20 mars 2009

När den politiska korrektheten gick amok

Under 1970- och 80-talen rånade den danska Blekingegadeligan banker och gav pengarna till PFLP, Folkfronten för Palestinas befrielse, kända för sina flygkapningar. Det vänsterorienterade etablissemanget höll ligan om ryggen och därför dröjde det onödigt länge innan den avslöjades. Det nutida samarbetet mellan vänstern och diverse terroristorganisationer har således gamla anor.

Historien om Blekingegadebanden blev skriven av en tidigare kommunist, Peter Øvig Knudsen, som valde att tona ner den ideologiska aspekten. Läs mer i kommentarerna nedan.

Det är inte mycket som ändrat sig sedan 1960-talet då Blekingegadeligan började sin verksamhet som kommunistisk kamporganisation. Fortfarande är många journalister, politiker och jurister entusiastiska supportrar av arabiska terrororganisationer. Då hette de PFLP, nu Hamas. Obligatorisk läsning för Väst-hatarna borde vara Nonie Darwish artikel "Ett elände orsakat av araberna", publicerat här på bloggen. Darwish har vuxit upp i Gaza och vet vad hon talar om när hon skriver att Arabförbundet och FN "befäster det palestinska folkets status som statslösa flyktingar för att kunna använda deras lidande som ett vapen mot Israel."

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Jesus! Läste rubriken och trodde det var Rosengård i Malmö som detta handlade om..../Robban, Malmö

Knute sa...

Sören Krarup skriver:

Peter Övig Knudsens två böcker om Blekingegadeligan har blivit en försäljningsframgång och äran och pengarna är honom väl unnade...
Men det saknas något - en kritisk vilja hos författaren, en uppriktig vilja att gå till botten med frågan och berätta den obehagliga sanningen om ett inflammerat offentligt liv som höll med brottslingarna, och en rad hjärtlösa och samvetslösa kriminella som på grund av sin cynism undgår de straff de förtjänar.

Det går ju en polismördare runt bland oss. Han vet naturligtvis själv, vem det är. Hans medarbetare i förbrytelsen vet det också. Men eftersom de kallt och cyniskt vägrade att uttala sig under rättegången och på grund av att dansk lag inte tillåter en kollektiv dom för mord, undgick polismördaren sitt straff.

Men han går runt mitt ibland oss ...

Varför skriver Peter Øvig Knudsen inte den avslöjande sanningen om den vänsterflygel, som polismördaren tillhörde?

Och varför sätter han inte namn på den kvinnliga läkare som deltog i Blekingegadebrottsligheten genom att stjäla personnummer och annat. Hon går också ostraffad omkring bland oss...

Men har man de riktiga vännerna och hör till den riktiga, politiska miljön, kan man slippa från straff.

Vad tänker Folketinget på?

Knute sa...

Et lille indblik i venstreradikal logik - Topjurister fordømte Blekingegade-afsløringer.

“I dag hyldes han som manden bag de første afsløringer af Blekingegadebanden.

Men da han skrev sine kontroversielle artikler for 20 år siden, skete det under stort pres fra landets førende juraeksperter.

Journalist Lars Villemoes blev beskyldt for at opdigte oplysninger om Blekingegadebanden, som begik flere væbnede røverier i 1970erne og 1980erne, da han skrev om banden i Information.

De to professorer Flemming Balvig og Jørn Vestergaard, som i dag er blandt Danmarks førende jurister, beskyldte dengang artiklerne for at være »fiktion« og »kreativ journalistik.« Det skete i en kronik i Information i 1989, hvor de blandt andet beskyldte artiklerne for at rette udokumenterede anklager mod de fængslede bandemedlemmer.

[…]

Kronikken »Jo, Informations reportage var den mest ondsindede« var underskrevet af Flemming Balvig, Jørn Vestergaard og Preben Wilhjelm fra Kriminalistisk Institut. Her argumenterede de for, at avisen ikke burde omtale forhold, som de anholdte ikke kunne forsvare sig imod. Ifølge juristerne indeholdt artiklerne »en række selvfabrikerede, kriminelle anklager« og »eksemplificerer noget af det værst tænkelige ved creative journalism.«

Juristerne mente, at Information i stedet burde tage Politiets Efterretningstjeneste under kritisk behandling. De opfordrede avisen til at undersøge, om PET havde plantet provokatører i banden, og om PET samarbejdede med Israels efterretningstjeneste Mossad…

http://www.uriasposten.net/?p=5441

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.