07 mars 2009

Misogyni i islams namn

"Tjetjeniens president försvarar hedersmord" är rubriken på en DN-artikel 2009-03-07. Artikeln beskriver hur Tjetjeniens president menar att det är OK att döda kvinnor som har "undermålig moral" (sk hedersmord på kvinnor som vill leva som fria medborgare), att kvinnor är mannens egendom, att hennes främsta uppgift är att föda barn, att kvinnor skall ha håret täckt i offentliga sammanhang och att männen skall ta sig flera kvinnor.

Var kommer då dessa åsikter ifrån? I artikeln skriver man:

"Kritikerna menar att Ramzan Kadyrov håller på att införa sharia-lagar i Tjetjenien – för att hålla sig väl med radikala islamister. Målet skulle i så fall vara att stärka hans personliga makt och göra det lättare att kontrollera religiösa grupper som vill kasta loss från Ryssland. --- Han åsidosätter därmed rysk lag som även garanterar lika rättigheter för kvinnor och män och boskillnad mellan stat och kyrka. Ramzan Kadyrov tycks dock ha Kremls fulla stöd så länge han upprätthåller lugn och ordning i den tidigare krigshärjade delrepubliken. Människorättsorganisationer fruktar att hedersmord kan bli mer utbrett och accepterat som en följd av Kadyrovs uttalanden."

Denna återgång till en medeltiden, verkar alltså bero på en kombination av personlig maktlystenhet, islam samt en slapphänt och kompromissvillig centralmakt. Känner ni igen detta mönster? Är det inte samma teaterstycke som vi i Europa ser repetitioner inför?

Den personliga maktlystenheten finns hos de etablerade, gamla partierna och dess ledare, de som inte gjort annat än varit politiker i hela sitt liv. Islam behöver jag väl inte säga så mycket om. Islamiseringen av Sverige fortsätter främst tack vare invandring från muslimska länder och höga födelsetal. Avfällingarna minskar i antal genom medveten isolering och gruppidentitetsförstärkning där koranskolor, moskéer och friskolor är viktiga verktyg. Den etniskt orienterade musltikulturalistiska politiken som förs av de regerande, hjälper också till med inlåsningen i den muslimska identiteten. Den slapphänta och kompromissvilliga centralmakten ser vi exempel på på många håll i Europa och här hemma i Sverige. Vänsterns och sossarnas agerande inför Davis Cup är ett exempel i mängden. Man jobbar också aktivt för att skrämma kritiker till tystnad bla med hjälp av DO och genom att stämpla kritiker som "islamofober" (ett meningslöst ord), "rasister" och "främlingsfientliga".

Islams patriarkala ordning är inte unik, men den är sällsynt effektiv då det gäller att hålla samman ett folk och se till att födelsetalen hålls uppe så att man genom överbefolkning tränger ut andra, mindre reproduceringsbenägna folk. Hitler gjorde ett misstag när han satsade på nationalismen. Hade han använt islam istället hade han vunnit även om Tyskland förlorat kriget. Den inträngningsförmåga och röta en ideologi med religiösa övertoner kan åstadkomma i en kultur, övertrumfar all nationalism och biologisk rasism. Att tala om "rätt slags" och "fel slags" islam är meningslöst av många orsakar, jag tänker inte reda ut alla här. Ett grundläggande problem med islam, som inte kan förnekas av någon som väljer att kalla sig muslim, är att själva man fundamentalt förnekar människan som allra ytterst ansvarig och med rätt till sitt öde. Detta är nyckelingrediensen i alla framgångsrika totalitära ideologier - underkastelsen och kollektivismen, pyramiden där något annat än människan alltid finns längst upp. Detta ger en bra förutsättning för att utöva förtryck av alla slag.

Islam gynnar genom sin patriarkala ordning den primitiva fortplantningslogik man så tydligt kan få illustrerad om man studerar djurvärlden - föröka er, träng ut andra arter, lägg beslag på resurser. I Sverige saknar vi idag inte bara viljan att möta detta primitiva men effektiva beteende, vi har dessutom anammat ett beteende som direkt gynnar de som tränger ut oss. Förmågan att stoppa den negativa utvecklingen finns, men ingen är beredd att agera konsekvent efter vad förnuftet säger. Det socialliberala samhället är i teorin en bra uppfinning, men det kräver att alla drar åt ungefär samma håll och har ungefär samma intresse.

Jag vill inte längre stödja detta system, eftersom det är korrupt och eftersom det inte gynnar mina intressen på något sätt. Faktum är att det motarbetar mina intressen! Jag finansierar min egen kulturs försvinnande och underminerandet av de förutsättningar som krävs för at jag skall kunna leva mitt liv på ett bra sätt. Jag är beredd att istället ta ansvaret tillsammans med mina nära och kära för att hjälpa de jag kan och vill hjälpa. Detta skulle bli en svår omställning och en hård tid för många av oss, men också ett stålbad som renade Sverige och gav oss en chans att bygga upp det på nytt, visa av de misstag som begåtts de senaste tre-fyra decennierna. Det sociala kapitalet är förbrukat och förtroendet för våra ledare är lägre än någonsin.

Jag uppfattar att Berits två senaste inlägg, "Sverige har ingen polis längre" och "Dags att skiljas", talar om ungefär samma sak, fast med lite olika ingångsvinkel.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Du är välkommen hit att ordna allt på topp!

World traveller sa...

Saa sant som det var sagt. Sverige kommer inom en mycket snar framtid att bli som Israel med den skillnaden att haer faar muslimerna, raana, braenna, moerda och valdta precis hur dom vill. Det finns ingen som vaagar saetta stopp foer dom.
Vi kommer att faa se kravaller och valdsdaad som faar allt vi har sett hittills att blekna.

Anonym sa...

Ja, helt rätt. Det är bara att förbereda sig.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.