06 april 2009

Test

Nordkorea har under lång tid annonserat att de tänkt skicka upp en raket som har kapacitet att bära med sig en kärnvapenladdning, allt för att testa Obama.
Det saknar betydelse att raketuppskjutningen var en flop, det var ändå ett brott mot FNs resolution om att Nordkorea inte får testa kärnvapen eller missiler.
Obamas reaktion är att lägga över USAs säkerhet och försvar på F.N. och lova att "omedelbart söka Senatens godkännande så att USA kan leda ett fullständigt provstoppsavtal och inleda samtal med Ryssland för att minska antalet stridsladdningar och kräva bättre kontroll för att hindra terrorister och mindre seriösa regimer att få tillgång till klyvbart material."
Han vill alltså stoppa Nordkorea genom att skriva under ett avtal med Ryssland som minskar våra egna kärnvapen!
Hur naiv får man vara! Obama tror tydligen att det går att skapa en värld som skrotar alla kärnvapen. Det är fullständigt orealistiskt.

Både president Bush och Condoleezza Rice lät tåget gå ifrån sig 2006, när Kina var redo att utöva påtryckningar på Nordkorea. I stället köpte de Kims lögner om att upphöra med kärnvapenframställningen och de tog också bort landet från listan över nationer som stöttar terrorister.
Nu spelar Kim samma spel gentemot Obama och det går säkert hem. Nordkorea får vad de önskar; mer uppmärksamhet, mer pengar och mer energi från U.S., Kina och Sydkorea och med största sannolikhet får man behålla sina missiler denna gång också.

En opinionsundersökning i Europa före valet visade att majoriteten önskade sig ett svagare Amerika och det var säkert därför man föredrog Obama som president.
Det kommer alltid att vara en styrkekamp i världen, just nu står den mellan USA, Kina och Ryssland. Både Kina och Ryssland stöttar Nordkorea, Europa vill ha ett svagare USA och Obama tror att om man pratar och pratar med FN så ordnar det sig.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.