01 maj 2009

100 dagar


De första 100 dagarna är till ända och media vänder ut och in på sig för att prisa Obama. Vänstermedia , vilket omfattar de flesta journalister, älskar Obama och han har fått mer mediabevakning än Clinton och Bush tillsammans fick under sina första 100 dagar.
Media har till stor del skapat Obama, vilket Bernie Goldberg säger i sin bok " A Slobbering Love Affair"( en dreglande kärleksaffär) och att medge att hans stjärna dalar snabbt är att medge att han har fel och erkänna att de gjort en felbedömning.

Så hur ska vi bedöma honom? Ska det göras efter de mål han satt upp för sig själv eller efter vad vi tycker att han skulle ha åstadkommit?

Han ville skapa en nya era där medborgarna blir mer beroende av regeringen än tidigare. Han har lyckats med det och vi läser om människor överallt i landet som sitter och väntar på att regeringen ska befria dem från skatteskyldighet , betala deras husavbetalningar, sänka räntan på deras kreditkort och betala deras el-räkningar.

Han gav sig ut på en världsturné för att be om ursäkt för Amerikas förskräckliga synder och han var framgångsrik.
USA räddade Europa under två krig, höll Sovjetunionen i schack under lång tid, för att slutligen besegra dem, så det var mycket att be om ursäkt för och han gjorde det bra.

En annan framgång är att han lyckats smutskasta den privata sektorn och framställa regeringen som den enda saliggörande. Efter 100 dagrar är tidningarna fyllda med exempel på hur ondskefull den privata sektorn är och att kapitalismen är död.
Obamas marxistiska studentkamrater är säkert stolta över honom.
Baserat på allt detta har de första 100 dagarna varit enastående.

Om man däremot har förväntningar på att ens barn ska ha möjligheter att skapa välstånd och framgång genom hårt arbete, talang och ambitioner har dessa första 100 dagar varit rena katastrofen. Om man tror att Amerikas storhet och framgångar beror på att fria människor arbetar i samförstånd med varandra i ett samhälle som bygger på rättsstatsprincipen, med individuell och ekonomisk frihet, då har de 100 dagarna varit fruktansvärda.

Men det är fler som anammat Obamas slogan "Yes, we can". Ahmadinejad hoppas på att bli återvald i början av juni och han har en kampanjvideo där han imiterar Obama med en översättning till Farsi: Ma Mitavanim (vi kan). Filmen riktar sig till studenter och framhåller Ahmadinejads tidigare position som universitetslärare.2 Kommentarer:

Anonym sa...

Man får hoppas på en förändring.

Anonym sa...

Vivian sa....

Obamas popularitet har dalat betydligt efter de första 100 dagar.
What a change.
http://www.washingtontimes.com/news/2009/apr/28/baracks-in-the-basement/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.