22 mars 2009

Unga män "försvinner"

Unga somaliska män har mystiskt försvunnit från Minneapolis-St.Paul-området - och många tror att de rekryterats för att delta i kriget i Somalia.

Enligt KMSP-TV i Minneapolis, har mer än 20 män i åldrarna 17 till 22 försvunnit från Twin Cities området under de senaste månaderna. Minnesota har det största antalet somalier i USA - nästan 60.000 - och några av de unga männen har försvunnit utan att ens informera sina familjer.

Familjemedlemmar tror att de har återvänt till Somalia för att delta i landets inbördeskrig - där al-Qaida har ett starkt inflytande. Området är så farligt att FN har stoppat biståndsarbetare att resa dit.
Den religiösa ledaren Shiek Imam Abdighani Ali tror att rekryterare värvar och arrangerar resor för unga somaliska män.

Bara några timmar innan president Barack Obama avlade presidentseden fick FBI information om en eventuell terroristattack. Hotet var kopplat till en somalisk ökänd jihadist-grupp kallad al-Shabab, vilket betyder Ungdom.
FBI befarar att dessa unga män utbildas i Somalia för att senare kunna återvända till USA och lansera en terroristattack.
Många av dessa terroristgrupper startar lokalt för att sedan förena sig med nationella grupper.
Man använder sig av vissa somaliska samhällsledare och förlitar sig på religionens dragningskraft och löften och letar efter somaliska unga män som känner sig isolerade.
Dessa grupper finns nog i Sverige också!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.