14 mars 2009

Det är skillnad på tjuvar och tjuvar

Hushållens nettoförmögenhet i USA föll med 5,1 miljoners miljoner dollar under föregående kvartal. För hela året föll nettoförmögenheten med 11.2 miljoners miljoner dollar , vilket återspeglar den branta nedgången i bostads-och aktiemarknaderna.

Denna nedgång i hushållens nettoförmögenhet var den största sedan man kvartalsvis och årligen rapporterat detta, vilket startade 1951 och 1946 respektive, enligt Fed - den amerikanska centralbanken.

Sedan andra kvartalets topp år 2007 har hushållens förmögenhet minskat med cirka 20 procent vilket effektivt utplånar fyra års vinster. Det har minskat konsumtionen avsevärt och amerikanerna är mycket oroade över sin ekonomiska situation.

Efter enbart två månader som president har Obamas popularitetssiffror sjunkit snabbt och mer än hälften av befolkningen anser att det han har för sig är åt skogen fel. Han har förlorat så gott som allt stöd från Republikaner och en stor del av de Oberoende.

Denna kvinna tror nog fortfarande att han är Guds gåva till mänskligheten.Om man tittar på världen som helhet säger VD för Blackstone Group LP (BX.N), Stephen Schwarzman: "Mellan 40 och 45 procent av världens rikedom har förstörts under lite mindre än ett och ett halvt år. Det är helt utan motstycke i vår livstid."

Man har tidigare pumpat in 130 miljarder dollar till bankförsäkringsbolaget AIG och det följs nu upp med ytterligare 30 miljarder som man stjäl från skattebetalare och sparare.
Finansdepartementet och Feds kommer att fortsätta stjäla från resten av oss som har tjänat och sparat så att de kan fortsätta att göra regelbundna betalningar till AIG. Om företaget kollapsar startar det en katastrofal kedjereaktion på derivatmarknaden. En mängd inflytelserika människor som skänkt pengar till politiska kampanjer kommer att gå omkull och i slutändan kommer hela ekonomin att falla samman.

Stalins ökända sarkasm om att ett dödsfall är en tragedi och en miljon dödsfall är statistik, passar in här. Om ett brott är tillräckligt stort, det blir officiell politik. Stjäl 10,000 från den lokala banken och du är en brottsling, stjäl 8 miljarder och du är en statlig politisk beslutsfattare.

PS. Vi har en skattesmitare som finansminister och enbart denna vecka har tre personer tackat nej till posten som biträdande finansminister. Jag undrar varför?

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Ak ja - Obama Hussein, venstrefløjens Messias.

Jeg stiller mig skeptisk. Foreløbig har Obama ikke udrettet andet end at være sort (hvilket i min optik er OK, man ikke nok!)

Berit sa...

Han satt i Senaten i bara 143 dagar. Deltog aldrig i några möten i de kommittéer han utsetts till. Alla förslag han kom upp med avslogs. De gånger han röstade var det för förslag längst ut på vänsterkanten och för det mesta röstade han bara "närvarande." Dessutom kan han inte hålla ett enda tal utan att använda telepromter.
Han är ett stolpskott, som man säger i Sverige", men ett farligt sådant.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.