27 april 2009

Flest våldtäkter i Sverige

Unga tjejer våldtas på löpande band - inte konstigt med tanke på att DO, diskrimineringsombudsmannen, bestämt att rätten att utöva islam går före jämställdhet. Vilket innebär att uppmuntra de imamer som predikar om att följa pedofetens exempel och våldta de otrognas kvinnor.

Sverige har flest anmälda våldtäkter i Europa - dubbelt så många som "tvåan" England, visar en EU-undersökning. Över 5000 våldtäkter per år anmäls i Sverige medan anmälningarna i andra ungefär lika stora länder ligger på ett par hundra per år.

Tidig sexdebut, hög alkoholkonsumtion, "fri sexualitet" och "rätten till ett sent nej" ger helt enkelt fler våldtäkter, enligt studien.

Det är inte hela sanningen. Sex, drugs and rock'n'roll har pågått i årtionden men det är bara under senare år som våldtäkterna har ökat. För övrigt är det trendigt att vara nykter, svenska tonåringar dricker mindre än för några år sedan.

Den självklara förklaringen är invandringen av unga män från länder där människor inte har rätt till fri sex och alkohol, och där man ser genom fingrarna med brott som våldtäkt om de begås i "religionens" namn.
Den blå kurvan kommer från BRÅ och den röda från Migrationsverket, via Snaphanen. Varför undanhåller oss tidningarna denna information och skuldbelägger offren? De är inte ett dugg bättre än imamerna som säger att det är rätt att våldta kafirernas kvinnor därför att de dricker alkohol och inte bär slöja.

"Alltså... då insåg jag... alltså män som kommer från dessa kulturer till ett västland där till och med kvinnor solar topless - är det konstigt att det slår total jackpott i huvudet på dom och att dom attackerar kvinnorna i det nya landet?"

Citat ur en mycket insiktsfull kommentar nedan, läs den!

41 Kommentarer:

Lisa sa...

Jag har varit 2 dygn i Pakistan, det bör alla svenska kvinnor uppleva innan dom försvarar extrema muslimer, och den känslan för att förstå HUR förödande kvinnofientlig denna religion kan te sig i sin extrema form. ( Det finns naturligtvis bra och hederliga också ). Ska också säga att jag var väldigt öppen och verkligen intresserad av att upptäcka ett muslimskt land innan jag kom dit.

Kan börja med att på mitt hotell gick jag i short & t-shirt, märkte redan inne på hotell området att dom manliga anställda slukade hela mig med sina blickar, så av rädsla för min säkerthet fick jag gå in och dra på mig ett träningsställ och knäppa kedjan så långt upp det gick i halsen. Jag gömde så mycket jag kunde av min kropp och det var en väldigt otäck känsla.

Nästa anhalt baren: försökte beställa en coca cola. Mannen i baren tittade inte ens på mig !! Han låtsades som om jag inte fanns, tittade upp i taket. Som tur var reste jag med en manlig bekant som kunde beställa en cola, annars hade jag fått vara utan.

Nästa anhalt: vi bestämde oss för att ta bussen in till Karachi stad: busshållsplatsen var avdelad med en betongvägg emellan, kvinnor på ena sidan, männen på andra sidan. För den delen gick det knappt att hitta några kvinnor på stan, den gick kanske 2 kvinnor på 100 män vi mötte på stan. Okay bussen kom, vi gick in och satte oss - men jag blev hämtad av chaffören, där fick inte jag sitta, medan mina 2 manliga bekanta fick sitta kvar. Kvinnor & barn sitter längst fram i bussen på en träbänk bredvid chaffören, medan männen vräkte sig på riktiga säten i skinn. Där satt jag med 2 kvinnor insnärjda i hucklen och galler för ögonen.
Snacka om att jag hade hemlängtan och jag har svurit för mig själv att aldrig mer åka till ett sånt land !!
STACKARS, STACKARS dessa arma kvinnor som lever i detta förtryck - man kunde se och känna hur skrämda och rädda dom var, man såg rädslan i deras mörka ögon bak fängelsegallret.

Alltså… då insåg jag.. alltså män som kommer från dessa kulturer till ett västland där till och med kvinnor solar topless - är det konstigt att det slår total jackpott i huvudet på dom och att dom attackerar kvinnorna i det nya landet ? Nej, det är nog tyvärr en följd av en kulturkrock som är SÅ STOR så vi fattar inte det förränn vi har sett det med egna ögon, hur vissa av dom har levt innan dom kom till västerlandet.

