11 mars 2009

När är det nog?


Vid det här laget har vi alla sett många videos från det tillfälle när Malmö placerade sig på världskartan samt anledningen till att vi som bor utanför landets gränser numera undviker att tala om vilket land vi kommer ifrån.

Händelserna i Malmö är en sorglig men utmärkt illustration av hur den svenska regeringen smiter undan sina skyldigheter och hur de har svikit sitt "sociala kontrakt".
Genom att regeringen har insisterat på att ha monopol på användandet av våld, även när det gäller självförsvar, hindras invånarna effektivt när det gäller att försvara sig mot laglösa kriminella varelser.
Samtidigt åtalar man infödda svenskar för uppvigling och hat när de poängterar det uppenbara , dvs. att flertalet huliganer kommer från en grupp med viss religiös övertygelse.

Vid upploppet i Malmö fanns 1000 poliser på plats. Polismän som till största delen inte vidtog några åtgärder alls för att förhindra vandaliseringen eller arrestera marodörerna.

Drar mig till minnes en episod förra sommaren när en grupp brottslingar rånade ett par banker i norra Värmland. Polisen vägrade att ingripa eftersom tjuvar var tungt beväpnade och en väpnad konfrontation var "farlig". Tjuvarna körde från platsen och polisen följde inte ens efter. Undrar om dessa kriminella fortfarande är på fri fot?
Det inträffade strax efter en fällande dom i en stad i södra Sverige där brottet var "anstiftan av hat mot en minoritet" därför att man publicerat statistiska fakta som visade att muslimska albanska invandrare ägnade sig åt narkotikasmuggling.

Dessa är bara några exempel som visar att regeringen har underlåtit att uppfylla sina förpliktelser enligt ett rättvist och rimligt "socialt kontrakt".

Om regeringen, som skapats av samhället, inte gör som samhället önskar, är det samhällets plikt och ansvar att ändra denna regering.
"Social ingenjörskonst" så som det bedrivs i Sverige, är av ondo och strider mot rättvisa och moral bland ansvariga och produktiva människor.

Det är samhället som skapat regeringen och regeringen ska stå till vår tjänst , inte tvärtom.

*Jag vill även här understryka att polisen agerar på order uppifrån och att uppträdandet inte speglar attityden hos flertalet enskilda polismän.

13 Kommentarer:

Anonym sa...

Nu hittar du på igen Berit. Våldverkarna var svennebananer från medelklassen.

/Babak

Berit sa...

Och Babak, var har jag sagt något om vilka de var?
Tycker du att det på ngt. sätt ursäktar polisens passivitet?
De rop och ord man hör i dessa videos låter i de flesta fall inte som svenska och de svenska ord man kan urskilja har en mycket distinkt brytning.

Steen sa...

Svennebananar? Var de det ?

"Khaybar, khaybar ya Yahud. Jaisa Muhammad sa yaud. means Khaybar, Khaybar oh Jews. The army of Muhammed shall return!"

http://www.youtube.com/watch?v=98LsyVPdcjo

Knute sa...

Khaybar, khaybar ya Yahud, gör som Muhammed och fördriv och döda judar, detta slagord hördes från en stor del av demonstrationen i Malmö. Det filmades och hamnade på många TV-skärmar, dock ej svenska.

Medan man i utlandet fått veta demonstrationens budskap hålls svenska folket i okunnighet. Ett par ledarskribenter har nämnt det men samtliga svenska nyhetsredaktioner har hållit tyst.

Journalisterna fjäskar för islam, ändå borde de vara medvetna om hur svårt det har blivit för dem att rapportera från en del muslimska bostadsområden, om de vågar sig dit vill säga.

Dags att avskaffa det statliga stödet till tidningar och TV. Men det vill inte makthavarna inklusive Reepalu och Ohly, det passar dem så bra att köpa journalisternas tystnad. Börjar likna DDR.

Anonym sa...

Om Babak syftar på vandaliseringen av polisbilar så kan man på en av filmerna se en person springa fram och sparka på en av bilarna ett antal gånger skrikande "djävla hora" med en identifierbar brytning.

