10 mars 2009

Skolbränder - varför?Skolorna har blivit bättre på att rapportera bränder. Tidigare har man trott att en skola brunnit varje dag i Sverige, året om, men bara i Stockholm rapporteras nu 40 "incidenter" i veckan! Det mesta handlar om brinnande papperskorgar som släcks i tid, men de är kusligt många.

"Styrelsen för svensk brandforskning förmedlar under fem år 17 miljoner kronor till forskning om anlagd brand, det största brandforskningsprojektet någonsin.
Skolbränder är en prioriterad fråga. Bland annat har en pilotstudie börjat titta på metoder för identifiering och behandling av unga som startat bränder." svd


"Smedshagsskolan i Stockholm har eldhärjats kraftigt flera gånger. Nu brinner i stället en kamin i den nya skolans entré. Att få bekanta sig med eld kan dämpa nyfikenheten. Men drivkraften hos barn som anlägger bränder är ofta mer än nyfikenhet." svd
Vackert så att eleverna får lära sig umgås med eld. Men vad med de eldande uppmaningarna från deras så kallade religion? Jihad och jag vet inte vad. Där går nog gränsen, det får man inte tala om.

För att göra något åt problemet måste man identifiera det. Ökningen av antalet bränder sammanfaller med invandringen från mindre utvecklade länder. Det sägs att många inte känner sig hemma och är arga. Det stämmer nog, men det beror på dem själva och deras kultur, inte på det svenska samhället som välkomnat dem med öppna armar. Beviset är att det inte alls är samma problem med andra invandrargrupper.

Det bästa sättet att få stopp på brandepidemin är att avprogrammera de pyromaniska ungdomarna, få dem att släppa sitt islaminspirerade missnöje och anpassa sig till en västerländsk livsstil med studier och arbete.

Den marxistiska lärarkåren är inte helt oskyldig. Med budskapet att det är rätt att göra uppror är det inte konstigt att det blivit som det blivit.Tipstack till Snaphanen

4 Kommentarer:

Knute sa...

"Av någon underlig orsak så är den överväldigande delen av de till Norden anländande muslimer. Hit kommer inte folk från verkligt fattiga och utsatta områden i Afrika. Och nu gäller det att minnas att muslimer bjärt skiljer sig från andra grupper invandrare i och med att islam inte har genomgått någon reformation där religionen förvisats till sin egen vrå, bort från det politiska fältet. Medan övriga grupper integreras relativt lätt så medför muslimernas kulturella bagage fort konflikter i det nya landet. Eller vad skall man säga då muslimska ynglingar i Sverige eller Norge - några helt nyanlända asylsökare - bombarderar polisen med molotovcocktails och ropar islamistiska slagord! Vilket är receptet för deras integrering?"

http://frontlinjen.blogspot.com/2009/01/drfr-ogillar-jag-sfp.html

Anonym sa...

Somalier är ju inte fattiga eller utsatta...

/Hebbe

Anonym sa...

Jo visst Hebbe, men det ändrar inte på poängen med citatet: att många av de muslimska invandrarna inte integreras så lätt på grund av sitt kulturella bagage = islam.

Anonym sa...

Lärare varslas på löpande band nu, samtidigt som bränderna kostar en förmögenhet. Kopplingen mellan kostnader som i prioriteringen ställs mot varandra går inte att undvika. Snart har vi bara tjutande huliganer kvar. Det kvittar väl om staten skjuter till pengar eller inte. Pengarna kommer från skattebetalarna i vart fall.

Vi står vid vägens ände nu, det går att backa fortfarande och välja en väg som inte går till stupet. Men få en åsna att vända....

Peter B

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.