Anonym sa...

Ökningen har varit konstant sedan 80-talet men 2005 skedde en dramatisk ökning eftersom rubriceringen våldtäkt innan lagändringen innebar penetrering. Efter lagändringen räckte det med att med handen vidröra offrets könsorgan för att det skulle klassas som våldtäkt. Detta är förresten Sverige ganska ensamt om men gör att det kan vara svårt att jämföra statistik.
Det kan alltså vara en av anledningarna till att Sverige numera ligger så skyhögt över alla andra i statistiken.
Det är alltså inte bara berikning utan även en annan brottsbalk som ligger bakom siffrorna.

Angående statistik så har Sverige en ganska låg frekvens av morddomar jämfört med övriga länder men man dömer tydligen hellre någon för dråp eller grovt vållande till annans död, vilket är mer sällsynt i andra europeiska länder. Därmed har man trollat bort en alltför hög frekvens av mord.
salasso

Pelle sa...

Lisa: "är det konstigt att det slår total jackpott i huvudet på dom och att dom attackerar kvinnorna i det nya landet?"

Det sker säkert i större utsträckning än i deras hemländer pga förakt mot icke-muslimer och lättklädda kvinnor, men faktum är att de även attackerar och antastar kvinnor i sina hemländer. Inte ens i "moderata" muslimska länder som Egypten anses det t ex säkert för kvinnor att åka taxi ensamma. Och 2/3 av de egyptiska männen erkänner att de sexuellt trakasserar kvinnor.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7593765.stm

Anonym: I artikeln framgår att "De höga anmälningstalen i Sverige beror inte enbart på att man här har hög benägenhet att anmäla och att man även anmäler övergrepp av lindrigare slag. Tvärtom, slår forskarna fast, tycks våldtäkter vara ett mer frekvent brott i Sverige än i länderna på kontinenten.".

World traveller sa...

Naer man laeser folks kommentarer i Aftonpravda (daer bara politiskt korrekta faar kommentera) och Expressen (daer censuren nu boerjar haardna men daer det ibland slinker med en icke PK kommentar) saa har man anledning att bli moerkraedd.
Jag skulle tippa paa att 35% av svenska folket haaller paa de Roeda (V+S+Mp), 25% paa Moderaterna, 10% tycker som SD men bara 5% vaagar roesta foer att de andra aer raedda att bli kallade rasister.
Oevriga svenskar bryr sig inte. Saa laenge de faar se Robinsson paa TV och kan droemma sig bort med Tipsextra paa loerdagarna saa aer de noejda. Jag tror att dom svenskarna kommer att faa ett bistert uppvaknande en dag.
Tyvaerr ser jag ingen baettring eller ett stopp foer vaar vansinniga massinvandring och foeljdaktligen den katastrofala oekningen av gruppvaaldtaekter. (Aftonpravda skriver foerresten inte om nyheten att Sverige aer Vaerldsmaestare i vaaldtaekter. "Det har ju inget nyhetsvaerde")
Svenska folket har helt enkelt blivit hjaerntvaettade under foer laang tid. De roestar foer sin egen undergaang.

From Sweden with Grief sa...

Det är lite synd att skylla svenska kvinnor för övergreppen, för det handlar om kvinnosyn. Vi har haft perioder med mer så kallad påkläddhet också i Sverige. Att kvinnor slutade att bära sjaletter och hattar och handskar och kappor på stan och numera klär sig mindre strikt innebar inte mig veterligt någon ökning av våldtäkterna i Sverige för det. Nu har vi inte haft samma påkläddhet som i vissa muslimska länder, men det är en större frihet i kvinnors klädsel mot "förr" i Sverige.

Så jag anser att det handlar om männens syn på kvinnan och kvinnans plats, och svenska kvinnor är horor som man får göra det man vill med. Det är det budskap imamer ger om väst och politisk propaganda som sprids i Mellanöstern, och nu mer än någonsin då man vill försvara sina länder och islam mot väst och man islamiserar det ena landet efter det andra. Det våldtas kvinnor med slöja och burka också i dessa länder.

