02 mars 2009

Det kanske finns hopp

Obamas omåttliga utgiftsplan bygger på en myt.
En myt som kommer att få allvarliga konsekvenser för amerikansk levnadsstandard. Hans administrations förståelse för hur ekonomin fungerar är noll, zero, nada. Han och hans rådgivare är förälskade i statliga lösningar på problem som orsakats av statlig politik och usel ekonomi.

Obamas stimulansbluff kommer att förse det korrumperade Demokratiska partiet med miljarder av skattebetalarnas pengar under många år framöver. Det kommer att ge demokraterna möjlighet att bli det dominerande politiska partiet och nästa generation måste betala för de massiva satsningarna på speciella intressen. Dessa speciella intresse-satsningar skapar miljontals beroende människor och kräver mer byråkrati för att försvara demokraternas intressen.

De strävar efter ett enpartisystem som leds av en populär man och de har gett sig den på att få det. De amerikaner som valde Obama började oavsiktligt gräva graven för Republiken.
Obama är ingenting annat än en uppsnyggad Hugo Chavez.

Om han blir omvald kommer han att ha tid att förvandla USA:s ekonomi till något som liknar Europas med en mycket långsam tillväxtutsikt, ett förödande underskott, ökade socialprogram och utgifter så långt ögat kan se. Och naturligtvis måste man införa allt högre skatter på den krympande andel av befolkningen som betalar skatt, och bygga upp en allt större skuld som ska finansieras främst av utlänningar.
Känns mönstret igen?
Obama kommer i så fall att lyckas med sin dröm att förstöra Amerika som en supermakt.

Tack och lov finns det fortfarande hopp. Lyssna på denna 13-åring, Jonathan Krohn, som utsågs till Atlantas mest lovande förmåga 2006.6 Kommentarer:

Anonym sa...

Gud vilket dravel !
Denna blogg sköts av tre personer som tydligen anser sig veta det enda rätta. Alla andra är strunt. Så patetiskt. Och sorgligt.
Har Berit och Knut + LP inget eget spännande liv? Sitter ni alltid vid datorn och leker samt eggar varandra för att skingra er privata tristess?
En svensk hemmafru i Atlanta som leker specialist på politik och två herrar som hurrar -Suck, det är faktiskt ganska sorgligt nu.

Och ni är rädda att alla kommentar måste silas och fingranskas om de ska godkännas;
Bara det säger allt om er egen rädsla.

Det vore hälsosammare om ni skaffade er egna aktiva liv istället för att spy hat över era medmänniskor som inte är era kopior.

Vilka trista liv ni måste ha ?
Jamsk hälsning från Åsarna i Jämtland, Sverige.

Berit sa...

Tack Ingrid, för ditt intresse och insiktsfulla kommentar!

Du måsta ha tittat för djupt i flaskan igen?

Daniel sa...

Jag har alltid fascinerats att kritiken att någon annan tror att hon har rätt. Dels ställer det den svåra motfrågan om den som kritiserar själv tror att hon har fel och om den kritiserade till äventyrs nu tror att hon har fel, tror hon då inte de facto att det finns en annan ståndpunkt som är rätt bara det att hon inte själv omfattar den. Kort och gått, kritiken att någon annan tror att hon har rätt visar mest på en bristande förmåga till självkritiskt tänkande.

Tanken att man skall lämna politiskt ideologi till experterna inom partierna är vad som brustit i den svenska demokratin sedan lång tid tillbaka.

Att göra grupper bidragsberoende är ett snygg politiskt trick för att säkra en framtida majoritet. Dock är det ett vapen som kan vridas ur ens händer. Plötsligt går intressena isär mellan partiet och de som röstar på det. Arbetslöshet och bidragsberoende blir rena vinstlotten för partiet medan oppositionen kan sikta in sig på att faktiskt lyfta gruppen ur fattigdom. Om försöket lyckas har oppositionen väljare med en egen insats i samhället som inte längre är intresserade av att bli en beskattad och passiviserad minoritet. Med andra ord är republikanernas bästa vänner de minoriteter som arbetat sig upp. Där bör kilen slås in. Dessutom är dessa imuna mot det annars så förödande raskortet.

Annars vill jag tacka för en intressant artikel. Jag håller inte med om allt därför att jag tror att jag har rätt :).

/Daniel

Berit sa...

Ingrids kommentar ovan är ett typexempel på hur vänstern agerar. Inga argument om sakfrågor, enbart personliga påhopp. Vanligtvis åker dessa kommentarer i sophinken men det roade mig att släppa igenom denna bara för att demonstrera mentaliteten hos ett troll och en "stalker" . Denna kvinna har förföljt mig länge och trots att jag vet vem hon är, var hon bor och mycket om hennes "sjukdomshistoria" kommer hon tillbaka med jämna mellanrum.
---------
PS. Daniel håll med mig därför att du VET att jag har rätt :0.

Anonym sa...

Det här var en av de bästa klippet man kunde hitta på Youtube- vuxna människor förlorar vettet och barn börjar tala!
Growing

Anonym sa...

Jag har skrivit om den kommande krisen sedan slutet av 2005 på mitt blogg och förklarat gång på gång vad som till slut skulle hända. Det fanns många som skrevs om det MEN teve och tidningarna ignorerade dem. Fram till idag hämtar man samma dumskallarna och propagandister till TV-studio för att ”förklara” vad som håller på att hända och vad som hände! Idioterna!! Wake up people!!

Apropå orsakerna kan ni läsa mina synpunkter här:

http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/21/finanskrisen-forklarad-2/

http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/11/evolution-of-the-american-armageddon-the-financial-apocalypse-and-%c2%adhuman-renaissance/

http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/10/vad-behovs-for-att-undvika-ekonomisk-och-finansiell-kollaps/

http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/07/den-verkliga-orsaken-till-finanskrisen/

http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/01/financial-tsunami-the-end-of-the-world-as-we-knew-it/

http://xkorpion.wordpress.com/2007/09/22/bushlandiadet-spelar-ingen-roll-vad-bernanke-gor-framover/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.