16 maj 2009

NIMBY= Not In My Back Yard!


Under flera år har européer agerat som Bush-administrationens moraliska samvete, och begärt en omedelbar stängning av Guantánamo.
Det var ju så förfärligt att hålla dem fängslade och torterade blev de ju också!
Nu har Amerika en president som lovat att stänga Gitmo och vad gör man i Europa då? Man ställer inte upp!

Europeiska unionens utrikesministrarna är ovilliga att ta emot fångarna från Guantánamolägret trots tidigare antydningar om att de tänkte göra det.
De enda är Storbritannien och Albanien som faktiskt har tagit emot några av sina medborgare.

Demokrater i USA har också haft stora problem med lägret men börjar nu inse värdet av att ha ett ställe, där man säkert kan parkera terrorister.
De huvudlösa löftena har nått ifatt dem. De vet att det inte vore bra för landet att stänga Gitmo men de bryr sig mer om Partiet.

Administrationen överväger nu att låsa in fångarna någonstans i USA på obestämd tid och utan rättegång som en del av en ny plan för att sysselsätta en militär kommission.


(Man håller alltså löftet att stänga Guanánamo men annars blir det ingen skillnad. Det är dessutom varmt och skönt på Kuba.)

Efter allt rabalder som uppstod när Nancy Pelosi tidigare avslöjades som lögnare, när det gällde vilken information Kongressen fått om CIAs förhörsmetoder, har man nu ändrat åsikt också om vissa fotografier.
För att få ytterligare sympati och stöd för att släppa fångarna loss hade administrationen beslutat att publicera bilder som visar påstådd misshandel av fångar i Irak och Afghanistan. Nu har Obama ändrat sig och skyller på att bilderna kan utgöra en fara för amerikanska trupper.

Efter påtryckning från pressen har man emellertid släppt ETT av de foton som orsakade full panik på Manhattan när presidentens plan, på låg höjd, flög runt Frihetsgudinnan.

Kostnad för skattebetalarna: 357,000 dollar!


5 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl naturligt att USA får torka upp sin egen skit. De själv har satt sig i en situation där de torterar och lever jävel och sen kräva att andra ska torka upp efter dem luktar... Socialism...

Palle

Berit sa...

Låt bli att klaga, då.

Palle sa...

Det är väl du som klagar? Sen att USA beter sig som r****l och hävdar någonslags rätt är väl på något sätt amerikanskt. USA är skolgårdens stora mobbare. Ingen vågar opponera sig då det kan leda till precis vad som helst...

Anonym sa...

Zwei personen hier haben nicht verstanden warum wir in Schweden heute nicht Deutsch sprechen...
//SR

Elof sa...

SR, vad vill du ha i stället? Arabiska?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.