11 april 2009

Kulturkrig på tre fronter

Bilden är från Kottbusser Tor in Berlin-Kreuzberg.

"Nu möts religionerna" skriver Sydsvenskan. I Berlins skolor är inte konfessionell religionsundervisning ett betygsgrundande ämne. Kampanjen Pro Reli finner inte detta nog och har därför drivit fram en folkomröstning.

"I kampanjen har de vanligtvis till varandra så tveksamt inställda tyska evangeliska och katolska kyrkorna funnit inte bara varandra utan också judiska och muslimska företrädare. Så blir valet i Berlin till en slående illustration av en allt synligare samhällelig kamp mellan religiös tro och sekulärt tvivel."

Judar och kristna kommer att förlora på att samarbeta med muslimerna. Ta bara en sådan sak som muslimernas ständiga skadeståndskrav för att ha blivit "kränkta" på sin religions vägnar. Ja, blotta existensen av icke-muslimer är en kränkning enligt Koranen. Islam drar sig inte för att angripa religiösa minoriteter, även på ett våldsamt sätt.

Judar och kristna är redan religiösa minoriteter i Berlins skolor. Kampanjen Pro Reli verkar vara en trojansk häst för att islamisera de godtrogna otrogna och släppa in imamerna i skolorna.

I hela västvärlden, inte minst i Sverige, pågår ett kulturkrig på tre fronter: mellan kristna, muslimer och sekulära. Det visade sig i höstas när Gulan Avci (folkpartiet) föreslog att småflickor i 5-15-årsåldern inte ska bära slöja i skolan: "Det kan inte vara religionsfrihet att bli påtvingad slöja av sina föräldrar."

Ett starkt argument som dock inte gick hem i partiet. En ledamot undrade: "Jag bär ett kors, kommer jag att bryta mot någon lag då."

Sorgligt när kristna försvarar hederskultur av ängslan för sekularismen. Västerlandet håller på att begå kulturellt självmord. Självklart ska inte halsband med kors förbjudas. Var är logiken, korset är väl inte kvinnoförtryckande? Eller är förtryck av flickebarn något heligt, bara för att islam räknas som en religion och omfattas av religionsfriheten?

- - -
På tal om kränkthet: svenske kungen Carl XVI Gustaf hade på slutet av 70-talet en hund som hette Ali, samma namn som Muhammeds kusin och tillika svärson. Sydsvenskan: "Svenska ambassaden i Pakistan skickade ett mycket oroligt telegram till UD. Ursinniga och förolämpade pakistanier höll på att samlas utanför byggnaden. Kungen insåg raskt situationens allvar och hunden döptes om till Charlie."

"Och som avslutning på vår onda värld vill jag bara påpeka hur de troende gör med sina hustrur, när de inte lyder herrn! Se här: (fy fan) Sågade av sin frus händer och fötter." Tips: en kommentar av Tore

8 Kommentarer:

Knute sa...

28 percent of kindergarteners in Berlin do not speak German as their mother tongue

In some central districts, the number is much higher: 44 percent in Friedrichshain-Kreuzberg, 54 percent in Neukölln, and 60 percent in Mitte.

By 2015 foreigners will account for over half (52 percent) of the under-18 population of West Berlin.

http://www.esiweb.org/index.php?lang=en&id=281&story_ID=23&slide_ID=2#_ftnref9

Lars Skans sa...

Naturligtvis måste vi konsultera samtliga religionsföreträdare innan vi namnger någon/något!
Ursäkta och förlåt!

SanityAssasin sa...

Haha, jag visste väl att någon förryckt sverigedemokrat skulle suga upp det här! :D

Rumsren Dansk sa...

Haha, buk dig i støvet! ;)

Rumsren Dansk sa...

@ SanityAssasin:

Jeg vil som Dansk hellere være forrykt end fortrykt.

Knute sa...

En magyar är aldrig svarslös, det gäller visst danskar också.

Steve sa...

Gates of Vienna har haft ett par poster om hur det kan se ut på en nattbuss (Noctilien Gare de l’Est) i Paris. Fyra "ungdomar" attackerar en 19-årig student. En ber om en cigarett, en annan tar plånboken (som korkat nog tycks finnas i bakfickan). "Instinktivt försökte jag ta tillbaka den", säger studenten. Då börjar bråket på allvar, och blir misshandel mot slutet. En hjälmförsedd man tittar in genom bussdörren, allra sist, men gör ingenting. Ingen gör någonting till hjälp.
. Det hela finns hos Youtube (bättre än GofV:s ryska länk).
. Le Figaro intervjuade studenten, som är upprörd: 'Den här videon har hamnat på extremistiska bloggar, och har omnämnts av politiker. Men jag vill inte på något sätt ge stöd åt den sortens radikala åsikter. Jag måste komma bort från den här förenklade karrikatyren. Jag var ju klädd 'de façon bourgeoise' den kvällen... En av 'ungdomarna' var förresten mycket ljushyad... avait une couleur de peau très pâle…
. Kulturkrig...? Okulturkrig...?

Steve sa...

Polisen som lade ut videon om bussöverfallet i Paris har tagits ur tjänst, och kommer att ställas inför disciplinnämnden. Till Le Post säger han på telefon: "Jag lade ut videon för att visa mina vänner hur det kan gå till." Oroligt säger han: "Jag ska genast dra tillbaka filmen. Om rikspolisstyrelsen (Inspection générale de la Police nationale) ser det här, blir jag avskedad."
Le Figaro 10 april

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.