16 april 2009

Kirurgisk konkurs

TARP, förkortning för "Troubled Assets Relief Program", det program där U.S. regering tar över tillgångar och skulder från bolag med problem har blivit ett så vanligt begrepp att det numera används som verb. "The company has been tarped"

USAs regering kommer att spendera 285 million dollar för att inhandla bilar från GM, Chrysler och Ford före den 1 juni; 17,600 energisnåla bilar som man förmodligen skulle klara sig utan. Regeringen har hittills pumpat in miljarder med skattedollar för att hålla biljättarna flytande.

General Motors pumpar i sin tur in pengar i Chevrolet Volt men erkänner att det kommer att dröja länge innan man får igen pengarna på den modellen. Redan för ett år sedan var man medveten om det men har ändå fortsatt projektet fast det kostat skjortan.

GM förbereder också en "kirurgisk konkurs" och en plan för detta är att skapa ett nytt företag som köper alla "goda" tillgångar omedelbart efter konkursen.
De fullständigt olönsamma delarna ska man sedan göra sig av med i framtiden.
Det betyder i klarspråk att skattebetalarna får stå för fiolerna igen vilket kommer att innebära ytterligare miljarder. Bra för GM, men varje amerikansk familj åker på ytterligare en bil de ska betala för, men som de aldrig ser.

Chefen för ett av USAs största gas och oljebolag säger att den politik som nu drivs kommer att förvandla nationen till tredjevärlden renaste landet .


Ge mig....Ge mig...


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.