05 april 2009

Den islamiska världen har tyvärr blivit en mångfaldig del av vår vardag...

I fjol tog sig mer än 80 000 somalier till flyktingläger i Kenya, Etiopien och Jemen. Många av de somalier som har ekonomiska förutsättningar att söka sig vidare från närområdet väntas ha siktet inställt på Sverige.

Somalierna är de som lyckats sämst som grupp vad gäller integration i Sverige. Man behöver bara titta på Somalia för att förstå varför. Ett land som är splittrat mellan fem klaner och saknar en fungerande stat. Islam gör saken ännu värre. Möjligen skulle islamisterna om de segrade kunna få till stånd en stat, men hur skulle den fungera, som taliban-regimen i Afghanistan?

"Av de tjugo länder som toppar listan över faktiska eller potentiella misslyckade stater i förvarningsindex för statssammanbrott är sjutton länder muslimska eller har islam som en signifikant politisk kraft. Detta väcker frågan om stat och klan är kompatibla storheter … I avsaknad av en statsapparat faller exekutionen av en muslimsk fatwa på envar, ungefär som när [medeltida] tinget förklarat någon fredlös. När en muslim ser det legitimt att mörda Muhammedteckningarnas upphovsmän är det något som går på tvärs med västerländsk uppfattning om statens våldsmonopol." länk
När sedan somalierna kommer till Sverige möts de av den svenska välfärdsmodellen. Att leva på bidrag är inte världens bästa utgångsläge för integration. Migrationsverket borde ha något bättre att komma med än att bara släppa in dem. Alfabetisering, krav på motprestation, utvisning...

Eller har myndigheterna gett upp det där med integration? I så fall finns risken att vi får somaliska förhållanden den dag staten inte har pengar till bidrag.

Beväpnat gäng rånade folk på gata i Oslo

2 Kommentarer:

Anonym sa...

http://www.jewishmag.com/99mag/nobel/nobel.htm

Länken ger en bild av muslimernas förståndsgåvor.

Inget fel på dem som unga, men de förstörs genom
att böja fasta i unga år, i malaysia där jag bor är det inte ovanligt att ungarna dörjar fasta i 4 5 årsåldern.
Fastan inebär att man inte äter eller dricker mellan solens uppgång o nedgång under en mpnads tid.

Efter första fastan är tidigare pigga o glada ungdomar färvandlade och blir mer o mer passiva för varje års fastande.

World traveller sa...

Storbrittanien arresterar och kastar ut Geert Wilders, en Hollaendsk politiker som varnar foer radikal Islam.
Svenska politiker utsaetts foer mordfoersoek av AFA/RF som dessutom skryter med det paa sina hemsidor utan aatgaerder fraan Polisen eller samhaellet.
Jorg Haider, en Osterikisk politiker som var emot massinvandring dog i en bilkrash naer han var paa vaeg naanstans foer "att ha sex med smaapojkar" (Hela den historien luktar unket. Mord och en paahittad historia av politiska makthavare/EU foerespraakare/Vaenster-extremister/massmedia laater mer troligt).
SD faar nog raekna med liknande metoder fraan svenska massmedia och det politiska etablissemanget. Det har ju foerresten redan boerjat.
Om det oekande vaaldet skulle leda till konfrontationer mellan muslimer och svenskar saa kan man nog raekna att polisen staeller sig paa muslimernas sida, precis som poliserna i de ockuperade laenderna gjorde under Andra Vaerldskriget. Svenskar aer ju saa lydiga.
En saan utveckling aer ju inget man oenskar sig men naagot som tyvaerr kan bli verklighet.
Foerr eller senare saa kommer naan som faatt en anhoerig doedad eller vaaldtagen att ta lagen i egna haender. Och daa doemas till ett betydligt haardare straff aen vaaldtaektsmaennen/moerdarna.
Saan aer verkligheten i Sverige och aeven oevriga Europa idag.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.