13 april 2009

Obama: hård mot Israel, sympatisk mot Iran och Saudiarabien

Kartan visar varför det är så svårt för Israel att upphäva ockupationen av Västbanken. Vilken raketramp för palestinierna den skulle bli!

Caroline Glick skriver:

"Vid ett möte i London i torsdags gjorde Obama klart att han stöder massfördrivning av judar från Jerusalem, Judeen och Samarien (liksom Golanhöjderna), när han tillkännagav sitt stöd för den så kallade saudiska fredsplanen.

Den saudiska planen, utfärdad som ett propagandanummer av Saudiarabiens Kung Abdullah under ett möte med New York Times krönikör Thomas Friedman 2002, uppmanar Israel att begå nationellt självmord genom att krympa till oförsvarbara 1949 års gränser och acceptera miljontals fientliga utländska araber som medborgare i utbyte mot "vanliga" relationer med den arabiska världen.

I torsdags förra veckan föll en 13-årig pojke i händerna på en palestinsk yxmördare bara några meter från sitt hem i Bat Ayi ... Mordet visar tydligt att Obama och hans anhängare ser den arabiska konflikten med Israel genom en snedvriden lins.

Det faktum att palestinska terrorister specifikt gör barn till måltavlor - både inom och utom 1949 gränser - och att det palestinska samhället firar deras mord säger oss att de två grundläggande antaganden som Obama och hans anhängare grundar sin politik mot Israel och Mellanöstern är falska. Det är inte avsaknaden av en palestinsk stat som grundorsak till konflikten, och det är inte närvaron av israeliska samhällen, eller "bosättningar", bortom gränserna vid 1949 års vapenvila som gör konflikten svårbemästrad.

Istället är roten till konflikten den arabiska världens avvisande av Israel rätt att existera - oavsett dess storlek. Och orsaken till konflikten är svårbemästrad eftersom hatet mot Israel och judarna är så djupt och utbrett i både Palestina och den större arabiska världen att de betraktar själva existensen av judar - även judiska barn - i Israel som en oacceptabel kränkning av deras känslor. Faktum är att den judiska närvaron både inom och utom gränserna för 1949 års vapenvila är så oacceptabel att mördandet av judar vid varje tillfälle anses vara ett acceptabelt och hjältemodigt företag."

Blir Obama slutet för Israel? Valet av säkerhetsrådgivare säger en del om hans avsikter. Från bloggen MXp:

BARACK OBAMA har valt general James L. Jones till National Security Adviser (NSA). General Jones anser att Israel måste pressas till överenskommelse med palestinierna. I en nyligen publicerad intervju med Inside Pentagon sa general Jones att "ingenting är viktigare" för Mellanöstern än att lösa den israelisk-palestinska konflikten. Han har också skrivit en rapport som kritiserat Israels säkerhetstaktik på Västbanken och rekommenderat att använda NATO-styrkor för att säkra området.

GENERAL JONES sitter också i styrelsen för Chevron Corporation. Chevron har nära affärsmässiga band med Saudiarabien (KSA). Kanske detta hjälper till att förklara hans aggressiva hållning mot Israel och hans silkesvantar gentemot palestinaaraberna. Det borde oroa Israels vänner att en man med Jones´ åsikter kommer att vara presidentens högra hand. Som bekant har inte sällan en NSA haft vida mera inflytande på presidenten än en utrikesminister."

Tips Monokultur

6 Kommentarer:

Gammelsvensk sa...

Har man kommit till klarhet om Obamas religiösa hemvist? Bugandet för saudier och trampandet på Israel är oroväckande.

Berit sa...

Denna sida har ett foto av ett registreringsformulär från den skola där Obama gick när han bodde i Indonesien. Där är han inskriven som muslim och studerade koranen.
Hans biologiska far var muslim, likaså hans styvfar. Enligt muslimska regler tillhör barnen samma religion som fadern.

Hur religiöst intresserad har han varit som vuxen?
Min gissning är att hans hängivenhet för kommunismen har gjort annan religion oväsentlig. Det skulle också ha varit omöjligt för honom att vinna presidentposten om han "kommit ut ur garderoben" som muslim och bett 5 ggr. om dagen.
Hans "intresse" för pastor Wrights svarta kyrka var praktisk ur politisk synpunkt för att förvisa sig om svarta röster i Illinois.
Jag har träffat på "halv-araber" med västerländsk universitetsutbildning som 'både tar sig en sup som vanligt folk" och behandlar sin fru någorlunda hyfsat men som inte sticker under stol med att de tycker världen skulle vara bättre om alla var muslimer.

Knute sa...

Amerika har en naiv president. Obamas nedrustningsförslag är som om man förbjöd polisen att ha vapen.

The basic bargain is sound: Countries with nuclear weapons will move toward disarmament; countries without nuclear weapons will not acquire them.

– President Barack Obama, Prague, April 6, 2009

http://worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=94165

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/04/amerika-har-en-naiv-prsident.html

LArs sa...

Men i teorin är det ett intressant experiment vilket kunde fungera som en eye opener för vänsterflummarna när dom inser att muslimerna fortsätter attackera väst trots att Israel upphört existera.

För det finns väl ingen som på riktigt tror att Palestina-Israel konflikten är grunden till all muslimsk terrorism?

Nils Dacke sa...

Definitionsmässigt är Obama muslim,som Berit säger. Alltmer tyder på att medlemsskapet i den svarta kyrkan är del av en utstuderad taqiyya i syfte att främja Obamas politiska karriär. Kom ihåg att Ikhwan och flera andra organisationer i USA har som uttalat mål att där ersätta konstitutionen med sharia.

Knute sa...

Så här resonerar islamister:

"Vi muslimer har en annan syn på konflikten. Vi ser den som ett krig mot vår tro, som ett andligt krig. För oss är det mer ett krig mellan idéer än om ett stycke land."

http://www.skanskan.se/article/20090309/GRINGO0709/217397112/*/mohamed-stoppa-matchen-uppnadde-inte-sitt-mal

http://jonathanleman.blogspot.com/2009/04/mohamed-omar.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.