12 april 2009

Två enkla frågor

Det statliga skolsystemets främsta uppgift är att fostra landets barn till goda arbetare och lyckliga bidragsmottagare.
Regeringens moraliska uppgift är att pränta i människor att de inte kan ta hand om sig själva eller leva ett gott liv utan inblandning från regeringen.

En nyligen gjord undersökning från Rasmussen visar att 34% av amerikanerna tror inte att de kan försörja sig utan hjälp av staten. Bland Demokrater var siffran så hög som 51%. Republikanerna håller inte riktigt med; marginalen är 3-1.

Här följer två enkla frågor. Vill du hellre leva i ett land där:

1.) Människor kan leva och försörja sig på ett effektivt sätt utan understöd av regeringen?
2.) En person inte kan ta hand om sig själv och sin familj utan regeringsbidrag och där självförsörjning är så gott som omöjlig?

-----------
Fler barn föddes i USA under 2007 än någonsin tidigare.
Den första tanken som slår en är... det är ju bra, det blir fler skattebetalare, som kan ta hand om den enorma stats-skulden.
Men sedan ser vi att antalet ensamstående mödrar ökar drastiskt. En statlig undersökning visar att antalet ensamstående mödrar är nu uppe i 40%. Tre fjärdedelar av dessa är under 20 år, alltså tonåringar, vilket innebär att många av dessa barn kommer att växa upp med socialbidrag.
Man ger som anledning att det nu är mer acceptabelt att vara ensamstående mamma.
Den verkliga förklaringen är att det är enklare att bli beroende av staten.

Socialism är som en beroendeframkallande drog. Avsikten är att människor ska dras in i smeten så att de får svårare och svårare att ta sig ur

3 Kommentarer:

MS sa...

Socialismen är en fara för alla länder. Se bara vad den har gjort med Sverige.

Är det någon debatt i USA om att amerikanska medborgare åter börjar bli ett mål för terrorister? Detta skedde väl få kidnappningar President Bushs tid? Vad tycker amerikanen i gemen om att deras ledare bugar djupt och fjäskar för den man som har finansierat dom flesta attacker mot amerikanska mål och som stödjer talibanerna? Skulle jag vara anhörig till någon av dom som dog 9/11 så skulle inte jag uppskatta att min President beter sig underdånigt gentemot någon som är delaktig i dådet.

Tror du att Obama blir omvald? 3,5 år kvar med denna katastrof till President känns alldeles för långt.

Berit sa...

Efter bara 100 dagar som president är det 32% av befolkningen som mycket starkt tar avstånd från Obamas planer för landet.
55% säger att de till viss del tror att han gör rätt. Det är alldeles för tidigt att sia om omval, man kan bara hoppas!
Det hänger väldigt mycket på hur många sociala program demokraterna hinner införa under de kommande 4 åren och som de kan hota kommer att tas bort om väljarna föredrar republikaner. Vi kommer nämligen att se inflation, skattehöjningar och artificiella höjningar på priset på energi. Obama säger att de "fattiga" ska kompenseras för detta genom bidrag. Det är så man gör för att vinna röster.

MS sa...

"Obama säger att de "fattiga" ska kompenseras för detta genom bidrag. Det är så man gör för att vinna röster."

Låter bekant på något sätt:-) Kunde lika väl kommit från Mona S eller Lars O. USA har med sina fel och brister ändå varit ett exempel på ett land där individens ansvar för sitt eget liv stått i fokus och premierats. Därför är denna utveckling extra oroväckande. Visst så måste t ex deras sjukvårdsystem ses över och många lever i armod men att göra en nation bidragsberoende är inte den rätta vägen. Som sagt titta på utvecklingen i Sverige där 20-åringar förtidspensioneras och politiker ser emellan fingrarna då deras väljargrupper beter sig odemokratiskt. Lars Ohlys uppträdande i Malmö under Davis Cup som ett lysande exempel. Det är tidigt att prata om omval men Obamas smekmånad verkar ha blivit kortare än väntat. Den som lever får se.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.