20 april 2009

Obama redan värre än Carter

Nu har Obama-EPA officiellt förklarat att koldioxid är en växthus-gas som bidrar till luftföroreningar som kan hota människors hälsa eller välbefinnande.

Så här låter det:

"Denna slutsats bekräftar att växthusgasernas föroreningar är ett allvarligt problem, nu och för kommande generationer. Lyckligtvis följer av detta att president (Barack) Obamas ställer krav på att vår ekonomi bygger på låga koldioxidutsläpp och ett starkt ledarskap i kongressen som kräver ren energi och klimat lagstiftning,
Det finns en lösning på föroreningsproblem - en lösning som kommer att skapa miljoner av gröna jobb och sätta stopp för vårt lands beroende av utländsk olja."
Objektiva bevis - i motsats till datormodeller - visar tydligt att det blir allt svalare. Faktum är att EPA: s beslut kom på samma dag som det British Antarctic Survey presenterade faktiska tester av havsisen i Antarktis, där 80% av världens is finns, som visar att isen har utvidgats betydligt under de senaste trettio åren

Samma dag avslöjar också en Rasmussen-undersökning att bara 34% av den amerikanska befolkningen tror att en eventuell uppvärmning har något att göra med mänsklig aktivitet.

Trots detta fortsätter Obama sin plan att avskaffa all energi alstrad från kol olja och påtvinga oss en teknik som inte fungerar, men som man säger kommer att skapa miljontals nya jobb.
Han använder Spanien som förebild och tidigare har jag skrivit om detta fiasko där varje nytt jobb inom den gröna energin kostade 2.2 vanliga jobb och där bara 1% av dessa resulterade i ett permanent arbete.

Man skyfflar in skattepengar i understöd i den "gröna ekonomin" och det enda som händer är att man flyttar resurser från en produktivitet till en annan.
Det man arbetar på nu är att sätta upp ett "Cap and Trade-system" och organisera försäljning och tilldelning av koldioxid.
Varje 12-åring i detta land vet att koldioxid är en naturlig gas inom fotosyntesen och nödvändig för livet på jorden. Inte överraskande visar tester också att växter trivs bättre med högre mängd CO2 och att skördarna blir större.

I och med att regeringen också tagit ansvar för mängden koldioxid öppnar det möjligheterna att stämma regeringen för "skador" man anser sig få pga. CO2. Tills vidare har man begränsat ersättningen till 75,000 dollar i varje enskilt fall.

Allt detta på toppen av den värsta ekonomiska kris världen haft sedan Den Stora Depressionen kommer verkligen att försäkra oss om att inte ens våra barnbarn kan betala statsskulden under sin livstid.
Amerika kommer inte att ha en chans att konkurrera med tex. Kina utan att lägga någon form av importavgifter på kinesiska varor vilket omedelbart kommer att leda till ett "handelskrig".

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Att koldioxiden skulle ge en global uppvärmning av betydelse har jag svårt att tro på, den viktigaste växthusgasen torde vara vattenånga men den går ju inte att beskatta.

Det finns ändå en poäng med att byta oljan mot annan energi. Det är västvärldens uppfinningar av allt från förbränningsmotorn som har gjort olja värdefull. Kan västvärlden genom övergång till annan energi göra oljan näst intill värdelös igen så slipper vi göda ett antal diktaturstater som genom oljeinkomster får möjlighet attexportera terror.

Om det behövs ett klimathot för att driva igenom detta så kan ändamålet helga medlen.

goran

Berit sa...

Här är din chans goran. Uppfinn det och du blir zillionär.
Hela detta spektakel är en stor lögn för att kunna nationalisera och kontrollera energi vilket =makt.
Den fria marknaden, om den tillåts att existera, kommer automatiskt att göra att priset på olja går upp när tillgången minskar vilket gör nya uppfinningar konkurrenskraftiga men regeringar måste alltid lägga sin näsa i blöt.

Knute sa...

Aztekerna offrade 20 000 människor varje år för att solen skulle ha sin gång och komma tillbaka varje morgon. Människor överskattar ständigt sin roll i universum, vilket makthavarna utnyttjar. Ge oss bara pengar och makt så ska vi nog göra något åt vädret.

