25 mars 2009

Vem är vem?


För fyra, fem månader sedan var han inte säker på hur många stater han besökt i Amerika. För en månad sedan, när han var på andra sidan gränsen till Canada trodde han att Ottawa var Iowa. Och nu förväntar vi oss att han ska veta vem som styr i de olika Europeiska länderna men det är väl att ställa alltför höga krav.

Barack Obama verkar inte veta att fransmännen valde Nicolas Sarkozy till president i maj 2007 och inte Jacques Chirac som varit president i tolv år.

Från Le Figaro meddelas att Obama skrev ett brev till Jacques Chirac och uttryckte sin önskan att "arbeta tillsammans med honom" under de kommande fyra åren!
Chirac beskriver brevet som "very nice". Obama skrev, "Jag är säker på att vi kommer att kunna samarbeta under de kommande fyra åren, i en anda av fred och vänskap, för att bygga en tryggare värld."
Användningen av ordet "fred" togs som en indirekt hänvisning till Chiracs inställning till USA: s intervention i Irak, vilket Obama också varit emot.

Sarkozy är lite purken eftersom han i flera månader har försökt att få en inbjudan till Vita Huset men nu verkar det som Chirac kommer dit först.
Föreställ er rubrikerna om det varit Bush som gjort samma tabbe!

Obama lovade att ändra på världens attityd gentemot Amerika och han är på god väg redan.

Britterna är förbannade på oss.
Ryssarna skrattar åt oss.
Fransmännen är förbannade på oss... men OK, det är ju inget nytt.
Polackerna är förbannade på oss.
Iran skrattar åt oss.
Israel är förbannad på oss.
Hugo Chávez anser att Obama är okunnig och där måste jag faktiskt hålla med Hugo.
Nordkorea testar oss och Obama fick underkänt i den testen.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, spännande fortsättning!!!

//Signature

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.