02 mars 2009

Ska vi behöva stå ut med detta?

Vid en palestinsk motdemonstration i februari mot en pro-israelisk manifestation i Malmö användes barn som sköldar mot polisen.

"Jag ger mig fan på att han medvetet släpade med ungen och började bråka för att få till en sådan där snyftbild i Sydsvenskan."

"När den lagliga demonstrationen sjöng Sveriges nationalsång så började araberna vråla i talkör o vissla i protest.

Yngre grabbar babblade med varandra när en äldre man eskorterades ut genom avspärringarna "Titta en jude" "är det en jude här bland oss?" och sprang efter den gamle mannen som tur vad hade en polisman med sig. - När demonstrationen slutade så började araberna rusa iväg för att jaga judar och demokrater." Exilen

* * *

På andra sidan Sundet är det inte heller alltid trevligt. "Ett antal äldre är gisslan på Nørrebro - utan mat. När kommunen kör ut mat till de äldre blir matbilen angripen av “invandrarpojkar” - förmodligen japanska - och chaufförerna hotade med knivar och skjutvapen." Hodjas blog

Läs mer här

29 Kommentarer:

Anonym sa...

Detta är inte klokt! man blir bestört över vad i landet Sverige väl mottagna invandrare kan ta sig till. Men dom har väl lärt sig av Hamas handlingssätt då de använde barn som mänskliga sköldar på Gazaremsan. Och självklart har dom inte lärt sig vett och hut, och hur man uppträder då en nationalsång sjunges. Slikt skall vi inte behöva stå ut med.

Anonym sa...

Det är imponerande hur offret i en konflikt blir gärningsman. Palestinierna lever i en apartheidstat där deras skolor och sjukhus bombas med vit fosfor.

/Egil

Anonym sa...

Vi får hoppas att den lätt identifierbare araben blir anmäld för barnmisshandel.

LP sa...

De är hjärntvättade av åratal av islamsk martyrideologi, islamsk hatideologi, islamsk gruppöveridentifiering, islamskt västhat, islamskt judehat, islamskt herraväldesideologi osv.

De kommer aldrig att fungera som medborgare i detta land eller någon annan västlig demokrati. Det spelar ingen roll vad Israel eller vi gör.

Anonym sa...

De är marinerade i orättvisor, hat, mord på deras barn och stöld av deras land och egendom. Det har inget med någon hatideologi att göra hur mycket du än vill att det ska vara så.

/Egil

LP sa...

Egil, du har naturligtvis rätt. Hamas använder inte alls islam för att motivera och mobilisera muslimer mot ickemuslimer...

Anonym sa...

Var kan man odla hat? Är det i Sverige där alla har det bra? Eller är det lättare när det är riktigt pissigt? Undra varför Hamas har så lätt att vinna val? Kan det vara Israels fel?

/Egil

LP sa...

Egil, mannen och barnet på bilden kan mycket väl vara exempel på två av de "svenskar" som själva inte uppfattar sig som svenskar annat än då det gäller att hävda sina medborgeliga rättigheter (tex att demonstrera och få skydd).

Barnet är förstås inte gammalt nog att ha ansvar för detta, men ungen kommer liksom flera andra barn både i västvärlden och på plats i Gaza, att med föräldrarnas hjälp ärva hatet, trots att de borde ges alla möjligheter att skapa ett bra liv här istället.

Självklart kan detta hatarv förstås. Jag kan dock inte försvara det, det är idiotiskt och destruktivt och kommer kanske att slita sönder även våra samhällen.

Anonym sa...

Men om man nu är en sådan typ som stödjer imperialism, apartheidpolitik och andra dumheter i fjärran land så får man väl leva med att folket kommer hit då deras hus blir sprängda och deras tillgångar försvinner. Om Israel inte skulle härja så fruktansvärt i mellanöstern så skulle ju inte palestinierna vara här, eller?

/Egil

Knute sa...