Anonym sa...

Det fanns säkert invandrare med även där men om man läser FORSKNING om AFA och andra vänstermilitanter så består de i regel av medelsvenssons ungar. Så tesen "alla våldsverkare är muslimer" faller rätt platt.

/Babak

Knute sa...

Tesen faller platt eftersom ingen hävdat den, Babak.

LP sa...

Denna utveckling är farlig. Jag vill inte återgå till ett system där var och en helt och hållet måste lita på sin egen förmåga då det gäller försvar mot våld och brottslighet. Det kräver alldeles för mycket resurser av den enskilde. Samhällsutvecklingen hämmas därmed och vi kommer att leva i ett samhälle som präglas av ständig misstro och än mera våld.

Om de som fått förtroendet att förhindra och straffa brottsliga handlingar inte klarar av det, måste de ställas till svars men viktigast av allt ersättas! Pronto!

Valet närmar sig med stormsteg. Först EU-val i år, och sedan riksdagsval, landstingsval och kommunalval 2010. Det finns ett valbart alternativ som tar detta problem på allvar. Det är inte läge att hålla fast vid gamla politiska principer just nu. Det står som man säger "En ko på isen!".

Rösta rätt, hjälp till att lösa problemen.

Anonym sa...

Rösta rätt? På SD? På ND? Vad?

/Babak

LP sa...

Babak

Börja med att erkänna att det finns problem.

Försök förstå vad de beror på utan att hemfalla åt meningslös offerretorik och det gamla vanliga klass- och USA-hatet (pragmatiskt tänkande).

Kolla de demokratiska partiernas program och avgör själv vilket som verkar vettigast för att lösa problemen nu.

Om du sedan kommer fram till att du bör rösta på sozzarna, så be it, det är ditt ansvar och ditt val.

Anonym sa...

Inte är det SD eller ND. Det enda är ett fd. nasseparti som har tvättat sin byk och det andra är ett nasseparti. SD löser ingenting. De är ett populistiskt parti vars dillande handlar om att misstänkliggöra människor som inte är som Jimmy.

Vad finns det för problem? Vad är meningslös offerretorik? Att ni här på bloggen är offer för rättshaverism?

Det ni försöker göra är att lösa svåra problem med lätta svar som dock är för det mesta helt fel. Visst finns det en gnutta sanning här och var men när ni vill göra det allrådande så blir ni som förintelseförnekarna. Smått obehagliga och konstiga.

/Babak

Knute sa...

Sverigedemokraterna har inte "bruna" rötter bara därför att några tidigare medlemmar av partiet hade varit medlemmar i BSS, Bevara Sverige Svenskt, som i sin tur inte var mer rasistiska än socialdemokraterna var på Erlanders tid.

LP sa...

citat:

"Det ni försöker göra är att lösa svåra problem med lätta svar som dock är för det mesta helt fel."

Det där är ett obehagligt drag som nästan alltid återfinnes hos totalitära ideologier som islam, nazism, fascism och kommunism. Det är inte ett tankesätt jag personligen förespråkar eller brukar tillämpa.

Det är hoppingivande att även du Babak har förstått och förkastar detta tankesätt. Personer med de åsikter du gett prov på i dina inlägg brukar annars vara väldigt hemfallna åt sådant tänkande, och det återfinns både på vänsterkanten, i högerkanten och i den religiösa ovankanten.

Det hjälper dock inte att man har denna medvetenhet, om man inte samtidigt förstår att problem inte är ofrånkomliga och av gud givna. De problem jag ofta påtalar, har med en huvudlös invandringspolitik och med en naiv hållning gentemot islamism och vänsterfascism att göra. Dessa problem kunde varit väldigt mycket lättare att hantera om inte de etablerade partierna bedrivit en politik som snarare gör att problemen accelererar. Alla motåtgärder är endast plåster på såren och billigt smink.

För övrigt bör du precis som Knute nämner, studera de andra, de etablerade partiernas historia, och fråga dig om de skulle passera samtidens nålsöga om du skulle döma dem på deras gamla meriter och medlemshistoria. Det gäller från vänster till höger.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.