03 mars 2009

Sveriges EU-loggaOm man vänder loggan upp och ner skulle man kunna tolka det som att folk strömmar till Sverige men nu ser det ut som folk strömmar ner från Sverige till Sydpolen. Så loggan är inte så dum kanske.Stålmannen är uppenbarligen också en Sverigesymbol - vad menas med det, att vi ska rädda alla hit? Tolkningen får förstås överlämnas till var en.

Lite djupt att yin och yang i Sydkoreas flagga är med i bilden. Yin och yang, motsatsernas förening, vad menar beställarna av EU-loggan med det, att två olika kulturer ska förenas? I så fall hellre en förening med de religioner som står närmare den kristna tron som snälla buddhister och taoister, inte med de aggressiva sharia-lagarna.
Fri hemvandring!
Läs mer: Sveriges EU-logga inför ordförandeskapet i juli


1 Kommentarer:

Knute sa...

Om någon skulle reagera på det sista jag skrev, och tycker att kristendomen är mer besläktad med islam än med asiatiska religioner som hinduism, buddhism och taoism, så hävdar jag att så icke är fallet. Islam har hämtat sina idéer från judendom och kristendom men ställt dem på huvudet. Vad spelar det för roll att alla tre religionerna är monoteistiska när islams etik är så perverterad. Just vad det gäller etiken skiljer sig islam markant från alla andra världsreligioner. Det hjälper inte att leta upp Koran-citatet om att det inte finns något tvång i islam. Det är just det enda som går att hitta som andas en smula medmänsklighet.

"Betänk att de flesta andra religioner än islam är åtminstone delvis dysfunktionella idag. Hinduism, judendom, kristendom och buddhism är nästan vilande som politiska och sociala krafter, även om de fortfarande fungerar på det personliga planet. De flesta historiskt kristna, hinduiska och buddhistiska länder har ganska demokratisk och sekulär regeringar. Vi kan säga att världens andra religioner än islam är som sjukdomar som har genomlidits och naturligtvis lämnat efter sig gamla ärr och lite annat.

Far from being an old scar, Islam is a raging fever in its most acute phase. It currently enjoys worldwide rejuvenation as an all-encompassing religious, political, and social system. In every Muslim country, fundamentalists grasp for power, if they do not already possess it. No Muslim country has a secular government; almost a dozen strictly enforce the 1,400-year-old Sharia law. In all the rest governments are more or less strongly influenced by Sharia. In consequence of Islam’s resurgence, Muslim societies are going backward all over the world."

http://www.secularhumanism.org/index.php?section=library&page=mirza_22_2

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.