13 maj 2009

Cirkus överfallen av djurplågare

Man kan undra vad för uppfostran vissa barn får. Inte nog med att de kastar sten på brandmän och polis, även cirkusdjur ger de sig på. I Stockholmsförorten Bredäng inträffade det. Trots att polisen snällt försökte förklara att så får man inte göra, fortsatte ett 50-tal barn och ungdomar att kasta sten på djuren under föreställningen. Cirkuspersonalen fick bråttom att packa ihop. Några kameler och lamadjur som kommit på avvägar försökte desperat komma ifrån Bredäng genom att ta tunnelbanan, men fångades in av polisen.

Mentaliteten känns igen från något som liknade en intifada i Nivå i Danmark för ett par år sen. Där blev en tysk cirkus på besök överfallen av 30 unga män som misshandlade personalen med järnstänger försedda med piggar och hotade att skära halsen av dem. Elefanterna matades med brödkulor fyllda med glasbitar.

En sadistisk mentalitetet blottad på medkänsla. Föräldrar borde lära sina barn att det inte är kul att plåga och tillfoga smärta.

14 Kommentarer:

Anonym sa...

Om svenska barn är inblandade kommer pressen följa upp det hela men är det invandrare kommer de sopa händelsen under mattan.

Naivtive sa...

Visst kan enstaka svenska ungar dras med i ett destruktivt beteende. Men detta luiktar inte kulturberikare det stinker lång väg. Var är pressen med sina kamror nu? Kan vi inte få höra från djurens vänner hur fruktansvärt detta är? En dmanifestation som organiseras snarast och tågar genom staden för att cirkusen skall komma tillbaka.

Nä just det, AFA och djurrättsaktivister ar två sidor av samma mynt. Kan tänka mig samma individer, samma beteende i alla fall. Då är det inte så noga med upp eldade igelkottar, smällare uppstoppaade i ankor, glas i mat. Så länge som detta sjuka beteende kommer från kulturberikare är det djävligt tyst i kramar leden.

Man mår illa, inte bara för djuren skull utan för svensk inställning att invandrare kan göra i princip allt och de är fortfarande svenskarnas fel.

Anonym sa...

Wiki: 2008 bodde 9230 personer i Bredäng, varav 5682 (60,4%) hade utländsk bakgrund[1].


/Adamn K

Anonym sa...

att det just i bredäng talar för att det är en viss kategori av folk. alla vet väl vilka som bor där...

Anonym sa...

Som anonym säger stämmer till 100%. Sluta fjanta med invandrare, och visa dom vart skåpet ska stå..

Anonym sa...

På allt som rör sig, lyser eller låter kastas sten, men bara man är säker att den inte kommer åter... Länge leve mångfalden!!

Leif Ekstedt sa...

Noll-tolerans bör tillämpas både när det gäller alla. Om man börjat tillämpa detta från första stund hade detta inte hänt i Bredäng heller.
Bredäng var ett lugnt och fint område på 60-talet. Men slappa föräldrar har lyckats införa ett felaktigt betteende hos barn genom att låta dem vara ute utan någon som helst kontroll. Sedan kommer invandrarbarn och fortsätter på den inslagna vägen. Titta på fotbollhuliganerna de är svenskar till största delen snart kommer invandrarna att ta efter. Angrip den dåliga uppfostran av våra barn som började redan på 70-talet.

Anonym sa...

Precis som att pressen skriver om när flickor blir våldtagna i rinkeby men inte när det händer på djursholm.

World traveller sa...

Naagon som vaagar sig paa lite vadslagning? Kulturberikarbarn eller svenska barn. Oavsett vilket saa borde dom fatt aarhundadets kok stryk.

Olbap sa...

Bredäng = stockholmsförort = "mångfald"

I den muslimska delen av världen så respekterar man inte kvinnor eller människor andra än muslimska män, hur 17 förväntar du dig att de ska bry sig om djur? I saudi-arabien, i staden Mecca 2002, så brann 12 flickor inne i en skola, de hade haft gymnastik och var inte "sedesmässigt klädda" - polisen spärrade av området och lät flickorna brinna inne - de kunde ju ha visat upp sig utan "tältet" på kroppen. Enligt Koranen och i synnerhet Haditherna så lyser en föraktfull inställning mot djur fram: Enligt en av Haditherna så får en rättrogen muslim inte ha husdjur, för det kan förleda muslimen ifrån att älska allah och endast allah. Hundar anses som smutsiga djur som helst bör avlivas, aldrig vara husdjur. Hur 17 tror du då inte små muslimska barn beter sig med såna inställningar sedan modersmjölken?

Knute sa...

Du har en poäng där Leif Ekstedt, att det började redan på 70-talet. Det är socialisterna som avskaffat folkvettet och det är socialisterna som släppt in islamisterna.

Anonym sa...

...och just därför åker socialisterna ut med sina islamistallierade.

Men Leif, det finns en viktig skillnad: Socialisterna uppmanar nog inte sina ättelägg att begå brott. De beivrar dem bara inte tillräckligt.

Naivtive sa...

Sambandet med socialister och detta beteende ligger i flummandet i brott och konsekvens. I Vännäs utsattes en flicka för förtretlighet, brottsrubriceringen är misshandel. Södetäljes polisstation besköts med automatvapen och det kallades för bus-sträck.

Call a spade a spade och kräv integration av nyanlända.

snaxon sa...

Att beskriva Bredäng som ett problembefriat paradis på 60-70-talet, före invandrarna började dominera, är ren( och rasistisk?) historieförfalskning.

Bredäng byggdes för att uppfylla den tidens stadsplanerares drömvision om den perfekta
"staden i park", men hade under sitt första decennium ( 65- 75) en stor andel nyinflyttade (svenskar) med grava sociala problem.

Ungdomsgäng drog runt på mopeder och eldade upp alla övergivna (av kommunen expropierade) torp och stugor de kunde hitta i trakten. Fulla ungdomar i 12- 13 årsåldern hängde i centrum och rökte. När väl ungdomsgården öppnade här i Bredäng lärdes en hel generation blandmissbrukare upp. De som inte inte hunnit dö i förtid av sitt missbruk kan fortfarande ses hänga runt i stadsdelen som levande bevis på den att svenska socialpolitiken inte havererat på enbart grund av invandrare, utan det fanns segregation, utanförskap och utslagning långt innan blattarna tog över Bredäng!

Minnet är både kort och selektivt är min kommentar till Leif Eksteds inlägg.

MEN detta tar inte bort att jag blir superbesviken. ledsen och arg på dessa ungdomars hänsynslösa beteende, som dessutom kommer innebära att cirkusen inte vill återvända till Bredäng igen. Deras småsyskon tackar dem säkert...INTE!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.