23 maj 2009

Inga bibelstudier hemma

En pastor i San Diego och hans fru uppger att de förhördes av en tjänsteman från kommunen och varnades att de kommer att bötfällas om de fortsätter att hålla bibelstudier i sitt hem.
En kommunanställd knackade på deras dörr på långfredagen och ställde en mängd frågor om deras bibelstudier på tisdagskvällen, då cirka 15 personer deltog.
"Har ni regelbundna veckomöten i ert hem? Sjunger ni? Säger ni "amen"?" "Säger ni "Prisa Herren "?"

Pastorns fru säger att hon sedan blev tillsagd att sluta hålla "religiösa möten" tills hon och hennes man fått tillstånd från kommunen, ett tillstånd som ofta innebär kurser i trafik-och miljökunskap, studier om parkeringslagar och trottoarens användande och som kostar flera tusen dollar.

Och om de inte betalar för tillståndet blev de varnade att de kommer att bötfällas i en eskalerande skala som "börjar med $ 100, och sedan $ 200, $ 500, $ 1000, och sedan kommer det att bli styggt "


Vem bryr sig om Konstitutionen, Religionsfrihet eller friheten att göra vad man vill i sitt eget hem?
Undrar vad som hänt om det varit koranen i stället för bibeln?

6 Kommentarer:

Anneli sa...

Spännande.

Undrar när de reglerna införs här hemma, våra olika arbetarpartier brukar ju vara snara med att efterfölja Imperiets exempel,

Rune sa...

Hur kan detta vara möjligt? Under artonhundratalet utvandrade många religiösa från Sverige till USA på grund av konventikelplakatet.
Har man infört konventikelplakatet i USA under senare tid?

Berit sa...

Så vitt jag vet har man inte (ännu) skrotat Konstitutionen och Amendment 1 borde därför gälla:
" Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances."

Krafterna inom landet är emellertid många och starka för att utrota allt som har att göra med de principer som nationen grundades på.

Anonym sa...

Det enda anledningen staten skulle kunna säga något är om Pastorn fått statliga medel som används för att driva denna grupp. I min erfarenhet har ju endast dessa bibel grupper bara varit vänner etc som helt enkelt studerar bibeln tillsammans i lugn och ro. Min man är Amerikan och dessutom militär och jag frågade honom om detta är rätt. Om de helt enkelt har dessa möten själva i sitt eget hem utan statliga medel har inte kommunen något rätt att ifrågasätta och straffa dem.
Petra

Anneli sa...

Om de fått offentliga medel, vilket jag starkt betvivlar, borde det väl finnas ännu mindre anledning för kommunen att lägga sig i?

Detta låter skrämmande om det inte är en ren tidningsanka.

Berit sa...

Håller med, det är något "underligt" med historien. WND, som jag fick den ifrån är vad jag vet pålitlig även om de har en tendens att skriva mycket om religion.
Även om det var så att pastorns grannar klagat på "mycket trafik på gatan" eller att de driver affärsverksamhet från sitt hem utan tillstånd, finns ingen anledning till dessa frågor och hot om böter.
Tankarna går till Kina.
Jag ska försöka följa upp om jag hittar mera.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.