01 mars 2009

Republikanerna tar sig samman

Det finns nog ingen politisk figur i detta land som är så polariserande som Rush Limbaugh. Han har en radioshow tre timmar varje dag dit folk kan ringa och diskutera politiska frågor.
I går var han inbjuden till Conservative Political Action Conference (CPAC) som gästtalare:

"Vi konservativa har inte gjort ett tillräckligt bra jobb när det gäller att förklarar vilka vi är. Vi gör misstaget att tro att alla människor vet.
Men vad de vet är i stort sett fel eftersom det är baserat på det sätt vi porträtteras i popkulturen, i "Drive-By Media" och av demokratiska partiet.

Vi älskar människor. När vi tittar ut över Förenta staterna, var vi än är, ser vi ser en grupp människor, vi ser amerikanen. Vi ser människan. Vi ser inte grupper. Vi ser inte offer. Vi ser inte människor som vi vill utnyttja.
Vad vi ser är människor med möjligheter. Vi se inte den genomsnittliga amerikanen, den person som gör att det här landet fungerar, vi ser inte på den personen med förakt. Vi tror att han har vad som krävs. Vi tror att den personen kan göra sitt bästa. Att han eller hon kan genomföra det man vill om bara vissa saker inte står i vägen, såsom betungande skatter, regler och för mycket regeringsingripande.

Vi vill att alla amerikaner vill lyckas med det de företar sig och väljer att vara. Vi inser att vi alla är individer. Vi älskar och ärar våra grundläggande dokument, konstitutionen och oavhängighetsförklaringen. Vi anser att ingressen till konstitutionen innehåller en odiskutabel sanning att vi alla, av vår skapare, är tilldelade vissa rättigheter, bland dem Liv och Frihet och rätten att sträva efter lycka.

Vi vill inte bestämma hur någon ska leva sitt liv. Det är upp till dig själv om du vill göra det bästa du kan. Om du vill förstöra ditt liv, försöker vi stoppa det, men det är slöseri. När vi tittar på landet som det är i dag, ser vi så mycket skräp, så många mänskliga möjligheter som har förstörts genom 50 år av sk. "välfärdssystem". Genom ett misslyckat krig mot fattigdomen.

Vi älskar människorna i detta land. Och vi vill att detta ska vara det bästa land det någonsin kan bli, men vi måste förstå att vi människor har skapats som individer.
Vi kämpar emot ansträngning att gruppera oss. Vi motstår försök som är inriktade på att vi ska känna samma sak, att vi inte annorlunda än någon annan. Vi är alla olika. Det finns inte två människor i denna värld som skapas så att slutresultatet blir detsamma. Det är upp till varje individ.

Vi vill att landet skall lyckas, och för att landet ska lyckas, måste dess människor - dess individer - lyckas. Envar av oss måste fullfölja sin ambition eller sin vilja, oberoende och efter bästa förmåga. Att försöker göra sitt allra bästa.
Inte lyssna till det Demokratiska Partiet, som säger: "Du klarar inte det, du har inte vad som krävs, dessutom tillhör du en minoritet, eller du är kvinna och det finns alltför många människor som vill diskriminera dig. Du kan inte komma någonstans. Du måste vara beroende av oss."

Jag, Rush Limbaugh, vill att alla i detta rum, och var och en av er runt om i landet ska lyckas.
Jag vill att alla som tror på liv, frihet och strävan efter lycka också ska lyckas. Och jag vill att varje maktfaktor, varje del av en övergripande Jätte-regering som försöker stoppa din framgång, .....varje sådan organisation eller person ska misslyckas.
Jag vill att du ska lyckas.

Och till dig från " Drive-By Media" som tittar, vill jag säga: "Jag behöver inte en teleprompter för något av det jag har sagt. Ingen av oss behöver en teleprompter, eftersom det vi tror på inte är ett resultat av utstuderade beräkningar och påhitt. Vår övertygelse är inte resultatet av en förvirrad psykologi. Vår övertygelse är vår ryggrad. Vår övertygelse är våra hjärtan. Vi behöver inte göra anteckningar för att komma ihåg vad vi tror på."


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.