26 april 2009

Hur en liberal förlorade oskuldenUr ett samtal med den brittiske författaren Andrew Anthony, av Helle Merete Brix

Häxor i svarta kläder

En dag frågar Anthonys lilla dotter honom varför vissa av mödrarna på skolgården är klädda som häxor. Hon tänker på de muslimska kvinnor som bär ansiktsslöjor och svarta heldräkter. De blir fler och fler, både på skolgården vid Islamia School och dotterns kommunala skola. Anthony svarar att det har att göra med deras religion, och att de inte häxor. Dottern svarar att de skrämmer henne. Anthony svarar att det inte finns någonting att vara rädd för, och att de är precis som alla andra under kläderna.

Men egentligen vet han att detta inte är sant. Och hans dotter kan själv se att hennes far aldrig talar med dessa kvinnor, som han talar med andra mammorna. Anthony beslutar att försöka. Han vill veta varför de går beslöjade och väljer några kvinnor som går tillsammans med sina män:

Niqab - för att hålla männen borta

- Männen svarade och sade att det inte var tillåtet att prata med kvinnor. Så gick jag till moskén och träffade män som förklarade för mig varför kvinnor går beslöjade, ännu en surrealistisk situation. Efter många försök lyckades jag få en kvinna i samspråk i Leicester, en älskvärd kvinna som var helt täckt, bara ögonen var synliga. Det visade sig att hon arbetade som lärare i kommunikation. Jag kunde inte föreställa mig något mer absurt. Det är ansiktet som vi använder allra mest för kommunikation, och därför har vi hundratals muskler i det. Detta berövades tonåringarna hon undervisade. Skolan hade inga problem med det, de "förstod". Skolbarnen var för unga för att förstå. Men de har också rättigheter. Diskussionen fokuserade enbart på hennes rättigheter.

document.no

2 Kommentarer:

Steve sa...

Det här har väl en viss anknytning till ämnet. Israeliska YnetNews idag 26/4: "Israeliska säkerhetsmän på italienskt kryssningsfartyg öppnar eld mot somaliska pirater"
. Italienska kryssningsfartyget MS Melody med 1500 ombord avvärjde ett piratangrepp utanför Somalia när israeliska säkerhetsmän ombord sköt tillbaka på banditerna och drev bort dem, berättade befälhavaren Ciro Pinto idag söndag.
. Pinto sade till italienska RAI att sex man i en liten vit båt närmat sig Melody och öppnat eld. Men sedan säkerhetsmännen besvarat elden drog de sig tillbaka.

I svenska Ekots version blir detta: – När sedan våra säkerhetsvakter sköt i luften och sprutade vatten mot motorbåten gav piraterna upp, säger kaptenen.

Jominsann. Sunday Telegraph vet bättre: "They tried to put up a ladder with hooks. They were climbing up, so we reacted. We started firing. When they saw us firing - we even sprayed them with water with the fire-hose - they gave up and went off."

The pirates chased the 670ft-long ship for another 20 minutes, firing at it constantly. Part of the vessel was slightly damaged during the raid, in the Indian Ocean 200 miles north of the Seychelles and about 500 miles east of the Somali coast.

Israeler som bara skjuter i luften när de själva blir beskjutna -- ha! SR Ekot försöker verka oskuldsfull... En gammal sliten tant...

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Ha! Dom borde sänkt piraternas båt. problem solved!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.