27 mars 2009

Vilket trams!

På lördag kväll är det dags igen för det idiotiska påhittet att släcka alla lampor och i stället tända ljus och elda paraffin och färgämnen. Allt för att det ska kännas bra och engagerat, man måste ju hjälpa jorden!

En stor grupp människor som inte kan förklara den senaste istiden för 12000 år sedan, men har fallit för regeringarnas AlGore-kult och hjärntvättats att tro att jorden flämtar efter andan och att jippon som detta med "Earth Hour" kan påverka klimatet.
De engagerar människor och får dem att tro att de deltar i något viktigt och ger dem en känsla av att de är så duktiga.

Klimat påverkas inte av elströmsnätet och industriell aktivitet har ytterst marginell inverkan på temperaturen.
Den naturliga gasen CO2 återvinns i processen.
31,000 vetenskapsmän har skrivit under en petition, den sk. Oregon Petitionen, där man fastslår att ökningen av koldioxid i atmosfären har en ökad positiv effekt på växt-och-djurliv.

Det är dyrbart att stänga av el-nätet och sedan köra igång det igen. Det åtgår mer energi för det än att hålla det igång i en timme.
Det som har det absolut största inflytandet på klimatet är solen och omkring 1 miljon variabler påverkar det, vilket man inte knäpper av och på med en strömbrytare.

Klimatet har alltid varierat, istider kommer och går, sol-aktiviteten ökar och minskar, vilket kan leda till dramatiska förändringar i olika regioner

Det verkliga problemet är miljö-fanatikerna, som inte har någon logisk, saklig grund för sina infall. Det är en kult konstruerad av människor (precis som Islam), som ser som sin främsta uppgift att lägga sig i hur andra ska leva och använda sina pengar. Det ger dem också en känsla av "andlighet" och självförtroende.

Gör något vettigt i stället, städa upp längs stränderna och vägarna, plocka upp hundskit i stället för att skryta med att ni "gör något för isbjörnarna" (vars antal har fördubblats på kort tid.)
Earth Hour är inget annat än ett bevis på dyrkan, man böjer sina huvuden och känner sig präktig därför att man släckte lamporna i en hel timme.
Duktigt! Du borde få en T-shirt som belöning!

Lyckligtvis finns det människor som inser att jorden är renare och grönare nu än den någonsin varit under de senaste 200 åren. Människor som förstår att klimat varierar och inte är globalt, att det inte har något att göra med CO2. Låt oss hoppas att dessa människor orka stå på sig gentemot de löjliga bakåtsträvarna som försöker driva oss tillbaka till stenåldern.

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Eller så försöker de driva oss till en hållbar framtid men det köper du inte va?

/Jonas

Berit sa...

Håller med dig om "driva oss"... så som en fårskock.

Hållbar framtid???? Alla, även du, vet att detta bara är "kamelens nos in i tältet"

Anonym sa...

Så klart jag förbrukar så lite el som möjligt men inte tusan gör jag det för att fästingar och ohyra som jonas skall överleva. Jag gör det för att jag är fattig pensionär och försöker i någon mån sänka kostnaderna. Framtiden håller det kan vi lita på. Den fortskrider som den alltid gjort, med eller utan livet. Earth hour och Vattenfestivaler och annan blajblaj tycks vara påhittat av läppspelande dräggelpellar som tror de kan göra sig ett namn och glänsa i massmedia. Dom skulle möjligen pryda en massgrav av dumhet.
midgardsjarlen

Anonym sa...

Låt dem hållas om det roar dem. Detta är en fluga som snart går över.
Någon sänkning av elförbrukningen kan det heller bli tal om när de nya självrapporterande elmätarna blir allmänna. De höjer förbrukningen med femtio procent utan att man gör något för att det skall bli så. Läs Nerikes Allehanda http://www.na.se/svarasnabbt/.

Anonym sa...

Om vi ska hålla oss till fakta så skrevs den sk Oregon Petition under 1998 och som vi alla vet har en hel del forskning pågått sedan dess, och få av de ursprungliga underskrifterna är nu gällande (varav beteckningen "vetenskapsmän" inte kunde bestyrkas i många fall). Fundamentalism finns i alla religioner och samhällen, men har man besökt områden i världen där klimatförändringar leder till ökad osäkerhet och fattigdom så får man en ödmjukare syn på utvecklingen. Visst har klimatet alltid ändrats, men kan vi verkligen klara de snabba förändringar vi nu upplever?

Berit sa...

Vad orsakade klimatförändringar innan det fanns människor på jorden?
Vad orsakade förändringar innan den industriella revolutionen?

P sa...

Klimatförändringar har skett av olika anledningar under olika perioder. Den klimatförändring vi nu ser brukar kallas global uppvärmning och de flesta vetenskapsmän är vid det här laget överens om att den beror på ökad koldioxidhalt i atmosfären, mest troligt pga mänsklig inverkan. Det största problemet är inte uppvärmningen i sig, utan att det händer så snabbt - sådana snabb utveckling har inte tidigare setts och man är orolig för att takten kommer att öka ändå mer inom de närmaste 10-20 åren. Vi ser inte mycket av det här i Sverige än, men i andra delar av världen är det alltmer uppenbart.

Berit sa...

Någon global uppvärmningen har vi inte sett under de senaste 10-11 åren.

Klimatologer är i livlig diskussion om hur stor påverkan CO2 har på klimatet. Vad man däremot är helt ense om är vulkaners påverkan och att denna påverkan sker snabbt och varar upp till 5 år efter ett stort utbrott.
Det finns en del att läsa om detta på icecap.us/index.php både från den 26 mars och från tidigare tillfällen.

Arlav sa...

Vi som är "lite äldre" minns att man efter ett antal rätt häftiga vintrar under 70-talet ansåg att snart är det en ny istid på gång!
"En ny istid"? Och det var för bara runt 30 år sedan man hade de åsikten.
Det är till att byta åsikt rätt snabbt inom vissa forskningsområden..
//WR

Ann-Marie sa...

Det aer tur att det fortfarande finns folk i Sverige som fattar vad som haender daer. Flyttade daerifran 10 ar sedan foer jag stod inte ut med alla "hucklen" och vad dom star foer!

Anonym sa...

Jag stängde av alla mina lågenergilampor och kollade om alla runt omkring i husen gjorde detsamma. Icke! Inte en enda mitt i storstan! Alla affärslokaler och bostäder strålade. Då tände jag igen - totalt ca 70 kW. Och småskrattade för mig själv. Tänkte på alla de elintensiva pappersbruk som var inne på tredje skiftet och ensamt gjorde av med lika mycket som hela min stad ...
Tant Signe

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.