P sa...

Klimathotet är tyvärr sannt (även om vi alla helst skulle vilja att det var en lögn). Läser man British Antarctic Survey's forskningsresultat (snarare än Fox News rapportering), så bekräftar forskningen att Arktis minskat drastiskt, medans Antarktis till viss del ökat pga hålet i ozonskiktet, men kommer med all sannolikhet att minska i framtiden. De bekräftar därmed också växthuseffekten. Att USAs medborgare inte tror på det hela var väl knappast någon nyhet, men det bekräftar ju bara andra teorier... Läs gärna Professor Stern istället, inkl hans senaste bok Blueprint for a Safer Planet.

Berit sa...

Egendomligt P att du refererar till British Antarctic Survey's som jag länkar till i min posting och som fastslår att: "Faktum är att EPA: s beslut kom på samma dag som det British Antarctic Survey presenterade faktiska tester av havsisen i Antarktis, där 80% av världens is finns, som visar att isen har utvidgats betydligt under de senaste trettio åren"
Om du följer länken så hittar du flera andra påståenden:
"A paper to be published soon by the British Antarctic Survey in the journal Geophysical Research Letters is expected to confirm that over the past 30 years, the area of sea ice around the continent has expanded."
Men du påstår alltså att FOXNews ljuger? Upp till bevis. P!
Ang. den sk. växthuseffekten finns det teorier som påstår att smältande is minskar effekten, att CO2 inte påverkar temperaturen:
"No matter what rules temperature, CO2 is easily overruled by other effects, and this CO2-argument falls”. So we are left with graphs showing that CO2 follows temperatures, and no arguments that CO2 even so could be the main driver of temperatures."
http://wattsupwiththat.com/2009/01/30/co2-temperatures-and-ice-ages/

Till råga på allt är CO2 bra för växtligheten och ger oss större skördar.

P sa...

Hej. Här är länken (direkt till British Antarctic Survey) http://www.antarctica.ac.uk/press/press_releases/press_release.php?id=838, totalt misskvoterat av Fox News som du länkat till (som tyvärr heller inte har något vidare bra rykte vad det gäller trovärdighet).

Knute sa...

“Vi skulle behöva en Obama i Sverige också. Och helst en i varje EU-land också” - det var fan det mest korkade jag läst idag. Europa är ju smockfullt med inkompetenta och uppblåsta socialdemokrater.

En kommentar av Per Ahlin på en Obamabeundrares blogg

http://parstrom.wordpress.com/2009/04/21/obama-fortsatter-skapa-hapnad/

Steve sa...

Isläget i Norra Ishavet: Se först på National Snow & Ice Data Center, Boulder, CO, och alldeles särskilt på diagrammet överst, Daily image update, som visar 1) att 2007 var ett isfattigt år, och 2) att 2009 allt mer närmar sig normalvärdet för 1979 - 2000. Man ser bara januari - maj där.

Gå därför till IARC, Fairbanks, Alaska, som visar hela året, 2002 - 2009. Is-minimum kommer i september, och 2007 var det is-fattigaste året. 2008 blev bättre, och 2009 ligger nu i april över de andra åren.

Vi ser alltså att 2007 var ett dåligt år för isen i norr, men att 2009 alltmer närmar sig ett normalvärde.

Och isen i söder? British Antarctic Survey, 21 april:

"Den ökande tillväxten av havsisen i Antarktis de senaste 30 åren beror på .. ozon-hålet. --- Satellitbilder visar att havsisen i Antarktis har ökat med 100.000 km² per decennium, sedan 70-talet."

Åtgerberättas av P: "...Antarktis till viss del [mer än 300.000 km²] ökat pga hålet i ozonskiktet, men kommer med all sannolikhet att minska i framtiden." Javisst. Framåt år 2099 eller så. "...we expect ozone levels to recover by the end of the 21st Century."

Men 2099, då har väl ni klimatskrämda redan drunknat, tillsammans med isbjörnarna?

Berit sa...

Tack Steve, jag är på bilresa över amerikanska kontinenten och har ingen tid att leta upp länkar och data under de närmaste två veckorna. Är nu i Little Rock, Arkansas.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.