24 maj 2009

Lögn, förbannad lögn och politiker

Om det finns ett bättre exempel på bysantinsk laglöshet än det som vår nuvarande regering visar angående det pågående gnabbet över frågan om tortyr, var snäll och visa på det.

I avdelning 18 DEL I KAPITEL 47 § 1001 av US Code som antagits av kongressen, är det ett brott att ljuga för en federal agent eller tjänsteman.
Denna lag ska inte förväxlas med mened som består i att ljuga under ed.
Faktum är emellertid att avsnitt (b) av ovanstående stadgar uttryckligen undantar advokater medan avsnitt (c) undantar lagstiftare i de flesta fall.
Kanske är det dessa bestämmelser som orsakar att representanter för dessa två grupper engagerar sig i "vilseledande" uttalanden och politiskt förtal..
Under en presskonferenser nyligen anklagade talmannen i representanthuset medlemmar av CIA för kriminellt förfarande:

Fru Pelosi sade i förra veckan att CIA ljugit för henne år 2002 genom att dölja att de redan använt "intensifierad förhörsteknik", och sade att byrån fortsätter att ljuga genom att misskarakterisera informationsmötet. Hon sade också att CIA ljugit om upptakten till Irakkriget.

"De vilseleder oss hela tiden", säger hon.
Å andra sidan insisterar talesmän (inklusive Mr Panetta) för Central Intelligence Agency på att genomgångar med medlemmar i kongressen, inklusive Mrs Pelosi, inte innehållit vilseledande uppgifter eller att det hade funnits någon baktanke om att vilseleda medlemmar i kongressen.

Det står klart att en eller flera av parterna ljuger, men ändå fortsätter de flesta av medlemmarna i majoritetspartiet att stoppa alla ansträngningar att lösa frågan genom ett formellt granskningsförfarande.

Tänk hur tiderna har förändrats sedan man fullständigt krossade Scooter Libby.

----------
Ann Coulters syn på "waterboarding"

Slutligen, den mest brutala förhörstekniken i Guantanamo var "waterboarding",
Tusentals av våra trupper utsätts för waterboarding varje år som en del av sin utbildning, men inte förrän det användes mot Khalid Sheikh Mohammed - han som var hjärnan bakom september-11- attackerna mot Amerika - blev liberaler chockerade.
Jag tror att de blev mest chockade eftersom de inte kunde lista ut hur Joey Buttafuoco hamnade i Guantánamo.

Som icke-uniformerade soldater kunde alla dessa fångar i Guantanamo ha skjutits på slagfältet i enlighet med krigets lagar.

I stället gav vi dem bekväma stolar, fri advokater, bättre mat än vad som serveras i Afghani- grottor, bönemattor, fritidsaktiviteter och högkvalitativ sjukvård. En terrorist som släpptes, anslöt sig åter till jihad mot Amerika, efter att ha erhållit ett dyrbart konstgjort ben i Guantanamo. En gåva från amerikanska skattebetalare.

Endast tre terrorister - som kunde ha blivit skjutna - blev utsatta för waterboarding. Detta är inte alls lika farligt som "snowboarding", som är känt för att orsaka enorma bakdelssmärtor och resulterar i cirka 10 dödsfall per år.

Normala människor - särskilt de som växte upp med min äldre bror Jimmy - kan inte läsa anteckningarna från förhören utan att skratta.

Al-Jazeera tror inte ens att dessa anteckningar är på riktigt. Muslimer ser på dem och säger:
"ÄR DET ALLT DE GÖR? Vi gör detta bara för att träna oss. Vi gör detta mot våra vänner."


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.