Det handlar om synen, annars är verkligen män djur med lustar de inte kan styra och det tror jag inte på. Våldtäkt handlar inte om sexualitet, det handlar om makt och kontroll. Det är synd att det gamla synsättet på mäns sexualitet kommer tillbaka i och med invandringen. Feminismens maktanalys kastas bort till förmån för en biologistisk syn på mannen och kvinnans roll i sexualiteten och det är bara att beklaga att män är sådana lustvarelser att de inte kan hejda sig!

Anonym sa...

SJÄLVKLART är det svenskar som våldtar mest i Europa. I sverige finns mindre invandrare är på kontinenten per inhämsk invånare. Jobbar som gynekolog och i princip alla våldtäktsfall som jag är tvungen att undersöka är utförda av svenska alkoholpåverkade arbeslösa bidragsberoende män, det råder inte ett minsta tvivel över den saken. Att påstå att invandrare är de skyldiga är rasistiskt och sorgligt men ganska förväntat från ett så primitivt folk som svenskar.

Naivtive sa...

När det gäller våldtäkt så har vi fått in ett folk med klanbeteende som utmanar en annan klan dvs oss. Vi har inte förstått detta och svarar inte på för dom ett begripligt sätt.... Våldtäkter i Afrika beskrivs av FN personal som en epedemi och inte som enskilda fall.... och så kommer dessa män hit och vi tror att deras beteende förändras vid gränsen....

Anonym sa...

http://www.aftenposten.no/english/local/article190268.ece

Knute sa...

Kommentaren av den anonyme gynekologen ovan måste vara en satir, tack för den!

Knute sa...

Innvandrere bak ALLE anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3028203.ece

Anonym sa...

gynekologen kan ju inte stava. knapast högutbildad. bluff.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Läste om för några månader sedan en artikel om våldtäkt i, tror det var Egypten. Vissa män där föredrar t o m att våldta dom i hucklen, därför att detta signalerar till dom att dessa är mindre benägna att anmäla detta, därför att detta i sin tur kan leda till ytterligare (negativa) konsekvenser för dem. Detta talar dels en del om deras mentalitet men även att huckle är en falsk säkerhet.

Anonym sa...

Hejsan! Jag kan inte göra mer än att styrka den anonyma gynekologens uttalande. Jag själv jobbar som barnmorska på en ungdomsmottagning i skåneregionen.. Många unga tjejer som inte vågar gå till polisen kommer till oss för att berätta om sina hemska upplevelser.. Och under de 7 åren som jag har jobbat där så har 97% av de killar/män som våldagit de stackars tjejerna varit svenskar.. Och är det inte konstigt, eftersom vi i skåne har en väldigt hög procent med invandrare?? Det går inte ihop.

Och även här har det varit (oftast) efter krogen, på någon efterfest där mycket alkohol har vart inblandat och där ordet "nej" inte betyder någonting från en tjej som ligger bredvid killen i underkläder..

Jag skyller problemet på samhällets syn på sex och Samhällets syn på den sexiga kvinnan som vi ser överallt. På tv, i tidningar, kändislivet , all porr industri mm. Utseendehysterin bland unga tjejer växer och 90% av alla unga tjejer känner att dem måste se ut på ett visst sätt för att passa in på killens normer som finns för en tjej..

Detta beror inte på invandringen.., det är inte invandrarna som kommer med dessa måsten. Varför måste alltid svenskar skylla ifrån sina problem på någon annan. Vi har problem med våldtäckter här i Sverige och väldigt mycket i väst över huvud taget.. Det går inte att förbise. Kan inte folk bara inse att ibland kan det fakitskt vara "vårat eget folk" som är syndabockarna och att det är därifrån vi måste börja jobba på problemet.. Inte tro att kasta ut alla invandrare skulle göra allt frid och fröjd.

Knute sa...

Anonym barnmorska, de flickor du träffar är alltså de som inte vågar gå till polisen, och alltså inte utsatts för grovt våld. Problemen med efterfester där offer och gärningsman är bekanta med varandra ska man naturligtvis inte blunda för. Men det gör inte överfallsvåldtäkterna mindre allvarliga.

I våra grannländer analyseras till skillnad från i Sverige brottsstatistiken efter etnicitet, och där är det de utomeuropeiska invandrarna som står för de grova våldtäkterna.

