30 mars 2009

Lugn, bara lugn

Om det är någonting som används som skrämselpropaganda mer än något annat, när det gäller den globala uppvärmningen, är det hotet om att havet kommer att översvämma och dränka stora delar av jorden.
I klartext: "Vi behöver massor med pengar och restriktioner för att bekämpa uppvärmningen."

Som tex. att förbjuda svarta bilar i Kalifornien, eftersom de inte reflekterar solvärmen lika mycket som andra färger och därför åtgår det mer energi till luftkonditioneringen. Obligatorisk, regelbunden mätning av lufttrycket i däcken ska också införas!

Om det är någon vetenskapsman som vet mer om havsnivån än någon annan person i världen är det den svenske geologen och fysikern Nils-Axel Mörner, tidigare ordförande i INQUA, Internationella kommissionen on Sea Level Change.
Dr Mörner, som i 35 år har haft tillgång till alla kända vetenskapliga metoder för att studera havsnivån över hela jordklotet, säger att allt detta prat om att havet stiger är ingenting annat än en enorm skräckpropaganda.
En av hans mest chockerande upptäckter var att han fann orsaken till varför IPCC har kunnat visa att havsnivån stiger med 2.3 mm på ett år.
Fram till 2003, fanns det inga satellitbaserade bevis som visade en uppåtgående trend. Men plötsligt börjar kurvan peka uppåt eftersom IPCC: s gynnade experter hade dragit slutsatser från en enda tidvattensmätare i Hongkongs hamn, som visade en höjning med 2.3 mm . Hela den globala havsnivå-mätningen justerades sedan uppåt med en "korrigeringskoefficient" av 2.3 mm, eftersom IPCC: s forskare medgav att det "behövdes för att visa en trend".

Trots svängningar nedåt och uppåt, kommer inte havet att stiga", säger Dr. Möller. "Det har inte stigit på 50 år. Om det finns någon anledning till att det kommer att stiga under detta århundrade, kommer det inte att vara mer än 10 cm , med en osäkerhetsfaktor på plus eller minus 10 cm. Och bortsett från alla de konkreta bevisen, säger de grundläggande fysiska lagarna (latent värme som behövs för att smälta is) att föreställningen om jordens undergång, framtrollad av Al Gore och Co, inte kan komma till stånd.

Anledningen till att Dr Mörner, tidigare professor i Stockholm , är så säker på att påståenden om att höjning av havsnivån är 100 procent fel, är att alla påståenden är baserade på datormodell-prognoser, medan hans slutsatser bygger på "att vara på plats och iaktta vad som egentligen händer i den verkliga världen".

5 Kommentarer:

Rune sa...

Löjligt med datormodeller. Detta lurar kanske dem som bor i inlandet. Men de som bor efter kusten de kan ju bara gå ner till kajen eller bryggan och konstatera att havsnivån ser ut som den brukar.

Johan sa...

INQA står för the International Union for Quaternary Research (inte sea level change som du skriver ovan), de bekräftar förändringarna i havsnivån och har officiellt tagit avstånd från Mörner. Intressant att Mörner också tagit intresse i slagrutans vetenskap, den tror han mycket på, hmmm....

Berit sa...

INQUA -misstaget får jag skylla på The Telegraph men det ändrar ju inte Mörners iakttagelser.
Verkar som du febrilt letar efter någonting negativt att skriva, hmmmm....

Anonym sa...

"Fram till 2003, fanns det inga satellitbaserade bevis som visade en uppåtgående trend." Verkligen?
Sea level rise estimates from satellite altimetry are 3.1 ± 0.4 mm/yr for 1993-2003 (Leuliette et al. (2004):
http://en.wikipedia.org/wiki/File:The_Rising_Sea_Level.jpg

Hrafn

Anonym sa...

@Rune: Hur skulle du kunna veta om havet stiger eller sjunker, när du dessutom har landhöjningen att ta hänsyn till? Om vattenståndet i förhållande till strandkanten är konstant hos dig betyder det en höjning av globala havsnivån med storkleksordningen 1 mm om året, om den ska hålla jämn takt med landhöjningen. Bor du söder om Hässleholmn sjunker landet istället.
Don Richardo

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.