Befolkningsexplosionen i Mellanöstern och folkvandringen därifrån är knappast förorsakad av Israel. Däremot av den islamiska mentaliteten som inte befinner sig i verkligheten men i den arabiska öknen år 622. Och av Egypten och de andra arabstaterna som inte tillåter gazanerna att invandra utan vill behålla dem i en evig flyktingstatus, och blåser under deras intifada. Och FN och EU och USA som fortsätter stödja palestinierna med pengar. Gaza är världens största socialbidragstagare, inte underligt att befolkningen tiodubblats på 60 år. Och att de har tid och pengar att ägna sig åt Koranen och att kriga mot Israel.

Anonym sa...

Jaha, så övervåldet från israelernas sida handlar om att palestinierna är så många? Så det är Egyptens och de andra arabstaternas fel att de inte tar emot palestinierna? Då får väl Sverige visa den goda viljan och ta emot dem då. Eller de kanske vill ha sin mark tillbaka som de ägde innan?

Det senaste är ju makaronbomberna som Hamas gör. Det är ju viktigt att palestinierna inte får sina makaroner för alla vet vilken splitterverkan ett paket kungsörnen har...

/Egil

LP sa...

Egil, ditt resonemang verkar luta åt att du tycker det är rimligt att jag som svensk person skall finna mig i att aggressiva palestinasympatisörer går bärsärk, hotar svenska medborgare i Sverige och bryter mot lagen, eftersom Sverige inte väljer Hamas sida i kriget mellan Israel och Hamas?

Däremot är privatpersoner i Gaza alltid oskyldiga offer som inte på något sätt har ansvar för det som händer där?


Jag anser inte att jag har ett sådant ansvar i denna konflikt att jag förtjänar att människor kastar sten, bomber, bränner flaggor och trakasserar folk i mitt land. Jag tar illa upp och har inte moralisk skyldighet att stillatigande svälja sådant beteende.

Din nationalmaschokistiska attityd är inte en böjelse jag lider av och du kan inte kräva att andra skall anamma denna nationella avvikelse. Vill du ändå leva ut den så är du såklart fri att göra det, och jag är fri att förakta dig för det. Jag tror inte att DO anser att nationalmaschokister är en grup med särskilda skryddbehov (ännu).

Ditt svammel om apartheid blir bara löjligt i fallet Israel/Hamas. Vill du hitta apartheidstater i det området, skall du leta i de muslimska länderna. Där finner du både långt gången könsapartheid och religiös apartheid av ett slag vi inte sett här i Sverige på flera generationer. Öppet eller dolt stöd för Hamas finner du i samma länder. Skit skall skit ha.

"Stoppa Sverigeimperialismen...", uhh, yeah right?????

Anonym sa...

Egil, vilka palestinier lever i en apartheid stat där deras skolor och sjukhus bombas med fosfor?
Vilken aphartheid stat lever de i?

Anonym sa...

Egil, menar du att offret för raketbeskjutningen nu ses som gärningsmannen?

Anonym sa...

Egil, det har allt med hatideologi att göra. Om palestinierna ville ha fred och ha en 2 statslösning så hade det varit fred.

Anonym sa...

Egil, de sänder ut sina barn att kasta sten, de placerar barn som sköldar. Som modell för sina barn håller de självmördaren.

Anonym sa...

Egil, det är orättvist att Palestiniernas ledare får så mycket pengar, för att åstadkomma så lite.

Anonym sa...

Jaha, så om palestinierna skulle varit snälla så skulle de fått sitt land och allt skulle varit frid och fröjd? I vilken värld lever du anonym? I landet "Vad-än-israelerna-gör-är-det-gott-land"?

När folk blir av med allt hopp så blir de självmordsbombare, suicidala, skolskjutare, postal-galningar eller hänger sig en vrickad religion/kult/parti/grupp.

När man bygger murar runt folk, inte låter dem återta sitt land pga. deras etniska tillhörighet så är det en apartheidstat. Precis som Israel är.

