09 mars 2009

En industri som lever på flyktingar

Invandringsindustrin i Sverige...

Det är ekonomisk kris, företag läggs ner och folk blir arbetslösa. Vad gör Migrationsverkets generaldirektör Eliasson då? Han åker till Irak och Syrien och hämtar flyktingar. De hundratusentals flyktingar som redan befinner sig i Sverige är nämligen inte riktiga flyktingar enligt FN:s flyktingkonvention. Så Eliasson gör en värvarresa för att hitta de som behövs för att fylla flyktingkvoten, som i år omfattar totalt 1900 personer.

Det låter cyniskt, ty naturligtvis är det synd om dem som bor i tältläger i öknen. Men tillåt mig att misstänka att det mer handlar om jobben till Migrationsverkets personal än om medkänsla.

"Det finns så många exempel på hur vissa anställda aktivt motarbetar polis och kriminalvård när folk ska avvisas. Ett av exemplen var då ett antal irakier nyligen skulle hämtas och då aktivister plötsligt dök upp. Då blev det tumult vid fyra-tiden på morgonen i samband med att polisen skulle hämta de 15 irakierna som förvarats på Sagåsens flyktingförläggning i väntan på utvisning. Då dök ett 50-tal aktivister upp från Nätverket Asylrörelsen för att förhindra avvisningen.

- Polisen misstänker att Migrationsverkets personal ringer till aktivister då folk ska hämtas av polis och kriminalvård för avvisning.
- Polisen misstänker också att Migrationsverkets personal hjälper asylsökande att rymma samt att de lär asylsökande att hindra avvisning genom att bråka på flygplanet eller låtsas vara sjuka."

När jag läste om detta på Fria Nyheter kom jag att tänka på FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar i Mellanöstern, UNWRA.

Både Migrationsverket och UNWRA är organisationer som skapar problem i stället för att lösa dem. En ständig ökning av flyktinginvandringen ger fler jobb åt Migrationsverket. Och UNRWA, som för 60 år sen upprättades på ett-årigt mandat, har nu vuxit till 26.000 anställda.

En kommentar av min medbloggare Berit om UNWRA:

"De ser som sitt jobb att hålla "palestinska" araber som långtidsflyktingar med låg levnadsstandard tills de uppnått de mål som PLO och Hamas satt upp, vilket är utrotning av Israel.
Man använder deras ilska som ett vapen och uppmanar dem till våld och omedgörlighet."

Mer om UNWRA i kommentarerna till inlägget Kung Grönhatt

4 Kommentarer:

Knute sa...

Bilden är från Merit Wagers blogg.

Anonym sa...

Ännu ett exempel. Robinson/Riksdags Janne (s)vars hem riktar in sig till flyktingar och ensamkommande "barn". Saftiga bidrag från Farbror Staten och vi vet alla vilka som får betala den notan.

Knute sa...

Den svenska blåögdheten i kombination med mesighet och dumhet förstör landet

Knute sa...

Föregående kommentar var en länk till Merit Wagers blogg, där hon citerar ett hot- och utpressningsbrev till migrationsministern:

Vi kan fånga er. Har adress, foto, bilnummer, jobbrum, i vilken stol ni sitter, men vill inte…
Vi ska problem som krig. Ska döda diplomatiska personer som Eliasson, Billström och annat personer i alla plats sedan vi gå tillbaka till Irak för ni gjort svek….
Vi kan också hota er… Fånga era diplomatiska personer som minister eller advokater, men vi vill inte krig mellan oss…
Två veckor sedan vi kunde ha dödat era ministrar lätt i Malmö men vi sagt låta bli det problem. Måste det bättre ni göra bra beslut, gamla irakiska flyktingar vill stanna utan problem.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.