29 maj 2009

Köra på luft


Tillverkaren av denna bil hoppas kunna se den på gatorna om ett par år.
Det finns nämligen en uppsjö av subventioner i i alla möjliga och omöjliga program om man"uppfinner" något som inte drivs med bensin.
Att komprimera luft är bland det minst effektiva sätten när det gäller att använda elektricitet , enl. AP, men vem bryr sig egentligen?
Tänk er hur spännande det kommer att bli att köra omkring med detta fordon i innerstadstrafiken.
Kom ihåg att skriva in i testamentet att din kropp ska kremeras på ett energieffektivt sätt för att spara material, utrymme och arvingarnas pengar.

---------
För inte så länge sedan, när man befarade att jorden höll på att förfrysa, var lösningen att hälla aska över ismassorna. När det hojtades om att korallreven höll på att förstöras skulle man dumpa bildäck i oceanerna. Det fungerade inte heller.
Nu ska vi stoppa jorden från att förändras åt eller annat håll genom att bli grön!
Luft i bildäcken, återanvändning, plantera träd, odla organiskt, kläder av hampa, minska "carbon-avtrycken". Om vi verkligen älskar jorden ska vi göra oss av med alla bilar och helst alla människor också.
Tänk om man kunde eliminera effekten av alla bilar under 11 år? Det är vad man skulle uppnå, enligt nobelprisvinnare Steven Chu, om man målar alla hustak vita och även bilarna.
När solljuset reflekteras från en vit yta kommer det mesta av ljuset att passera genom atmosfären tillbaka ut i rymden, till skillnad från den infraröda strålningen som kommer från jordens uppvärmda yta som blockeras av "växthusgaserna" och som orsakar global uppvärmning.
Värmen kommer att reflekteras ut i rymden och jorden förblir sval!
Men se det går ju inte, vit färg är alldeles för billigt och det kräver inte heller att regeringen blandar sig i.

PS. Ta på en vit hatt också.

3 Kommentarer:

pela68 sa...

Måntro om inte en foliehatt skulle vara än mer effektiv?

Erik sa...

Jag undrade faktiskt varför den röda miljölbilen som jag leasar har ett vitt tak. Nu fick jag sbar på det.

Anonym sa...

Ett bättre förslagJAg tror mer på drift med el än med tryckluft. För en tid sedan såg jag en idé, som verkade intressant. Nä batterierna är så dyra är det så klart logiskt att börja med en extra liten bil och göra den till standard för trafik inne i stadskärnorna, en City-Bil, som kallas CIB.

Googla på "mikrobil + CIB", så får du se hela konceptet på en Expressen-sida.

Erik I Lund

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.