25 april 2009

Fredens religion: den äkta varan

Bohemian Rhapsody skriver om buddhismens heligaste plats, Bodhgaya, där Buddha uppnådde upplysning omkring 500 år f Kr, och där invaderande muslimer ställde till med en massaker omkring år 1200.

"5 gånger om dagen blåses Allah Uh Akbar-ramsan ut över de mediterande, bedjande, beundrande buddhisterna och annat gott folk. Minareten står alldeles intill Mahabodhi-templet.

Det är dålig stil att kalla till bön över den plats, där blodet flöt i Islams namn... Kan en grupp fredliga, äldre burmeser på deras livs resa inte få lov att uppleva sin fredliga religions mest heliga plats i fred?"
Jämfört med islam är buddhismen en äkta fredens religion. Buddhismen är ett sätt att leva sitt liv utan att inkräkta på andras åsikter. Att som islam sprida religionen med svärd och självmordsbombningar, och sen påstå att den är fredens religion är minst sagt dålig reklam.

6 Kommentarer:

Anneli sa...

I Sri Lanka är ju buddisterna väldigt fredliga, så det hjälper nog inte så mycket att ha en fredlig religion, tamilerna är ju hinduer och den religionen anses ju också fredlig.

Så även om de inte når upp till muslimernas grad av fredlighet så kanske vi ändå skall nyansera våra bedömningar.

Knute sa...

När tamiler invandrar till Europa anpassar de sig snabbt, liksom kineser, vietnameser och så vidare. Hinduisk och buddhistisk religion är till skillnad från islam inget hinder.

Alla tamiler stödjer för övrigt inte de marxistiska tamilska tigrarna och deras metoder som påminner om islamisk terrorism.

Konflikten på Sri Lanka är inte religiös utan etnisk. I Nepal och Bhutan lever buddhister och hinduer fredligt tillsammans.

http://hodja.wordpress.com/2009/04/17/der-er-forskel-pa-indvandrere/

Anneli sa...

Förvisso är konflikten på Sri Lanka etnisk o framförallt politisk. Och visst är såväl hinduismen o buddismen i grunden fredliga religioner. Jag ville bara betona att man inte kan vara så kategorisk. Hade nu de sjuttio procenten buddister följt sin religion så hade det inte blivit någon konflikt men då hade o andra sidan tamilerna tagit över de är ju rätt sekulariserade.

Islam är ju en helt annan sak den är ju politik i hela sitt väsen samt aggressivt missionerande.

Det finns en sak jag aldrig kan förlåta islam för, nämligen att de lärde oss kristna vad heligt krig var o att sådana var möjliga.

Vår motjihad skylls ju oss fortfarande sedan skall vi inte tala om det lidande Spaniens skapade i den nya världen, de hade ju lärt sig genom sina strider i hemlandet.

World traveller sa...

Om jag fick bestaemma saa:
- skulle ALL invandring stoppas nu, aeven de s.k. kvotflyktingarna.
- Polisen skulle faa tillstaand att oeppna eld mot saana som kastar sten och molotov-cocktails mot dom.
- Islam skulle foerbjudas i Sverige.
- Alla moskeer skulle rivas.
- Agnostiker, ateister, buddhister, hinduer, judar, kristna, taoister fortfarande vara vaelkomna.
- Alla medlemmar av kriminella gaeng skulle arresteras, de med utlaendsk bakgrund skulle utvisas efter laanga straff med haart arbete, de med svensk bakgrund skulle faa likadana straff och daerefter landsfoervisning foer de groevsta brottslingarna och EN chans foer de andra att anpassa sig till samhaellet.
- Den vettloesa s.k. U-hjaelpen skulle stoppas helt och ses oever innan vi kan boerja ge u-hjaelp igen till de som verkligen behoever den. Naagon skulle bli ansvarig att deklarera infoer svenska skattebetalare vart pengarna gaar till.
- Alla de invandrare som har varit paa semesterresor till laenderna de "flydde" ifraan skulle kastas ut omedelbart.
- Oevriga invandrare som inte vill foelja svenska regler och lagar, speciellt daa muslimer eftersom vi ser att den gruppen utgoer det stoersta hotet idag, skulle faa hjaelp att aatervaenda hem.

De stora besparingar detta skulle innebaera foer Sverige i det laanga loppet skulle gaa till att:
- Ge vaara egna medborgare ett draegligt liv.
- Pensionaererna en pension saa att de inte behoever oroa sig.
- Skolbarnen en ordentlig utbildning.
- Alla ansvariga foer sjukvaarden skulle avskedas och ersaettas av kompetent personal.
- En foerstaerkt graensbevakning.
- Infoera ett foersvar liknande Finlands.

Knute sa...

Garm, verkligen en tankeväckande infallsvinkel, "Det finns en sak jag aldrig kan förlåta islam för, nämligen att de lärde oss kristna vad heligt krig var o att sådana var möjliga."

Korstågen var ett försvarskrig för att rädda Europa efter att araberna erövrat Mellanöstern och Nordafrika och utrotat de kristna eller tvångsomvänt dem till islam.

Återerövringen av den iberiska halvön från muslimerna kan förklara varför kyrkan glömde Jesus bud om att vända den andra kinden till.

På samma sätt förvandlades hinduismen i mötet med islam. Europa har mycket att lära av Indien om hur man ska tackla islams aggressivitet.

Anneli sa...

"På samma sätt förvandlades hinduismen i mötet med islam. Europa har mycket att lära av Indien om hur man ska tackla islams aggressivitet".

Jo vi har en hel del att lära av Indien. De är också en demokrati , världens största, de har precis som vi en i grunden fredlig religion, där vissa använder mun o näsmask för att inte få i sig en insekt av misstag.

MEN de har lärt sig den hårda vägen, genom muslimernas ockupation av stora delar av subkontinenten, att man måste försvara sig mot Islam, dessvärre har detta även på senare tid överförts på kristna i vissa delstater, dock inte i Goa, där Jesu lärjunge Tomas, enligt legenden, byggde sin församling, vilken portugiserna blev mycket förvånad över när de, som första europeer kom dit.

Anneli

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.