21 mars 2009

Samhällets fel, eller?

Bostadsområdet Herrgården i Malmö lär vara Sveriges mest vanskötta. "Inne i husen möts man av skadade trapphus och söndriga hissar. Det blir inte bättre när man besöker hyresgästerna. Är det inte spruckna väggar och stora hål i golven, så är det trasiga kylskåp, skåpsdörrar som dinglar och mögliga badrum."

Fastighetsägaren Acta mer eller mindre struntar i underhållet. Men har inte hyresgästerna själva möjligen en liten skuld till förfallet? Och vad beror de ständigt återkommande oroligheterna i området på? Den otrivsamma boendemiljön?Rosengård is Burning, skriver Gates of Vienna:

"Under fem på varandra följande nätter har "ungdomar" i övervägande muslimska kvarter i Rosengård kastat stenar och flaskor, satt eld på bilar och soptunnor och attackerat brandkåren när den kommer.

I den mest problemfyllda delen av området, Herrgården, lever 86 procent av invånarna av socialbidrag.
De tar gärna pengar från den smutsiga otrogna svenska staten, och vandaliserar sedan sina kvarter, attackerar myndigheterna, och gör området omöjligt att styra.
Det är som att kalhugga en skog i förberedelse för plantering av sharias plantor."

- - -
Ibland kan det vara bra att få en utomståendes syn på tilldragelserna. Det är lätt att bli hemmablind och vänja sig vid både smygande och plötslig jihad.

Nu invänder förstås någon att den senaste veckans bränder och stenkastning inte har något med islam att göra. Visst, det var en hämnd mot polisen för att den gripit några ledarfigurer i de kriminella nätverken, däribland Black Cobra, som finns i stadsdelen. Och visst, muslimska föreningar planerar en manifestation, "Stoppa våldet på Rosengård". Men det bevisar inte att ungdomarna inte rättfärdigar sitt handlande med idéer de fått med sig hemifrån och från Koranskolan.

Underligt om det inte vore samma bevekelsegrunder som driver de unga kriminella i Rosengård som deras motsvarigheter i Nörrebro på andra sidan Sundet. Blågårdsligan har anknytning till Hizb-ut-Tahrir som är känd för sitt hat mot icke-muslimer.

Vi bör inte heller glömma de vidriga slagorden "Khaybar, khaybar ya Yahud, gör som Muhammed och döda och fördriv judar," som nyligen hördes i en stor del av demonstrationståget mot tennismatchen mellan Sverige och Israel i Malmö. Se youtube.

Erixon ger ett exempel på hur “samhällsdebatt” numera sker i denna landets tredje största stad:

En 28-årig man och hans kamrater gick på Ramels väg … När de vägrade [delta i kravallerna] drog den ene av ungdomarna upp ett skarpladdat vapen. Han satte vapnet mot 28-åringens huvud.
– Jag skall döda dig och våldta din fru, sade den 21-årige ynglingen.
Hunden hade varit orolig tidigare, men blev nu riktigt ilsken och försökte göra utfall mot den beväpnade ynglingen.
21-åringen tog då ett steg tillbaka, sänkte vapnet och sköt hunden i nacken.
– Nästa gång är det din tur, sade ynglingen och sprang sedan från platsen.

8 Kommentarer:

Knute sa...

Otack är världens lön. Inte konstigt att det svenska samhället möts med stenkastning från en en rövarideologi som islam. De tolkar den "snällhet" de möts av som dumhet. Och dumt är det onekligen:

"Den svenskfientliga och svenskdiskriminerande politik som bedrivs av samtliga dagens riksdagspartier tar nu nya uttryck.

Samtidigt som 46 anställda vid valsverket i Smedjebacken är uppsagda och resten väntar på permittering ordnar nu kommunen jobb åt nyanlända "flyktingar". Dessa skall dessutom bli kostnadsfri arbetskraft för de förvaltningar som anställer utlänningarna genom att arbetsförmedlingen betalar 75 procent av lönen och resten finansieras av den ersättning som kommunen erhåller för att ta emot nyanlända "flyktingar". Således får svenskarna betala utlänningarnas löner via skattsedeln samtidigt som allt fler svenskar blir uppsagda från sina arbeten."

Söders blogg

Knute sa...

Läs också

Stadsarkitekturens betydelse för integration och förslumning av städer och områden som handlar om en artikel av Sabuni och ett blogginlägg av Robsten

Anonym sa...

Jag tar allt detta med kriser etc som mkt bra nyheter, låt krisen avskeda varenda svensk, ställ henne på bar backe, jämställd med invandraren. Sen ska vi börja tala om vem som har rätt till vad och varför.

Jag har alltid tyckt att en svensk alltid måste ha förtur mot en invandre av det skälet att vi bor här och betalar skatt.

MEN, om det kommer hit någon som redan har jobb för att han har speciellt kompetens då pratar vi om något helt annat.

Detta kanske kan bli starten på en helt ny typ av politik som våra politiker måste anpassa sig till. Kanske blir det detta som får bägaren att rinnna över. Det måste det bli.

/David

Anonym sa...

Jag är så pass gammal så att jag kommer ihåg när stadsdelen byggdes. Den var mycket välplanerad och när jag läste om den tänkte jag att där skulle jag vilja bo.

Unga människor kan nog inte förstå att förödelsen som idag finns är gjord av dess invånare. Hade det varit svenskar som bebott området skulle det fortfarande vara välskött och blomstrande - har jag tänkt och är övertygad om. Att våra imbecilla politiker inte förstår att det inte är hyresvärdens fel att det ser ut som det gör- kan man fråga sig.

Självklart är det ingen idé att repararera - det tar antagligen bara någon vecka efter reparation så ser det ut som förut igen.

Varför kan inte alla dessa sysslolösa invånare
istället för att vandalisera och leva rövare bilda "byalag" och gemensamt städa området och få med sig sina ungdomar till detta??

Att detta är en omöjlighet beror - tror jag -på mångkulturen. De har ingen gemenskap med varandra. Somalier och iranier kan ju absolut inte samarbeta t.ex. Alla dessa olika kulturer hatar ju varandra. Det enda de har gemensamt är deras hat mot svenskar.

Elisabeth B.

Anonym sa...

Låt Rosengård brinna upp så länge det finns något kvar att brinna. Erbjud Rosengårdsinnevånarna ingen ny bostad så länge de kastar sten på "blåljusen".

Säg åt dessa Rosengårdare att vi vill inte ha er här. Här är en ENKEL biljett till något annat land. Försvinn.

Anonym sa...

Klart att det är svenskarnas fel. Vilkas fel skulle det annars vara!!! Jag kommer ihåg när dessa bostäder byggdes. Det var gamla kulturmarker runt Stockholm men vad spelade det för roll. Det började med Olof Palme och vad slutar det med? Ja det vet vi. Det är vårt fel att kackerlackorna kommit till Sverige,,, eller
Ingeborg

Anonym sa...

Den misslyckade mångkulturen beror på svenskarnas naivitet. Ett naivt folk som betalar priset för naivitet.

Knute sa...

Fotbollsdomare misshandlad efter att ha utdelat gult/rött kort:

http://politiken.dk/fodbold/article674801.ece

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.