12 mars 2009

EU behöver en konstgjord ö

Sverige bör lobba för att EU-länderna gemensamt bygger en konstgjord ö på vatten som överlåts av angränsande EU-länder. Ön skall användas som ett EU-nationellt territorium där man kan hysa utvisade brottslingar från olika EU-länder i de fall det inte går att deportera dem till deras hemländer.

Jag skojar inte, problemet är högst reellt och måste lösas på något sätt. DN skriver:

"Det har blivit svårare att utvisa brottslingar efter avtjänat straff. Utländska brottslingar får ofta kortare straff eftersom de också ska utvisas. Men i slutändan kan de bli kvar i Sverige när deras hemländer inte samarbetar med svenska myndigheter. I vissa fall blir utvisningen i princip frivillig. En del länder säger att den utvisningshotade själv måste ansöka om att få återvända till sitt hemland. - Iran är paradexemplet. Myndigheterna där säger att den som ska utvisas är välkommen att ansöka om pass. Men om de själva inte vill så går det inte, berättar Hans Rosenqvist, avdelningschef på Rikspolisstyrelsen och ansvarig för utlänningsfrågor.
---

- Det är frustrerande när vi ser att de återkommer med nya brott på sitt samvete, säger Lars Skoglund, kommissarie vid gränspolisen i Västra Götaland, där bland annat Tidaholmsanstalten finns."

Bilden visar den konstgjorda ön Palm Jumeirah i Dubai, ett konstgjort paradis för miljonärer som nu fått problem pga lågkonjunkturen. Kanske läge för EU att lägga ett bud?

DN Befria Media FP

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Varför inte hyra Guantanamo när det blir tomt?

Lisa/

Anonym sa...

Borde hyra Gulag av ryssland tycker jag.

Anonym sa...

Nej, slut kontrakt med Västsahara. EU bygger fängelse i öknenen och låter fångarna bygga upp ett samhälle som de sedan får leva i under resten av sina dagar. Dvs, straffarbete att göra en oas av öknen. Och om inget annat icke-EU land tar emot dem så måste de stanna i denna EU-koloni som samarbetar med Västsaharas regering. Varför skulle denna inte gå med på det om vi skickar dem pengar och hjälper dem att bygga upp landets infrastruktur.

Anonym sa...

Sluta tramsa och låt bygga ön. Den behöver ej vara stor men ligga på djupt vatten och vara höj och sänkbar. För att skölja bort skiten en gång i månaden.
midgardsjarlen

Knute sa...

Efter MBL-förhandlingar beslöt vi att publicera ovanstående kommentar av Midgardsjarlen.

Han raljerar väl burdust i bland men även i Pompeji släppte man i vatten genom stadens gator emellanåt för att skölja bort "skiten".

Anonym sa...

eller skicka dem till somalia och leva tungt liv

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.