26 mars 2009

Europa muslimskt inom 20 år
Detta är några av de skrämmande saker som den egyptiske muslimske predikanten Amr Kahled säger:

Det finns 25 till 30 miljoner muslimer i Europa. Européer är inte tillräckligt informerade om Islam och profeten. Den västerländska kulturen är farlig för muslimer, och västerlänningar provocerar avsiktligt muslimer för att få anledningar att driva ut dem ur Europa.
Man använder sig av yttrandefriheten för detta men Islam är lika helig som yttrandefriheten. Det gäller för muslimer att inte låta sig provoceras utan infiltrera samhället genom att påverka på arbetsplatser och inom idrott. Att visa att muslimer har högtstående moral och är respektabla. Om man gör det kommer muslimska värderingarna att ändra samhället och ta över inom 10 år.
-----------

OIC, ett mäktigt block inom FN, bestående av 57 muslimska stater, som dominerar rådet för mänskliga rättigheter (!) har ända sedan 1999 arbetat för att göra det olagligt att kritisera eller förtala Islam. Hittills har man inte fått igenom sitt förslag men man kommer att rösta om det igen den 26-27 mars och denna gång tyder tecknen på att man kommer att kunna genomföra resolutionen.
Resolutionen, som kallas "Kampen mot förtal av religioner", säger att det kommer att gälla förtal av alla religioner, men den nämner bara Islam vid namn.
Man säger att genom att kritisera Islam "kränker man mänsklig värdighet" vilket kan leda till "disharmoni" och uppvigling till hat i största allmänhet och mot Islam i synnerhet.
Om denna resolution, (som också stöttas av Ryssland och Kina) antas, kommer allt som utgår från FN på lokal, nationell och internationell nivå att begränsa yttrandefriheten och all kritik av religion, speciellt Islam.
Frasen "förtal av religion" är inget juridiskt begrepp enligt villkoren för mänskliga rättigheter.
Lagar om förtal, i de flesta västerländska länder, är till för att skydda individer, inte tro eller religioner.

1 Kommentarer:

Steve sa...

Ett lokalt bibliotek i norska Telemark har tvingat flytta sin utställning om Koranen efter skadegörelse och hot om våld.
http://www.fajaf.com/blog/?p=1017&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Utställningen i Ulefoss, "Det er ikke forbudt å tenke", är en serie av 12 bilder från artisten Ahmed Mashhouri. Den består av kontroversiella citat ur den heliga boken tillsammans med illustrationer.

Du kan se bilderna här:
http://islamgraph.blogspot.com/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.