22 mars 2009

"Dessa ondskefulla storföretag"

Affärskedjan Wal-Mart, ett av de få företag som ökar sin försäljning trots lågkonjunkturen, har beslutat att ge sina anställda 2 miljarder i bonus.

Demokrat- politiker och fackföreningsledare älskar att hata Wal-Mart eftersom de vägrar att ingå kontrakt med facket.
Wal-Mart har 2 miljoner anställda och är, om jag minns rätt, det företag i USA som har flest anställda, om man undantar regeringen förstås.
Men för skams skull kan man inte dra i gång ett nationsomfattande uppror, som man gjort med AIG, eftersom bonusutbetalningarna till Wal-Martanställda i första hand går till tim-anställda. Det passar ju perfekt för de "välståndsavundsjuka".

De ondskefulla cheferna, de som har ansvar för löneutbetalningar och organisationen av verksamheten är inte värda något extra. Pengarna ska gå till de som städar, de som tar emot betalning och de som staplar videospel på hyllorna.

När Demokraterna får igenom sin lag (card check bill ) om att man inte ska ha omröstning om anslutning till fackföreningar längre, kommer man att först och främst angripa Wal-Mart. Vissa kreditvärderingsinstitut har redan aviserat att företaget kommer att bli mindre lönsamt om de tecknar avtal med facket.
Demokraternas avsikt är att göra alla beroende av socialbidrag i någon form och att Wal-Mart delar ut över 900 miljoner i bonus, nästan 800 miljoner i vinstdelning, bidrag till pensionsfonden, rabatt till anställda på varor i butiken samt möjlighet att förmånligt köpa aktier är en vagel i ögat på fackpamparna.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Här i Sverige var fackföreningar bra för den arbetande befolkningen. Katastrofen var den alltmer djupa politiseringen och partibundenheten. En fackförening måste vara orubbligt obunden och kunna anfalla åt alla håll. Arbetarnas och landets väl går hand i hand. Tyvärr är det ej så längre. Hur har facket varit i USA? Har det någonsin varit neutralt?
midgardsjarlen

Berit sa...

Gruvarbetarnas fack har altid ansetts som vänster men "Teamsters" och Oljearbetarnas fack samt Byggnadsarbetarna stödde Republikanerna till en början, efter kriget.
Numera är nog alla "vänster". Den största gruppen av anställda som är fackanslutna arbetar för regeringen ca. 42 %.
Totalt bland alla arbetare här i landet är bara 12% medlemmar i något fack.

Anonym sa...

Hej Berit,
Titta på den här idioten. Min hund är klokare än honom. Han är inte ensam. Det finns en milliard som honom.
http://www.youtube.com/watch?v=gH2mVlm-6pU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.