21 april 2009

The odd man

När Europas utrikesministrar och diplomater reste sig och gick under Ahmadinejads tal vid FN-konferensen mot rasism, satt Norges utrikesminister Jonas Gahr Støre kvar.

Norska journalister och hjälporganisationer jublar, berusade av FN och självgodhet. Ingen frågar sig varför de andra européerna inte ville höra Ahmadinejads attacker på Israel och väst. En hycklare som styr över en av världens värsta diktaturer.

Förutom Iran åtnjuter även Hamas, Hizbollah med flera islamistorganisationer Norges socialistiska regerings välvilja. Inte underligt att Fremskrittspartiet växer så det knakar.

Också den svenska regeringen har en tveksam hållning till islamister. Sydsvenskan skriver att Reinfeldt är Erdogans bäste vän. Erdogan, Turkiets premiärminister och förespråkare av sharialagar. Om Turkiet lotsas in i Europa med Sveriges hjälp är det ett förräderi. Varför har Skandinavien blivit på det här viset?

Sveriges utrikesminister Carl Bildt är också en besvikelse. Nu riktar han skarp kritik mot Tjeckien för att landets delegation lämnade FN-konferensen och åkte hem. Vad väntar han sig egentligen? Tjeckien fick en utskällning av Iran för att "det förekommer rasism i EU-länder". Till skillnad från svenska och norska politiker har tjeckerna sin stolthet kvar. De vet vad diktatur vill säga och vill inte hålla god min.

Norges och Sveriges utrikesministrar visade sig således som fega dhimmis. Vad med den danske? Konservativ reaktion skriver:

"Fastän Per Stig som en annan Chamberlain nu fröjdar sig över resultatet av sin kompromissvilja och förhandlingsförmåga, så är det slutliga dokumentet mycket problematiskt. För även om ett direkt förbud mot religionskritik inte kom med, så har allehanda synpunkter som kan vara stötande på den en eller annan person nu fördömts av det samlade världssamfundet - inklusive Danmark och Per Stig Møller."

FN-konferensen ett slag mot yttrandefriheten således. Dialog till döds.

7 Kommentarer:

Knute sa...

Apropå utrikesministrar:

"Udenrigsminister Per Stig Møller er en struds.
Han klynger sig til fænomenet ”arabisk dialog”.
Han taler om, hvad vi har ”fået” på Durban-konferencen. Fået? Nej, vi har ikke ”fået” noget.

Vi havde en udmærket grundlov med ytringsfrihed, og den bliver der konstant løbet storm på af de tossede muhammedanere."

http://spydet.blogspot.com/2009/04/en-struds.html

Anonym sa...

2.Historien gjentar seg. Folkeforbundet gikk ned i knestende og Hitler kunne gjøre som han ville. Folkeforbundet ble oppløst. http://no.wikipedia.org/wiki/Folkeforbundet
3.Intet nytt under solen. Naive og knehøner blir vi aldri kvitt. Historieløse og kunnskapsløse.
4. Og her litt muslimsk barne tv: http://www.youtube.com/results…..h&aq=f
5.Og her har du historie om muslimsk terror i verden:
http://www.thereligionofpeace.com/
6. Her historien sett fra Israels side: terrorismawareness…what-really-happened

Anonym sa...

Islams Fate
War and Hate

Anonym sa...

"Många hårda ord har fällts efter president Mahmoud Ahmadinejads angrepp på Israel vid öppnandet av FN:s rasistkonferens i måndags. Han kallade bland annat Israel för en ”totalt rasistisk folkmordsstat” som upprättat det ”grymmaste och mest repressiva styret” i Palestina."

end citat


"Det är inte utan att man lyfter på ögonbrynen inför de nyheter som nu presenteras i media. Kriget mot civilbefolkningen i Gaza har fördömts av praktisk taget hela världen, fördömts som brott mot mänskligheten. Man använde utarmat uran och fosforbomber mot civilpersoner i strid mot alla krigets lagar och konventioner. Således kan nu inte israelisk militär personal längre resa till Europa eftersom de riskerar att arresteras. I linje med detta så utreder man om man brutit mot några konventioner. Och man väljer att utreda det själva, och som man frågar får man svar."

end citat


Knappast "Dialog till döds."

end citat

Knute sa...

Den israeliska armén använde fosforgranater i enlighet med internationell människorätt. Allt är inte tillåtet i krig, men allt går inte att undvika.

http://sydsvenskan.se/varlden/article427821/Israels-armé-friar-sig-sjalv.html

svenne sa...

iran har rätt till 100% dem gillar dialog vill prata vill förstå men västvärlden suger balle dem påstar demokrati yttrandefriheten osv men de dem följer inte själva så arg jag blir skäms över jag är svensk. sverige borde stanna och lyssna på irans president dem kunde reply om dem inte gillade det han sa..men istället så stack dem från lokalet som små ungar javla horer

Knute sa...

"Svenne", varför skulle de som inte ville lyssna på Ahmadinejads tal sitta kvar och låta honom förolämpa dem? För en gångs skull lät Västvärlden bli att "suga balle". "Jävla horer" är ett begrepp du borde försöka få ut ur din skalle. Ta dig en ordentlig funderare på frihet och demokrati och jämställdhet mellan könen. Vill du ha ett samhälle som Iran så flytta dit.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.