24 mars 2009

Ofattbart

The Twilight Zone var en amerikansk tv- serie som gick för en del år sedan. Varje episod var en blandning av fantasi, science fiction, overklighet och skräck. Ofta slutade varje avsnitt med en makaber vinkling som fick tittaren att tvivla på sitt eget förstånd.

Det som pågår i USA just nu påminner mycket om denna TV-serie.

President Obama senaste vapen i kampen för att få i gång ekonomin är att designa en ny logga. En rund platta med stänk av rött och blått och några stjärnor. Obama "O" sigillet hjälpte under kampanjen så nu har man gett samma företag i Chicago till uppgift att utforma märket för American Recovery and Reinvestment Act (återvinning och återinvestering).

Den allmänna ilska över bonusutbetalningar, som man hoppades skulle skyla över administrationens huvudlösa slöseri med skattemedel, verkar ha slagit slint. Vi ser mer och mer oro nu över Barack Obamas ambitiösa planer att utvidga regeringens inflytande över den amerikanska privata sektorn.

Republikanska motståndare säger att Obama drivs av en filosofisk övertygelse att ju större regeringen är, ju mer intrång den gör på alla områden, från sjukvård till utbildning, desto bättre är det för alla.
Obama driver denna politik bara 13 år efter att president Bill Clinton, också en Demokrat, avväpnade sina republikanska motståndare genom att förklara: "Tiden för en stor regering är nu över."

Vi hör också fler röster från båda sidor ifrågasätta finansminister Timothy F. Geithner, som ännu inte lyckats hitta personal till sitt departement. Ingen människa med sunt förnuft vill riskera sitt rykte genom att bli inblandad i detta kaos. Obama behöver någon att skylla på och gömma sig bakom och det är Geithners främsta uppgift.

Obama står inför den absolut största ekonomiska kris som vi sett under de senaste 80 åren, hans finansminister kan tvingas avgå och vad gör presidenten? Han oroar sig över sin make-up inför TV-shower som "Jay Leno" och "60 Minutes" och uppträder som om han var anställd av Hollywood.


7 Kommentarer:

Berit sa...

robban, du balanserar på en tunn tråd!

Anonym sa...

tja ordstävet har en relevans dock är det inget rasistiskt över det utan mest en reflektion över hur beteendet brukar vara, kolla in operah t.ex

förövrigt tycker jag att han ger ett lätt korkat intryck när han får frågor som han inte är förberedd på men det verkar vara en presidensial tradition i staterna sedan rosenvelt trillade av pinn

Berit sa...

Obama verkar inte kunna svara på frågor utan att telepromptern talar om vad han ska säga. Lägg märke till hur blicken vandrar från den vänstra till den högra sidan hela tiden.
Håller inte med dig om att FDR var speciellt bra som talare, däremot Reagan.

Anonym sa...

Vi får hoppas att hans - Obamas - tid snart är ute. Det var något skumt med hela det sätt varpå han kom till makten. Denna frälsardyrkan som massorna utstrålade under och vid valet. Speciellt från svarta men även de vita massorna. Kanske blir det upp som en sol och ned som en pannkaka - som vi säger i Sverige.

Elisabeth B

ProfessorPelotard sa...

Den numera viktigaste "personen" i USA skriver på sin egen blogg här:

http://baracksteleprompter.blogspot.com

Varning: Humorbefriade, vänstersympatisörer och de som tror på allt som sägs på SvT bör undvika denna site.

Anonym sa...

En fin nyhetsbyråbild av Barry O. finns här hos The Corner.
/ Steve

Berit sa...

Tjusigt! Glorian är inte ens på sned, Steve!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.