“Samtlige 41 anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo de siste tre årene er ifølge politiet begått av ikke-vestlige innvandrere.”

http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

Det er fakta, at voldskriminaliteten blandt muslimer er mere end 50 procent højere end etniske danskere, og at muslimske lande indtager de otte førstepladser på Danmarks Statistiks top-10 over såkaldt »grove« kriminelles oprindelseslande.

http://www.document.no/2009/05/kulturen_er_avgjorende.html

Anonym sa...

Jag skriver igen..

Och jag menade inte att flickorna INTE går till polisen med sina fall. Jag ber om ursäkt om jag var lite otydlig. Det jag menar är att innan dem anmäler övergreppen eller även efter anmälan av brotten gjorts, så brukar många komma till oss för att prata av sig..
Och de flesta våldtäkter händer faktiskt på efterfester och i de flesta fall av bekanta eller av någon i samma umgängeskrets. Och alkoholpåverkan är i de allra flesta fallen med och spökar.

Det vi har sett är att dessa såkallade "överfalls våldtäkter" där någon gärningsman sitter och lurar i en buske för att hoppa på sitt offer (tex) inte alls är så vanliga..Visst händer det också, men även här, så är inte invandrare överrepresenterade.

Självklart så finns det invandrare som begått hemska övergrepp men så även svenskar.
Och att skylla dessa problem på invandrare är ganska dumt enligt mig? Tror du liksom att våltäkterna skulle minska totalt om man "kastade ut dem alla"?


vi har i alla tider haft problem med våldtäkter, nu förtiden kan man ju se att dem har ökat. Men egentligen, hur många olika faktorer kan inte ligga bakom den siffran? Vi lever på ett annorlunda sätt idag, kvinnorna är mer "frigjorda" idag än förr, sättet att se på sex och alkohol har förändrats. Plus att mörkertalet var stort förr i tiden, då de ansågs "fult" av en tjej att anmäla en sådan sak. Idag anmäler de allra flesta av tjejerna/kvinnorna som råkar ut för övergrepp.

Det är bara lite av mina teorier, men att man bara skulle skylla ökningen av våldtäkter på invandringen är för mig väldigt lamt.

Och vad räknas enligt dina statistik uppgifter som en invandrare?

I de fall där en "invandrare" har varit gärningsmannen så har de flesta tjejerna/kvinnorna berättat att han har bott i Sverige hela sitt liv, bröt ej på något annat språk, umgås med svenskar, och utövar inte heller någon speciell religion.(axplock).Är denna man då en invandrare som bör kastas ut? Eller en svensk , eftersom han bott här hela sitt liv?Vart går gränsen?

Och att koppla ihop övergrepp med religion är ju bara absurt. Vilken människa skulle följa en tro som tillåter våldtäkter och sexuella övergrepp..

Knute sa...

"I de fall där en "invandrare" har varit gärningsmannen så har de flesta tjejerna/kvinnorna berättat att han har bott i Sverige hela sitt liv, bröt ej på något annat språk, umgås med svenskar, och utövar inte heller någon speciell religion."

Hederskulturen försvinner inte på en generation. Det där sista om att gärningsmannen inte utövar islam är speciellt tveksamt. En test är att kolla om han visar sig ångerfull. I gängse västerländsk mening är våldtäkt inte en from och religiös handling, men han kan finna stöd för det i islam.

Anonym sa...

Vad har våldtäkter med heder att göra?

Och hur många generationer tror du man behöver då, om man låt säga kommer ifrån indonesien, för att tycka att det är fel att våldta en annan tjej?

Och tror du att islam påbjuder våldtäkter? Tror du att så pass många människor i världen tycker, på allvar, att det är rätt att våldta en tjej bara för att hon inte tror samma sak som killen själv?..hmm

Vad ska man göra med alla dessa svenska män/killar som våldtar tjejer och slår sönder sina fruar, våldtar sina barn, dagligen? För detta är en problematik som finns. Eller skyller du dessa problem också på invandringen?

Om en svensk man utför någon sådan hemsk handling, så ska han straffas. Medan en "invandrare" som bott i Sverige i hela sitt liv i låt säga 1-3 generationer, ska skickas "hem" för att hans gammelfarfar var troende muslim och bodde i ett muslimskt land? Och han kanske har kvar det "tänket". Eller hur exakt menar du?
Tycker du det låter som en logisk tanke?