Jag lider inte av någon nationalmaschokistisk läggning utan jag tänker lite längre än näsan räcker i de flesta fall, även i det här fallet. Inte har du gnällt på att nassarna gjorde 160 attentat mot flyktingförläggningar på 90-talet. Är du en nasse då? Eller kan det vara pissig argumentationsteknik? Det beror uppenbarligen på vem som bomberna och stenarna kastas... Är det mot vänsterpack eller invandrare så är det mer okej, eller?

/Egil

Knute sa...

Detta är inte en lokal konflikt, det finns ingenting i den som påminner oss om det fredstema som har präglat den palestinska frågan. Det är en attack mot västvärlden och Iran ligger bakom den.

Om Arafat inledde terrorn och intifadan, om han i offentliga tal lovordade att barn blev martyrer, var ideologierna redo att rättfärdiga honom med ockupationen, det palestinska lidandet och förlust av allt hopp. Inte så med Hamas.

Världen har duperats av Hamas uppgifter om att 895 civila dödades i Gaza, av totalt 1338. Israels armé, IDF, har identifierat 1200 döda varav 300 civila. Alla kvinnor räknades som civila, så bland de 300 fanns kvinnliga terrorister, varav minst två kvinnor som försökte spränga sig bredvid israeliska styrkor. Också klassade som icke-stridande var hustrur och barn till Nizar Rayyan, en militär befälhavare i Hamas som vägrade att låta sin familj att lämna sitt hem, även efter det att han varnades av Israel att det skulle bli bombat.

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/02/vanstern-har-satsat-pa-fel-hast.html

Anonym sa...

Men om du nu litar på krigsförbrytaren IDF så kan du ju lika gärna lita på Hamas. Samma skrot och korn. Tänkt någon gång att lyssna på vad FN säger?

IDF:s rapporter är ju ljug rakt igenom. Klart de aldrig någonsin skulle erkänna att de mördar barn. Men verkligheten har kommit ikapp.

Knute: Bara för att du upprepar samma lögn om och om igen gör den inte mer sann för det.

/Egil

Anonym sa...

Knute, varför försöker du diskutera med denne Egil som tycker att hamas har änglavingar och att judarna har bockfot och svans? Vad tror du att du uppnår? Du kan lika väl diskutera Kants kategoriska imperativ med en Cocker Spaniel.
En "debattör" som låst sig i sin egen tankekonstruktion och således ser världen i svart och vitt är inte mottaglig för argument. Däremot är det förstås i yttrandefrihetens namn positivt att du inte censurerar smörjan men det är å andra sidan det enda positiva.
Lasse

Anonym sa...

Lasse: Vad har knute gjort då? Snacka om att kasta sten i glashus. Jag har aldrig hävdat att Hamas har änglavingar men jag är inte kategoriskt mot araber/muslimer som bloggarna här är. Jag har ställt en massa frågor som ingen har svarat på. Är det för att inga svar finns eller kanske huvudet är dumt? Den muslimska konspirationen är precis lika korkad som den judiska dito. Bara hjärnspöken från räddharar.

/Egil

Berit sa...

Egil/
Det sista de sk. palestinier vill ha är en egen stat eftersom de då tappar ursäkten att döda judar.
Det du kallar frågor, som du skriver, är ju ingenting annat än avsiktliga misstolkningar av det andra säger.
"Typ om du säger A så måste du naturligtvis också mena B"

De sk. "palestinierna" är araber som inte går att skilja från jordanier, syrier, libaneser, egyptier... Namnet kommer från den romerska kejsaren Hadrianus och har aldrig använts som namn på en stat utan för att markera att geografiskt område.
"Palestinierna" har inte gjorts statslösa eftersom de aldrig haft någon stat.
De skulle däremot ha kunnat fortsätta att leva i sina olivlundar om de accepterat judarna och ändrat sin attityd.
I stället har de skamlöst använts som verktyg av andra arabstater med målet att utrota judarna.
Det finns många araber som lever bra i Israel och i fred med judarna.
Allt handlar om fundamental islam. Det är det som gör fred omöjlig eftersom judarna skall utrotas enligt islam.

