pengar kan vi köpa oss välstånd. Det är emellertid inte pengar vi behöver utan produktion. När regeringen trycker mer pengar kommer vi inte att kunna köpa mer prylar; bara betala ett högre pris för dem.

Vi har lånat och spenderat och försatt oss i konkurs. Nu måste vi spara och producera tills vi kommer på fötter igen.
Det kommer inte att ske utan smärta men de protesterande rösterna från andra länder kommer bara att bli högre tills vi ser den obekväma sanningen i vitögat.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.