Svara på mina frågor och funderingar istället för att skicka någon länk från en invandrar/islam- hatar sida. Jag läser det inte i alla fall. Tycker det är mer intressant att diskutera utan sådant..

Knute sa...

Med förlov sagt är du dum, anonym som inte kollade upp länken. Det är en muslimsk kvinna som beskriver hur en imam i London förklarar att att våldtäkt är rätt enligt islam.

Du har rätt i att det förekommer att etniskt svenska män slår och våldtar, du har ju sakkunskap. Men än sen då, islams syn på kvinnor blir inte bättre för det.

Sen gillar jag inte att pådyvlas åsikter jag inte har. Jag struntar väl i om det är invandrare eller svenskar, bara de gör rätt för sig och följer svenska lagar.

Begriper du inte att det aldrig kommer att gå att få bukt på våldtäktsvågen om man inte öppet argumenterar emot islams kvinnosyn? Du skriver att mörkertalet var större förr i tiden när tjejer inte anmälde våldtäkter. Det kan omöjligt förklara hela ökningen. Titta dig omkring och jämför med hur det var för femton-tjugo år sen. Flickor kunde gå hem ensamma om natten utan att vara rädda. Feststämningen är borta.

Knute sa...

I föregående kommentar skrev jag att folk borde följa svenska lagar, underförstått inte sharia-lagar. Men ett civiliserat samhälles första försvarslinje är inte lagen, polisen eller rättsinstanserna, utan vanorna, traditionerna och de moraliska värdena.

I samhället har lagarna ersatt hövlighet.

"At se mænd sidde ned mens en kvinde eller ældre person står op i en overfyldt bus eller sporvogn så man bare ikke. Det var almindelig anstændighed, at en mand afgav sit sæde til en kvinde. I dag, i visse byer, er der påbud om at der i offentlige trafikmidler skal være sæder der er beregnet til "Ældre medborgere." Love har erstattet anstændighed.

Vor stedse større afhængighed af love til at regulere vor opførsel er et bevis på, hvor uciviliserede vi er blevet."

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/05/hvordan-lov-har-erstattet-hflighed.html

Knute sa...

Jag anklagar inte muslimerna i första hand. Det är socialisterna som avskaffat folkvettet och det är socialisterna som släppt in islamisterna.

"Irrationaliteten i venstrefløj/islamist alliancen er den tilsyneladende ideologiske kontrast mellem de to. Islamister ville trods alt halshugge de fleste venstreorienterede eller forbyde det mest af venstrefløjens agenda. Der findes meget lidt plads i hjertet af den gennemsnitlige Imam eller Mullah for feminisme, homoseksualitet, ateisme eller hele den multikulturelt progressive regnbue. I kontrast findes der tilsyneladende meget lidt plads i den progressive agenda for teokrati, kønssegregering eller resten af det islamistiske smørrebrødsbord."

http://blog.tv2.dk/literally/entry315699.html

Anonym sa...

Jag klickade upp din länk och läste men valde sen att sluta. En väninna till mig har konverterat till islam för några år sedan och idag har hon en man som är imam i en moské här i malmö. Jag har haft väldigt mycket fördomar om islam, men att våldtäkt skulle vara påbjudet har jag aldrig hört talas om.

Jag ringde faktiskt upp min vänninas man idag och frågade om detta och han började skratta och sa till mig " Snälla Lena, säg mig vart har du hört någonting så absurt och konstigt"? Jag berättade som det var och refererade till din länk. Han gav mig massor av koranverser och hadither som talade emot detta.. Och jag anser, att om man ska vara rättvis att döma islam så bör man ta fakta från hadither och koranen( Det s0m en muslim ska följa för att kalla sig muslim). Sen om en kvinna som lämnat islam säger att 1 (läs: EN) imam säger si å säger så, borde man, enligt mig, inte lägga alltför tung vikt på eftersom även dessa kan vara okunniga.
Och vad menar du om islams kvinnosyn? Jag har vart i din sits tror jag då jag försökte göra allt för att min vän inte skulle konvertera till en sådan hemsk, kvinnoförtryckande religion. Hon har förändrat mitt tänk genom att faktiskt visat mig koranverser och hadither, som är bevis för islam, som absolut inte tyder på förtryck eller dylikt. Media är inte alltid sanningens spegel, utan för att få en rättvis bild, (om man ens vill det) så borde man gå till källan, samt fråga folk som lever efter islam.. "Inte fråga folk som tror, har hört, har sett ,eller vet någon som."

