28 april 2009

Skrämselhicka


Tusentals människor i Manhattan, New York var vettskrämda i måndags när ett av de Boing 747-plan som används av Obama och en F-16 jet flög runt Frihetsgudinnan.

Människorna på nedre Manhattan upplevde en ny mardrömssituation och befarade ett nytt Sept. 11.
Planen flög så lågt som 1000 fot över staden och folk började evakuera byggnaderna.
En rasande borgmästare Bloomberg var inte förvarnad om att det bara var ett fototillfälle, vare sig polis eller byråkrater hade upplyst honom om det.

Jag kan se att flygvapnet vill ha tjusiga bilder av Air Force One cirklande runt Frihetsgudinnan ... Men något samband mellan frihet och den person som för närvarande transporteras i Air Force One är så gott som obefintligt

4 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Jag har inte hunnit läsa tidningarna på nätet förrän nu och då jag såg bilden i DN fick jag nästan ångest. Det var "samma bild" som från 9/11 och jag kan inte fatta varför man tar en tung Boeing och fotograferar ifrån. Det verkar sanslöst och mycket fräckt mot New York-borna. Jag blir urförb.

MS sa...

Detta var väldigt klantig skött. En positiv sak är väl, även om jag förstår att New York-borna drabbades av panik, att amerikanerna påmindes om vilken värld vi lever i och att hotet inte har minskat efter President Obamas tillträde. Tvärtom.

Steve sa...

En vacker bild på Air Force One över frihetsstatyn framtagen på egen hand av en bloggläsare finns hos The Corner. Kostnad: noll.

Kostnaden för den officiella fotograferingen uppgick däremot till $328,835, säger Bloomberg. (För att nu inte tala om all CO2 som släpptes ut!) New York City-polisen säger att man fått order att inte förvarna allmänheten, när en 747:a och två F16-jaktplan skulle flyga över WTC och Wall Street-området, nere på 300 meters höjd.

Man får väl intrycket att rätttänkande amerikaner redan hunnit glömma bort WTC 9/11: "Var inte det något som den där otäcke Bush hade för sig? Han Saddamo-foben, om ni minns."

Anonym sa...

Den där figuren är ingen gudinna.
Knegarn.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.