Knute sa...

Inte bara IDF utan även the Palestinian Center for Human Rights (PCHR) säger att Hamas överdriver dödstalen.

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull&cid=1232292939271

Knute sa...

Enligt flera källor har Israel sökt undvika civila och avbrutit pågående attacker när det stått klart att civila skulle träffas oproportionerligt.

http://www.bicom.org.uk/videos/bbc-news--military-analysis

Israel döms efter annan måttstock

Anonym sa...

Berit: Din cynism är fruktansvärd. Att hävda att palestinierna inte vill ha ett hem där de slipper bli skjutna av krypskyttar och bombas av vit fosfor är enbart fördomsfullt och på gränsen till ondskefullt. Har inte palestinierna haft någon stat?! Det skulle man kunna säga om Finland också. Det är bara ett geografiskt område som skulle behövt acceptera ryssarna och ändra attityd, då skulle det inte blivit något vinterkrig. Den fundamentala islamismen har fått en förträfflig grogrund tack vare Israel. Många palestinier är faktiskt kristna, men det skulle väl göra er skeva världsuppfattning lite svårare att handskas med.

Hur förklarar ni alla bosättningar på palestinsk mark? Hur förklarar ni den stora andel barn som har blivit skjutna under intifadan? Hur förklarar ni den demokratiska staten Israels riktade avrättningar på människor?

Staten Israel står för flest brott mot FN:s lagar om mänskliga rättigheter. De skiter högaktningsfullt i alla regler och lagar som gäller i fredstid och i krigstid.

/Egil

Berit sa...

Egil, du har så lite reda på dig, är fullständigt oemottaglig för argumetent och vill ingenting lära. Jag föreslår att du läser lite historia om det sk. Palestina.
Michael Bussio; The history and meaning of Palestine and Palestinian är en bra början. Återkom sedan när du vet mera. Ta tid på dig!


"Det är allmänt bekant att Palestina inte är något annat än södra Syrien" sagt av Saudiarabiens FN delegat 1956.

Att du inte läser vad vi andra skriver utan bara mal på i ditt ekorrhjul är tydligt när du framhåller kristna palestinier. Titta tillbaka på min kommentar där jag skriver att det finns araber som lever i fred med judarna i Israel.

Anonym sa...

Som andraklassens medborgare. Det finns ett folk som har bott där i hela sitt liv och de jagar Israelerna bort. Vad är det som är så svårt att förstå om det? Du vill påskina att det var helt tomt där när Israel bildades och precis då flyttade alla araber dit för att mörda och lemlästa judar. Det är nog du som får läsa på lite annat än proisraelisk lobbyverksamhet.

Hahaha, efter att ha läst lite om den här Bussio som uppenbarligen tillhör amerikansk högerlobby så fungerar samma argument för Norge. Det finns ingen norsk kultur. Det är bara en del av den nordiska folkgruppen vars mål och språk är samma.

Kulturelitismen är skrämmande. I de blindas rike är den enögde kung.

Berit: Om du skulle läsa själv något. En bok som är mer neutral kanske?
/Egil

Berit sa...

Hillary Clinton föreslår planer för en palestinsk stat igen.
Det kommer aldrig att hända därför att araberna inte vill ha en.
De sk. palestinierna (Arafat var från Egypten!) används som offer för striden mot judarna och en lösning som innebär ett godkännande av Israel kommer aldrig att accepteras.

Jag sa inte att du skulle läsa OM Bussio utan ngt. han skrivit. Lär dig lite fakta. Kom sedan igen om ett halvår eller så.

Sluta också med din "bevisföring" som jag skrev om tidigare...om du säger A måste du också mena B.

Men framför allt...lär dig att presentera fakta.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.