08 april 2009

Hedras den som hedras bör

President Bush AIDS-behandlingsprogram har minskat antalet dödsfall med 1.2 miljoner i de värst drabbade länderna i Afrika, från 2004 till 2007.

PEPFAR, som programmet kallas startades år 2003 och har minskat antalet dödsfall med 10.5% per år. Man nådde ut till nästan 60 miljoner människor med hjälpprogram för att hindra spridningen.
Man har också behandlat HIV-smittade människor som dessutom varit sjuka i tuberkulos och man har tränat 3.7 miljoner sjukvårdare.

PEPFAR fokuserar främst på att behandla människor som redan infekterats och mindre på förebyggande program, så som avhållsamhet men har delat ut 2.2 miljarder kondomer.

Jag utgår ifrån att nyheter som detta inte kommer att få så stora rubriker men för fyra år sedan fanns det nästan inga hjälpprogram i Afrika men målet är nu att framgångsrikt kunna behandla 2 miljoner HIV/AIDS-smittade år 2010, detta tack vare President Bush.

2 Kommentarer:

Nathalie sa...

Tycker det är bra att man tar tag i en av världens dödligaste sjukdomar.

Anonym sa...

Har varit kritisk mot Bushadministrationen i vissa frågor men Pepfar är en glänsande fjäder i hatten. Jag är starkt kritisk mot att man nu bytt till en förädarpresident. Några fjädrar kommer han knappast att erövra. Tänk om de av USAs befolkning som låtit sig luras vaknar upp. Det måste bli smärtsamt.
midgardsjarlen

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.