Vidare så frågade jag min vänninas man om sharia lagar gentemot Sveriges lagar. Han gav mig svaret " En muslim är skyldig att följa de lagar i det land man bor, om man inte gör det lyder man inte gud. Dock så ska man inte följa landets lagar om det bryter mot några av guds lagar. Han gav mig exemplet, om Sverige skulle förbjuda kvinnor att bära slöja. Vidare så sa han då : Man ska i såna fall flytta till ett annat land där man kan utöva sin religion utan att bryta en lag"

Han refererade här också till olika hadither kommer dck inte ihåg dem tyvärr..

Sådana utalanden då, betyder det ingenting? Dem är också muslimer..

Hur som helst så menar jag bara att grundlig fakta behövs för alla uttalanden man gör..

Knute sa...

På 600-talet gick det lite primitivt till. Av Koranen och haditerna framgår att Muhammed och hans anhängare mördade icke-muslimer och tog deras kvinnor som krigsbyte.

Gudskelov att inte alla nutida imamer ser det som ett efterföljansvärt exempel.

Vems version av islam är rätt? Islams moment 22 är som när påven sa att islam är en våldsam religion och en nunna genast mördades. Egendomligt sätt att försöka bevisa att påven hade fel.

Chilling Islamic Demonstration of Cartoons. London.

In the following video at 2:28 the Muslim protester makes this teaching clear: Lets invade Denmark and 'take their women as war booty'...at 2:47 another Muslim calls out 'take lessons of the jews of khaibar".

http://www.youtube.com/watch?v=B_kyNIevsIs

Anonym sa...

Vilka hadither och koranverser referar du då till? Jag vet så pass mycket att det var krig under den tiden och att även muslimerna och mohammed själv var med i krig. Men att de tillfångatog samt våldtog motståndarnas kvinnor har jag aldrig läst eller hört. Det vore intressant om du skulle skriva vilka koranverser och hadiher det handlar om, så ska jag höra med min vännina eller hennes man och fråga om dessa verser specifikt.

Och jag tycker också att vissa muslimer i världen agerar fel, om nu det du säger stämmer att dem mördade en nunna tex..Men det man även måste tänka på, enligt mig, är att många utger sig för att vara muslimer, men följer inte islam. Det är skilda saker.


Vidare så ska muslimerna vara splittrade i 73 olika former innan domedagen och endast en av dem är det rätta islam, enligt en hadith.

Knute sa...

Naturligtvis borde ingen moderat muslim vidkännas dessa hadither, men de existerar inte desto mindre. Förmodligen hade inte profetens levnadstecknare samma moral som oss, annars hade de väl inte med sådan stolthet refererat händelserna.

"These hadiths are about the raid on jewish village Khaibar whose chief was Kinana who had gorgeous 17 year old wife Safia. Prophet tortured and beheaded Kinana in front of Safia and raped her all night afterwards.

Sahih Bukhari, volume 5, Book 59, Number 512: Narrated Anas: Then the inhabitants of Khaibar came out running on the roads. The Prophet had their men killed, their offspring and woman taken as captives. Safiya was amongst the captives, She first came in the share of Dahya Alkali but later on she belonged to the Prophet (prophet took her away from him after giving Dahya two women and five men in exchange for Safia, Ref. Sahih Muslim 8:3328).

Sirat e Rasulullah, Ibn Hisham, page 766 “Safiyah was captured in the Khaibar raid and was claimed by the apostle as his share of booty.. She was then seventeen. She was groomed and made-up for the Prophet by Umm Sulaim, the mother of Anas ibn Malik. They spent the night there. In the early dawn, the Prophet suspected some movement near the tent). He went out to enquire and saw Abu Ayyub.. He asked him what he was doing near his tent. He replied: "I was afraid for you with this young lady. You had killed her father, her husband and many of her relatives, and till recently she was an unbeliever. I was really afraid for you on her account and was guarding you." The Prophet prayed for Abu Ayyub al-Ansari (Ibn Hisham, p. 766)

http://www.islam-watch.org/AyeshaAhmed/London-Imam-Attempt-to-Carry-Out-Sunna.htm

Anonym sa...

