25 maj 2009

Decoration Day


Memorial Day är en högtidsdag som firas den sista måndagen i maj. Man firar med tacksamhet minnet av de amerikanska män och kvinnor som dött i militärtjänst för sitt land.

Vilka är viktigare än de människor som har skyddat oss och många gånger betalt det yttersta priset för att bevara vårt land, alltsedan USA bildades?
Med musköter och laserstyrda missiler, med hästar och stridsflygplan, från Amerika till Europa till Fjärran Östern, har de bekämpat regimer med visioner om världsdominans och också fiender utan gränser men med ett ännu farligare mål. Det är våra väpnade styrkor vi kan lita på!

Ägna en stund åt att tänka på dem som gett sitt yttersta så att vi kan leva i frihet!

4 Kommentarer:

Jonte sa...

Amrisarna har nog krossat frihet fler gånger än de har räddat den.

Berit sa...

Du kanske har rätt Jonte.
Listan kan göras lång över dem vars frihet krossats:
Hitler, Mussolini, Hideki Tojo, Saddam Hussein, Kejsar William.....
och många av deras följeslagare

Milla sa...

Jag har väldigt många vänner som innehar alla sorters ranger inom den amerikanska militären. Och jag blir så ledsen varje gång människor ger sig på dom och påstår att det är dom som är skyldiga till krig och elände i världen.

Jag kan ibland känna som många att USA tagit på sig rollen som "Världspolis" men om dom inte gör det, vem ska då göra det? För tyvärr kan vi idag inte påstå att världen skulle vara vacker och trygg om USA höll sig borta. För vad dom gör är just vad som stod i bloggen. Ska man klanka på någon så är det politikerna och inte soldaterna. Dom offrar sina liv på fler än ett sätt för att se till att hålla terrorister och diktaturer borta från vår del av världen.

Jag är oerhört stolt över mina vänner som är utspridda över hela världen, för dom bidrar till att jag och alla mina kära kan känna oss lite tryggare.

Sen betyder inte det att jag tror på krig som en ultimat lösning, men så länge det finns galningar som styr länder så behöver vi bekämpa dom.

Patte sa...

Ja och naiv till tusen kan man även vara. Om folk inte går med i den amerikanska armén så skulle de inte skickas ut för att härja för pengar och olja som de ofta får göra. Alla har ett ansvar och är du med i något frivilligt så får du ta skit för det också.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.