20 april 2009

FlerkoneriImamer i Danmark viger gladeligen en man till fru nummer två eller tre eller fyra, fast det är förbjudet.

Jyllands-Posten citerar en kvinna i Århus som känner sex muslimska kvinnor som lever i sådana relationer: "Kvinnorna i flerhustru-äktenskap är inspärrade antingen fysiskt eller psykiskt, och det är kvinnoförtryck av värsta slag. Det bör göras något för dessa kvinnor."

Den danska jämställdhetsministern Inger Støjberg (V): "Jag förväntar mig att imamerna nu träder fram och fördömer månggifte, för jag tror att de talar med kluven tunga."

Ett argument mot månggifte är att det öppnar porten på vid gavel för fri invandring från muslimska länder. Om en man kan ha fyra fruar, vilken anhöriginvandring det skulle bli! Vi bör stämma i bäcken med tanke på den enorma befolkningsexplosionen i muslimska länder.

Eftersom imamer med hänvisning till Muhammed envisas med att bryta mot lagen bör man ta ifrån islam dess status som religiöst samfund. Saken kommer förstås i ett annat läge om imamerna skulle deklarera att de är beredda att viga en kvinna till två eller flera män. Det vore i så fall en avancerad form av taqija - islams lagliga lögn.

Kvinnoförtryck fanns innan Muhammed men inte till den milda grad upphöjt till religion. Psykoanalytiskt går säkert hans relation till kvinnokönet att förklara med hans uppväxt. Sorgligt nog verkar många män ta efter. Bloggen skrev tidigare om en våldtäktsliga i Södertälje, och fick då denna anonyma kommentar: "Det hade varit värre om en arabisk oskuld hade blivit våldtagen."

Nu vet jag inte om den som skrev är muslim, men nog var kommentaren både sexistisk (mot kvinnor) och rasistisk (mot icke-araber).

Med stöd i Koranen är steget inte långt att behandla kvinnor som boskap, i synnerhet inte för boskapsskötande folk i öknen. Ibn Saud, som grundade Saudiarabien år 1932, har tusentals manliga ättlingar. "Prinsar" finns det gott om men inte prinsessor.

4 Kommentarer:

Knute sa...

Fotnot: (V) står för Venstre, som trots namnet är ett borgerligt liberalt parti.

I Danmark beteckas vänstern som venstrefløjen = vänsterflanken, vänsterflygeln, vänstervriden, vänsterorienterad

Anonym sa...

"Ett argument mot månggifte är att det öppnar porten på vid gavel för fri invandring från muslimska länder."
Jag har varit i Prag ett par gånger - där ser man inte en enda muslim!
Varför? Jo, enligt Tjeckisk lag så är Islam en sekt! Därför söker sig inte några muslimer dit...
Något att ta efter!
Lew

Arlav sa...

" kommentaren både sexistisk (mot kvinnor) och rasistisk (mot icke-araber)."
Är möjligt att det är så..
Men, finns det något dokumenterat svenskt fall där "svenne våldtagit arabisk oskuld"?? (kvinna)
Bara undrar. Motsatsen är ju t ex inte helt ovanlig.
Kanske bara ska fråga om "XX våldtagit arabisk oskuld" och det gått så långt som till (svensk) rättegång?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag gillar tjeckerna. Ett klokt folk med ett vad det verkar vackert land. Skulle gärna vilja besöka Prag nån gång. Synd bara att dom blev våldtagna av först nazzarna och sedan av Sovjet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.