08 mars 2009

En push för FOMI


Jag vill ge en liten push för FOMI.

FOMI är forkortning för Forum mot islamisering. Man presenterar sig så här:

"Forum mot islamisering (FOMI) grundades den 16 juni 2004. FOMI är en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning av enskilda individer med eller utan politisk eller religiös tillhörighet. FOMI arbetar för att upplysa om islam, islamism, jihadism och islamiseringen av västvärlden. FOMI anser att samtliga av dessa fenomen innebär olika typer av faror för den sekulära, liberala demokratin och västvärldens lagar och värderingar. FOMI anser att religionen islam, och inte endast det politiska islam eller den jihadistiska terrorismen, i många avseenden är oförenlig med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna."

FOMI låg tidigare på adressen www.fomi.nu, men denna adress är inte längre giltig!
Tyvärr hamnar den ogiltiga adressen övers på googles träfflista när man söker, men detta kommer förhoppningsvis snart att ändras.


På Fomi kan man bla hämta ocensurerad info om islam. Det finns ett ganska stort antal artiklar med tillhörande intressanta kommentarer att läsa för den som vill studera olika delar av islam. Tyvärr tror jag att en del info gick förlorad då Fomi bytte adress, men enligt administratören jobbar de på att rädda över texter till nya servern/adressen, och biblioteket byggs förmodligen upp igen med tiden.
Man kan givetvis också debattera på Fomi (därav namnet Forum mot islamisering).

Jag ser FOMI som ett ganska välordnat skafferi där man kan hämta information om man tex bedriver islamkritik eller bara debatterar islam allmänt på bloggar och andra platser.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är mycket givande att se på videos på Memeritv - det är teveklipp textade på englska där folk säger sånt som inte är avsett för oss i väst.
http://www.youtube.com/user/MEMRITVVideos

http://www.memritv.org/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.