Sahih Bukhari Volume 3, Book 34, Number 432: "Narrated Abu Said Al-Khudri: that while he was sitting with Allah's Apostle he said, "O Allah's Apostle! We get female captives as our share of booty, and we are interested in their prices, what is your opinion about coitus interrupt us?" The Prophet said, "Do you really do that? It is better for you not to do it. No soul that which Allah has destined to exist, but will surely come into existence."

Abu Dawud volume 2, number 2150: "Abu Sai’d al-Khudri said : The Apostle of Allah (may peace be upon him) sent a military expedition to Awtas on the occasion of the battle of Hunain. They met their enemy and fought with them. They defeated them and took them captives. Some of the Companions of the Apostle of Allah (may peace be upon him) were reluctant to have intercourse with the female captives in the presence of their husbands who were unbelievers. So Allah, the Exalted, sent down the Qur’anic verse: [Sura 4:24) "And all married women (are forbidden) unto you save those (captives) whom your right hands possess." That is to say, they are lawful for them when they complete their waiting period."

Muhammad hade inget emot att man våldtog icke-muslimer. Det var glädje ämnet efter att dom vunnit ett krig, att våldta dessa kvinnor som var krigsbyte. Även framför männen, som fruarna hade tagits från. Denna regel kom från guden med namnet Allah enligt Abu Dawud.

"han började skratta"
Anonym, läs mer här för info om vad Islam säger.

http://www.wikiislam.com/wiki/Quotations_from_the_Quran_and_the_Hadith_Women

M sa...

Sen kommentar, men...

Först: det finns flera sorters våldtäkt och om jag fattat rätt är invandrare klart överrepresenterade när det gäller överfallsvåldtäkter, medan en majoritet av våldtäkter tillhör den kategori där kvinnan på något sätt har en relation till gm (maka, sambo, flickvän, vän etc). I denna senare kategori är svenskarna i övertal. Här finns också sannolikt ett stort mörkertal när den sociala kontrollen eller beroendeförhållanden gör att kvinnan inte vågar eller vill anmäla.

Angående grafen så undrar jag vad du menar att den symboliserar. Om antalet anmälda våldtäkter peakar i samband med en peak i antalet uppehållstillstånd - skulle våldtäkten vara någon sorts engångsgrej för att fira detta? Hur ska man annars förklara nedgången strax efter?

Knute sa...

Det verkar sjukt om våldtäkten är ett sätt att fira PUT. Kanske någon statistiker kan svara?

M sa...

Alltså - vad jag säger att ni är ute som snurrar genom att påstå (vilket ni gör) att det finns ett samband mellan antalet PUT och antalet våldtäkter.

Om ni måste fråga en statistiker - varför ens bemöda er att lägga ut påståendet?

Knute sa...

Tillåt mig ett sorgset leende, M, korrelationen mellan kurvorna går inte att bortförklara.

M sa...

Det finns många varianter av tolkningar.

http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?f=10&t=8708&start=0

Knute sa...

Tack för länken! via den hittade jag till Affes statistikblogg:

http://affes.wordpress.com/2009/05/08/beviljade-uppehallstillstand-valdtakter-1980-2008/

Lina Skeien sa...

Folk verkar ha en ganska binär logik här. Världen är ej svartvit. Islam är varken god eller ond. Sanningen är någonstans emellan, i de grå nyanserna.

Det finns de som menar att tolkningen av islam är förenliog med moderna värderingar. Det finns de som menar tvärtom. Exakt samma förhållande har rått (och råder) inom kristendomen. Religionen är problematisk i det att den kan tolkas hur som helst. Men det är inte ett problem specifikt för islam. Visst finns det religioner som påbjuder våldtäkt; det gäller då främst av icketroende utanför egna gruppen. Ta en titt i gamla testamentet, ni som tror att religion o våldtäkt aldrig hänger ihop!

Religionens problem är att den använder sig av absolut moral, gör världen svartvit och delar in folk i VI och DOM, troende och hädare. För all del är dessa fenomen inte specifika för religion, vilket man kan se på kommentarerna här... Människohjärnan är evolutionärt anpassad för att placera saker i skilda kategorier. Det är svårt att lära sig tänka på ett nytt sätt.

Knute sa...

Sådan relativism leder till katastrof, Lina Skeien. Islam är definitivt inte god, varken som den manifesterar sig i Muhammeds liv och verk eller i islams historia. När blev lögn, mord och stöld moraliska ideal?

