08 april 2009

Högra och vänstra handen


Amerikanerna förlorade sina arbeten i ännu högre grad under mars månad än man tidigare fruktat.
Hur kan det komma sig? Det var ju så brått med "stimulerings-pengarna".
Med en demokrat till president och en demokratisk regering fanns det ju inte ens tid att diskutera förslagen.
Så... lågkonjunkturen blir värre?
Privatföretagare kanske avskedar av rädsla för att skatten på "de rika" ska drabba dem i vanlig ordning. Varje gång "de rika" ska sättas åt är det medelklassen som tar smällarna. Kom ihåg att det är "de rika" som skapar jobb, inte de fattiga (förutom de som som skapas för att administrera statliga program).

Tiotusentals jobb som ska skapas av "stimuleringspaketen" kommer att gå till illegala immigranter, speciellt i Kalifornien där "papperslösa" arbetare finns i mängder inom konstruktionsbranschen. Illegala i USA kan med lätthet lägga beslag på 300,000 arbeten eller 15% av de 2 miljoner arbetstillfällen som skattepengarna förväntas åstadkomma.
Kongressen begär inte att arbetsgivarna kontrollerar den anställdes "social security nummer" genom programmet, E-Verify, som finns tillgängligt för alla som vill anställa, utan säger att den saken är frivillig.

Miljontals amerikaner är nu utan arbete eller misstänker att de snart kommer att vara utan.
I ett lamt försök beordrade Obama-administrationen sin första arbetsplatsraid i Washington och hittade 28 illegala på en fabrik som tillverkar bilreservdelar. Dessa skulle tillsammans med andra illegala skickas ut ur landet, trodde man.
Men icke... Homeland Securety Secretary Janet Napolitano släppte dem igen. En person hade redan skickats ut ur landet, men var lugn, han kommer snart tillbaka.
Så snart han skrapat ihop smugglingspengar, 3000 dollar för närvarande, är han här igen.
Ironiskt nog stiger priset på smuggling över gränsen i takt med att antalet vakter ökar och mer stängsel byggs och smugglarligorna blir rikare och kan muta fler.
Regeringen har heller inga problem med att ge identifikationsnumer och skattsedel till de illegala.

Budskapet som går ut är fullständigt vansinnigt. Samma myndighet som arresterar folk för att de befinner sig i landet utan dokument släpper dem sedan, låter dem stanna i landet och ger dem en skattsedel.

5 Kommentarer:

Knute sa...

Obamas sätt att hantera den ekonomiska krisen påminner om de svenska sossarna som vill ha mer statligt slöseri.

Anonym sa...

Här är debatten i tisdagens "Debatt" med Björn Söder och Jimmie Åkesson:

http://www.youtube.com/watch?v=CwiPVM_-jas
http://www.youtube.com/watch?v=LXGPI-pg9qo
http://www.youtube.com/watch?v=uixDn6ghgtc

Sprid vidare!

Berit sa...

Leif Ekstedt, kan du förklar din senaste kommentar lite närmare.

Anonym sa...

Himlars så likt Sverige. Samma sak händer ju här. "Papperslösa2 går före svenskar i sjuk-och tandvård. Borde jag veta som vid 76 år(på påskdagen) ej har råd att laga mina tänder. Har en systerson och hans två söner i USA. Min systerson har tur nog sitt jobb kvar men grabbarna hänger på tråden. Måste maila dem genast.
midgardsjarlen

Berit sa...

Har den äran fast det är några dagar för tidigt!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.