02 mars 2009

Den journalistiska statshemligheten

Snaphanen skriver:

Det värsta som uppenbart kunde hända i svensk journalistiks egen inbillning, skulle vara om folk fick reda på att Sverigedemokraterna är korrekta folkhemssossar, som tycker att Sverige var ett bättre land i 1975 än i dag, vad det enligt varje mätbar parameter verkligen var. Det var bland annat världens 4 rikaste land och därtill fredligt intill tråkighet, med ett socialt kapital som Islands eller Japans.

Det är alltsammans förstört nu. Om den svenska befolkningen fick reda på att Fremskrittspartiet i Norge och Dansk Folkeparti i Danmark i huvudsak består av socialdemokrater som känner sig lurade, blandat med en liten skvätt intellektuella nationalkonservativa, så skulle Fan vara lös, och det skulle vara vidöppet för det största väljarskredet i Sverige sedan flera generationer, kanske någonsin.

Varför de ser det som en journalistisk plikt att förhindra det väljarskredet och upprätthålla myten att det rör sig om "högerradikala" och kvasi-nazister, kan man verkligen fundera över. Kanske det ingår i läroplanen vid journalistuniversiteten, kanske är de för medvetna om det generösa presstödet. Jag är långt ifrån den första som beskriver dem som den sittande maktens tjänare, så det är alltså inte en fix idé jag kläcker. Bedrägeriet har varit framgångsrikt hittills, men man kan knappast tänka sig att det kan överleva för evigt. Hur väl det lyckas kan man själv bedöma i Sydsvenskans artikelserie om "de bruna krafterna".

Läs också: 20 år för sent

10 Kommentarer:

Knute sa...

Jag är varken folkhemssosse eller nationalkonservativ, men jag kommer att rösta på sverigedemokraterna ändå. Därför att de törs säga ifrån i "islamfrågan".

World traveller sa...

Jag aer 44 aar gammal, har aldrig roestat tidigare men kommer att roesta paa SD naesta val. Hoppas att de kan bromsa foerstoerelsen av Sverige.

World traveller sa...

Jag har aldrig tidigare intresserat mig for politik men kommer att roesta paa SD foer jag aer saa j-a troett paa att varje dag laesa om allt vaald och all foerstoerelse som sker och som tillaats ske av vaara "folkvalda".

Anonym sa...

Det må være et valg mellem pest og kolera. Stakkels svenskere...

Anonym sa...

Bra skrivet av Snaphanen. Jag är nationalkonservativ och kommer att rösta på Sverigedemokraterna i valen 2009 och 2010, det vill säga Europaparlamentsvalet den 7 juni och kyrkovalet den 20 september i år 2009 samt riksdags-, kommun- och landstingsvalen den 19 september nästa år 2010. Jag hyser också stor respekt för det gamla socialdemokratiska folkhemmet. Angående de två kulturartiklarna i Sydsvenskan du länkar till vill jag rekommendera följande Youtubeklipp med Mattias Karlsson:

http://www.youtube.com/watch?v=EUrmT4o4W9M

Anonym sa...

Det värsta är ju att tidningarna medvetet hjälper politikerna att dölja de katastrofala missförhållanden som råder i Sverige i dag.Framför allt sossarna har lurat det svenska folket,man trodde ju att när alliansen vann sista valet så skulle det bli stopp på importen av alla förbrytare och bidragstagare.Men det är lika illa,nästan värre,det är bara att hoppas fler människor inser vad som händer med Sverige

LP sa...

Jag är nationellt OCH globalt sinnad, var sak har sin plats. Jag är konservativ OCH radikal, var sak har sin plats.

Jag kommer högst sannolikt att rösta på SD både 2009 och 2010. Även om det finns delar i deras politik som jag inte direkt sympatiserar med, är de avgjort det bästa alternativet för en svensk människa i vår tid, allt beaktat.

Anonym sa...

Jag var tidigare moderat (t.o.m. en liten muffare i början av 90-talet!), men kommer ALDRIG mer att ge dem mitt förtroende. Hädanefter kommer det bara bli SD.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag röstade ursprungligen på S (som mina föräldrar och deras föräldrar före dem), sedan på 90-talet gick jag över till V och i senaste valet blev det Mp. Kommer aldrig någonsin mer rösta på nåt sjuklöver-parti. Ser dom alla som landsförrädare numera. Bara för två år sedan skulle jag aldrig kunna tänka mig rösta på Sd ö h t. På den punkten har jag också ändrat mig.

Anna sa...

Trodde alla visste att SDs röster kommer från lågutbildade, missnöjda sossar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.