Lina Skeien sa...

Jag är inte nihilist om Knute tror det. Min poäng med inlägget är att islams problem, liksom all religions, är att den är absolut. Det är själva grundvalen för religion. "Min version är rätt, ingen annans. Och om jag är den enda som är moralisk, god och rättrådig, ja då följer att alla andra är omoraliska och därmed ett hot."

Jag ville bara lyfta perspektivet bortanför islam. Att säga att islam är ett problem (vilket jag tycker, märk det) leder inte så långt, man måste även förklara VARFÖR det är ett problem. Motivera det. Min åsikt är att även fredlig religion är ett problem, eftersom den öppnar dörren mot att lämna ifrån sig kritiskt tänkande - en inkörsport till extremism. Jag tror säkert att man skulle kunna praktisera en fredlig version av islam (god islam, oman nu tycker att ting och ideer kan klassas som "goda" eller "onda"), liksom man gör av kristendom och judendom idag, men dörren till extremism står alltid öppen när man är religiös.

Vi människor vill placera saker i kategorier, vill ha fördomar - för det är så vi fungerar. Men det är okej, om man bara är medveten om det, kritiserar och reflekterar. Men religionen försöker alltid ta bort den där reflekterande biten. Och då blir världen svartvit, fördomar cementerade och orubbliga, världen ett VI och DOM. Min poäng var just detta, inte att argumentera för islam.

Anonym sa...

Vilka duktiga "forskare" som drar en sådan idiotisk slutsats att i Sverige verkar det mer poppis med våldtäkter. De borde inte få kalla sig forskare, det är ju inte riktigt sakligt. Det räcker med att resa ned till sydeuropa så ska ni få se på fin kvinnosyn. Där sker också våldtäkter där inga många vågar anmäla ens, för att de för det första redan bemöts jävligt illa hos polisen.

profanum_vulgus sa...

Har England alltså hälften så många invandrare från sådana länder?
Hur är det med länderna som de kommer ifrån, varför är det inte fler våldtäkter där?

Anonym sa...

allvarligt:

1) flerida fernandez fran Cordoba blir overfallen pa vag hem fran jobbet som jourskoterska. under nittio minuters tid forgriper sig tre nordafrikanska migranter pa henne, ranar, misshandlar och valdtar henne, bl.a. med en petflaska.

2) lisa fran bagarmossen ligger i vardnadstvist med sin f.d. make och anmaler en tva ar gammal valdtakt nar han hade sex i somnen med henne utan att fraga forst

ar det vanligare att manniskor far overaskningssex av sina respektiven eller att de blir gangvaldtagna pa gatan? vilket brott ar polisen mest benagna att lagga resusrser pa att losa?

att sverige har manga "valdtakter" och lag uppklarningsfrekvens har mer med feministiskt inducerad vardedevalvering av brottsbegreppet att gora an med kvinnors utsatthet. om gronland skulle dopa om "snoflinga" till "valdtakt" skulle sverige forlora varldsmastarrollen men eskimaflickorna skulle inte leva farligare for det.

Anonym sa...

Ja förbjuder man prostitution och tror på någon fabel att det handlar om makt så får man fan bara skylla sig själv att det ökar.

Anonym sa...

http://petterssons.bloggsida.se/politik/kriminalstatistik-fran-det-multikriminella-sverige

Knute sa...

Nu bor jag i Absurdistan - ett land som har den högsta siffran rapporterade våldtäkter i världen, hundratals så kallade "områden med social utslagning" där människor lever utanför det svenska samhället, och med tidningar som döljer alla dessa hemska fakta för folket.

Jag känner mig precis som Dorothy Gale i Trollkarlen från Oz - en tornado kom och blåste mig mil efter mil hemifrån och dumpade mig i ett land som jag inte känner.
"Toto, jag har en känsla av att vi inte är i Sverige längre."

Ingrid Carlqvist, journalist

http://gatesofvienna.blogspot.com/2012/07/toto-i-have-feeling-were-not-in-sweden.html

Knute sa...

I det mångkulturella Sverige är det dock viktigt att framhålla de positiva inslagen. En klar majoritet av landets kvinnor blir sålunda inte våldtagna och en klar majoritet (60%) av Göteborgs taxichaufförer blåser inte sina kunder.

http://fargelandamonarki.blogspot.se/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.